Ubezpieczenia - LINK4 - OC i AC taniej dla Mitsumaniaków
Morfi - 03-12-2008, 09:13
Mam ubezpieczone autko najnizsza oferta na rynku Zobaczymy jak bedzie w Lutym
Anonymous - 03-12-2008, 09:15
Deo napisał/a: | LINK4 hmm powiem tylko tyle dobrzy dopóki u nich jesteście jeśli chcecie zmienić ink4 na cokolwiek innego to wiedzcie jedno nie będziecie mieli zniżek żadnych !!!!!! LINK4 nie wystawia zaświadczenia o zniżkach |
Ale nie trzeba zaświadczenia. Wystarczą umowy a nowy ubezpieczyciel sobie sam wyliczy ile masz zniżki.
akbi - 03-12-2008, 09:35
Juiceman napisał/a: | 539 zł za OC wyraźnie napisałem chyba? |
sorki, nie zauważyłem.
Przemek, miałbym prośbę wobec tego do Ciebie ... skontaktuj się proszę z LINK4 i niech wyliczą Tobie składkę.
Zrobiłbym to sam, ale wiadomo, że ubezpieczalnie do wyliczenia składek biorą różne różniste parametry ... a chciałbym aby porównanie było do identycznych warunków.
atsar - 03-12-2008, 09:52
Forest_Taft napisał/a: | Wystarczą umowy a nowy ubezpieczyciel sobie sam wyliczy ile masz zniżki. | a niby na jakiej podstawie? slownej? jesli nie ma na polisie mowy o znizkach to na jakiej podstawie ubezpieczyciel ma sobie to wyliczyc? musi miec przynajmiej jakis wykres bonus-malus i informacje ze nie wystapily szkody.
[ Dodano: 03-12-2008, 09:54 ]
michu_872 napisał/a: | siwek napisał/a:
22.12.08r. kończy mi się obecne
to teoretycznie powinieneś wypowiedzieć już pare dni temu umowe jak chcesz zmienić ubezpieczyciela. |
wystarczy jeden dzien przed koncem umowy
PS u mnie w firmie mamy promocje i dajemy za 30% w OC 30% w AC i odpowiednio 40% OC to 40% AC masz gratis itd, nie musisz miec wykupionego OC w naszej firmie, wystarczy, miec ukonczone 26lat, pojazd nie starszy niz 10lat i nie posiadac ubezpieczenia AC min od roku
sruba - 03-12-2008, 11:37
ja mam w Linku ubezpieczonego Chryslera (silnik jak w Galach 2.5 V6), z 60% zniżka zapłaciłem 520,26 PLN za rok.
yaro1976 - 03-12-2008, 12:53
mnie wyliczono 573,26 przy 60% zniżce, minus 3% + minus 20pln w sodexo = 536,06 (samo OC + NW + mini assistance)(5% rabatu już odliczone, 3% dawane podczas akceptacji umowy) - czyli nie najgorzej, porównując z podobnymi ubezpieczalniami on-line. (porównywałem z: MBank - 507pln + NW, Multibank - 482pln + NW, Liberty Direct - 496pln + NW)
chyba warto się zastanowić...
siwek - 03-12-2008, 17:08
atsar napisał/a: | michu_872 napisał/a:
siwek napisał/a:
22.12.08r. kończy mi się obecne
to teoretycznie powinieneś wypowiedzieć już pare dni temu umowe jak chcesz zmienić ubezpieczyciela.
wystarczy jeden dzien przed koncem umowy | dokładnie...
atsar,a w jakiej to firmie dajecie takie zniżki?
michu_872 - 03-12-2008, 17:19
tylko weźcie jeszcze pod uwagę region w którym mieszkacie bo różnice są przeogromne
za gala e39a w PZU przy full zniżkach płace coś koło 950 zł.
