To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - [MSS ALL] Potrzebna pomoc w ocenie spejsa

xjacobs - 24-11-2008, 15:05

jarek napisał/a:
Szkoda że nie szukasz w anglii bo nagrałbym ci kilka naprawdę niezłych MSS, dużo taniej niż w polsce :!: :!: :!:
Jak myślisz, skąd jest ta różnica w cenie? :)
jarek - 24-11-2008, 21:01

xjacobs napisał/a:
Jak myślisz, skąd jest ta różnica w cenie?
Pierwszy powód to kierownica po niewłaściwej stronie,zbyt duży koszt przeróbki,dość drogi transport(promy,duża odległość) i jednak może najważniejszy powód to brak handlarzy z polski i litwy.Ceny jeżeli się postarasz i dobrze poszukasz są śmiesznie niskie w porównaniu z polskimi.Za swojego po pierwszym właścicielu,wypasiony prawie na max z przejechanymi 50,000 km,serwisowany dałem 3000 funtów.W cenę wliczony był przegląd MOT,wymiana oleju,wszystkich filtrów,wymiana rozrządu,TAX na 12 miesięcy,gwarancja na 6 mies,następny przegląd gratis,polerka całego auta i wymiana wszystkich płynów.Wydaje mi się że nieżle,aczkolwiek gdybym poszukał na południu napewno znalazłbym coś jeszcze tańszego i nowszego 8)
mothman - 25-11-2008, 00:32

JCH - kurczaki, super się autko prezentuje. No ale chciałem zamknąć się w 20 tyś. Przemyślę to. Jeśli za parę dni dalej będziesz miał go na sprzedaż a ja będę wiedział, że skombinuję gdzieś brakujące 4 tyś, to pogadamy konkretniej.
Dzięki za namiar na ogłoszenie.

xjacobs - 25-11-2008, 01:00

jarek napisał/a:
xjacobs napisał/a:
Jak myślisz, skąd jest ta różnica w cenie?
Pierwszy powód to kierownica po niewłaściwej stronie,)
no i masz odpowiedź :) dlatego nikt ich nie kupuje...
mothman - 06-12-2008, 23:58

Noo, to problem wyboru spejsa rozwiązany. Poszedłem za waszymi radami, wybrałem się na śląsk i kupiłem auto od JCH 8)
Wracaliśmy nim z żonką do Gdańska (ponad 550km.) i przyznam, że jest lepiej niż się spodziewałem. Misiek prowadzi się miło i wygodnie, sporo w nim miejsca w środku i bardzo dobrze daje sobie radę w trasie.

Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc i informacje. Wszystko wskazuje na to, że dołączy do was kolejny maniak w postaci mojej skromnej osoby :mrgreen:

Pozdrowienia dla wszystkich :wink:

cns80 - 07-12-2008, 14:16

Jeśli to nie tajemnica to podajcie cenę ostateczną.
JCH - 07-12-2008, 18:58

cns80 napisał/a:
Jeśli to nie tajemnica to podajcie cenę ostateczną.
Eeeee... ciekawski... No właśnie w tym rzecz, że jest to tajemnica handlowa :P I nie wiem czy druga strona sobie tego życzy :D

edit:

xjacobs - 08-12-2008, 00:09

Zapewne kupujący nie będzie żałował ;)

Miło, że autko zostało w klubie - niech śmiga! 8)

cns80 - 08-12-2008, 07:57

JCH napisał/a:
Eeeee... ciekawski... No właśnie w tym rzecz, że jest to tajemnica handlowa
Warto mieć odnośnik do wyceny swojego :P
Ależ w tym narodzie to same tajemnice: ceny tajne, tablice zamazane. Jeszcze tylko brakuje na zdjęciach pana z rozkładówki CBA (takiego z czarnym paskiem zamiast oczu) :D .

Zarówno sprzedającemu jak i kupującemu gratuluję zrobienia dobrego interesu. Podobno kierowca cieszy się dwa razy: raz jak kupi samochód i raz jak go sprzeda :twisted:

mothman, myślę że w porównaniu z tym co jest na allegro to kupiłeś naprawdę dobry egzemplarz. Niech Ci się dobrze sprawuje :)

JCH, co teraz ? Grandis, Outlander, czy uciekasz do innej marki ?

xjacobs - 09-12-2008, 00:04

cns80 napisał/a:
mothman, myślę że w porównaniu z tym co jest na allegro to kupiłeś naprawdę dobry egzemplarz.
zgadza się, na allegro same gnioty i zajeżdżone parchy... przerabiałem to w lato ;) aż w końcu trafił się na otomoto ten sam, który jest teraz na moim avatarze 8)

edit - poprawka cytowania