To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] Po ilu km silnik osiąga temperaturę ?

LEWY - 28-11-2008, 21:33

Cytat:
ale niestety wszystko może cię kosztować min.3000 tys.

Mam nadzieje że to żart troche słaby ale moze być. :mrgreen:
Jak obiawem jest drganie drążka albo czasem szum (chyba łozyska) to chyba przestaje jeść zeby troche grosza odłozyć.

mlun - 28-11-2008, 21:51

No wszędzie jak się czyta to ludzie tylko modlą się aby to nie było koło dwumasowe.
LEWY - 28-11-2008, 21:54

no to jeszcze raz ja
a co się stanie jak padnie do końca ?
i co z tymi objawami?

Anonymous - 28-11-2008, 22:18

LEWY napisał/a:
no to jeszcze raz ja
a co się stanie jak padnie do końca ?
i co z tymi objawami?

drgania przenoszone sa na wałek sprzęgłowy i poleci łozysko podporowe wałka sprzęgłowego na wyjściu ze skrzyni biegów i w konsekwencji skrzynia do wyjęcia i rozebrania oraz wymiana łozysk.
W ekstremalnej sytuacji gdy się koło rozleci może rozbić obudowe sprzęgła. Czego ani sobie ani Wam nie życze.
Pozdrawiam

jarek - 28-11-2008, 22:46

Jeżeli nie stać cię na nowe koło dwumasowe (a wcale się tobie nie dziwie :!: ) to jedz na jakiś szrot i spróbuj znależć coś do wymontowania z rozbitego.Pogadaj z chłopakami na szrocie to za JAKĄŚ drobną odpłatnością może wymontują.Ja mieszkam w anglii i wyobraż sobie że tutaj takie żeczy też się dzieją,na swoje szczęście mam gwarancję w ASO na swojego MSS-a ,które kosztuje mnie tylko 10 funtów miesięcznie.Powodzenia.
wichura1 - 28-11-2008, 23:43

JackD napisał/a:
....[ Dodano: 28-11-2008, 10:44 ]
Tomashi ja w poprzednim aucie, ale benzynowym /Galant E32/ silnk łapał temp. po 3 km i dlatego tutaj zadałem to pytanie... ale cóz Carisma to nie japończyk i od razu mam odpowiedź. Co nie znaczy że nie mam sentymentu do trzech diamentów. Carisma to moje piąte Mitsubishi.
Pozdr.

Moja Carisma 1.6 (benzynowa) ma wskazówkę w połowie skali po 5km, Lancer 1.3 (benzynowy) był nagrzany po 3km.

Anonymous - 28-11-2008, 23:48

jarek napisał/a:
Jeżeli nie stać cię na nowe koło dwumasowe (a wcale się tobie nie dziwie :!: ) to jedz na jakiś szrot i spróbuj znależć coś do wymontowania z rozbitego.Pogadaj z chłopakami na szrocie to za JAKĄŚ drobną odpłatnością może wymontują.Ja mieszkam w anglii i wyobraż sobie że tutaj takie żeczy też się dzieją,na swoje szczęście mam gwarancję w ASO na swojego MSS-a ,które kosztuje mnie tylko 10 funtów miesięcznie.Powodzenia.

No wiesz.... hmmm. za drobna opłata to Ci wymontują spaloną żarówkę z lampy, Tutaj wszysko na co jest kupiec ma swoja cenę i to wcale niemałą. Na allegro szukam zderzaka przeniego i z w miare porządny trzeba dac 700-900 zł za sama skorupę, a to dopiero połowa , trzeba jeszcze polakierować... Może za jakiś czas?
Pozdr.

[ Dodano: 28-11-2008, 23:51 ]
wichura1 napisał/a:
JackD napisał/a:
....[ Dodano: 28-11-2008, 10:44 ]
Tomashi ja w poprzednim aucie, ale benzynowym /Galant E32/ silnk łapał temp. po 3 km i dlatego tutaj zadałem to pytanie... ale cóz Carisma to nie japończyk i od razu mam odpowiedź. Co nie znaczy że nie mam sentymentu do trzech diamentów. Carisma to moje piąte Mitsubishi.
Pozdr.

Moja Carisma 1.6 (benzynowa) ma wskazówkę w połowie skali po 5km, Lancer 1.3 (benzynowy) był nagrzany po 3km.

Jednak, benzyna ma przewagę w tym względzie, a w warunkach zimowych mam to niebagatelne znaczenie. Codziennie około 22-23 godz. wracam do domu i kilkaset metrów walczę szczególnie z przednią szybą....
Pozdr.

LEWY - 29-11-2008, 15:45

głownie dlatego ze nie mam garażu wymyśliłem szatański sposób na zimny silnik
zapaliłbym ją na 15 min przed wyjsciem i wychodze do prawie cieplego auta
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29870

a co do tego kola to jak narazie jest ok drązek drga ale nic po za tym wiec jeszcze troche pośmigam i załatwie inne sprawy