a za 2 e39a jak zobaczyłem polisę z TYCH to mi kopara opadła bo koleś płacił 318zł (UNIQA) poszedłem z tym do UNIQA w Gnieźnie i (o zgrozo) wyliczyli mi coś jak w PZU (albo nawet ciut więcej ) Oczywiście zaświadczenie z PZU wziąłem na którym było -60%
Tak więc porównywanie ja płace tyle a ty tyle nie ma za bardzo sensu, bo nie bierzecie pod uwagę taryf dla miejsca rejestracji auta (co jest zresztą bez sensu bo mając auto zarejestrowane w Gnieźnie przeważnie kulam się po Poznaniu )
Anonymous - 03-12-2008, 17:45
Ja LINK4 nie polecam ze względu na słabe wyceny auta po wypadku, mają jakieś dziwne swoje przeliczniki, przykład: kolega ma Audi S3 2006r, oczywiście miał dzwona, postawił auto do warsztatu oczywiście w audi (a propos mieszka w Warszawce) i nie obchodziło go to ile będzie kosztować, bo zapłacił spore ubezpieczenie w którym zawarte były wszelkie możliwe opcje (nie pytajcie jakie bo nie sprecyzuje) i miało być zrobione a całe koszty miały być załatwione bezgotówkowo. Okazało się że ubezpieczyciel nie zapłaci 7tys zł do tego co wyliczył warsztat, bo uważa że powinno być taniej. Oczywiście bez sądu się nie obyło, jak myślicie jaki był werdykt? Mój kolega wygrał, ale LINK4 ciągle się odwołuje... także jak macie stare autko to może LINK4 jest ok, ale jak macie auto w miarę nowe i nie chcecie mieć problemów jak coś się przypadkiem wydarzy, to darujcie sobie LINK4. Akbi bez obrazy, super że załatwiasz takie zniżki, ale poczytaj najpierw na forum o ubezpieczycielach, znaleźć pochlebną opinię na temat tej firmy jest jak na lekarstwo... Powodzenia!
michu_872 - 03-12-2008, 18:28
co do ściągania z linka ubezpieczenia to niezbyt "fajnie" to wygląda... wiem z doświadczenia. Znajomy też się z nimi skarżył i na kase czekał chyba ze 2 lata... także AC stanowczo odradzam.
Tylko należy wziąć pod uwagę, że spora część kierowców (głównie tych co płacą tylko OC) patrzy po prostu gdzie taniej, bo i tak fizycznie oni nie korzystają z takiego ubezpieczenia. W razie czego nie będą się z ubezpieczalnią szarpać... dlatego ja właśnie chce w takiej taniej ubezpieczlni opłacić fiata ( wyjeżdżam nim może kilka razy w roku)
obojętnie ile by było za i przeciw to załatwienie dodatkowych zniżek zasługuje co najmniej na słowa uznania.
Juiceman - 03-12-2008, 20:24
Sprawdzałem w Linku to mi chcieli więcej. (nie pamiętam ile to zaraz wypełnię jeszcze raz)
W cu direct chcieli 647zł z NW lub 563zł za samo OC, a OC AC 1326zł za podstawową wersję.
W każdym bądź razie we Wrocławiu AXA wyszła najtaniej dzięki tym 25% zniżki przy rejestracji przez internet - tzn wypełnieniu formularza i oddzwonieniu do nich.
barthez2183 - 03-12-2008, 22:01
Do mnie dzisiaj sami dzwonili jako ze konczy mi sie ubezpieczenie i proponowali przedluzenie.Jak zapytalem o ta znizke dla MitsuManiakow to gosciu byl zdziwiony,ale ma sprawdzic i jutro zadzwonic.Ogolnie za Cari 1.6, 96r policzyl mi 576 za rok z NW.
No wiec jestem po rozmowie i po doliczeniu znizek zalatwionych przez Akbiego i -30 zl za przeslanie polisy mailem skladka na rok wynosilaby 476 zl czyli 100 zl mozna zaoszczedzic.
Dzieki Akbi za to co robisz
atsar - 03-12-2008, 22:47
siwek napisał/a: | atsar,a w jakiej to firmie dajecie takie zniżki? |
Hestii ))
akbi - 04-12-2008, 10:12
mialczynski17 napisał/a: | Akbi bez obrazy |
nie obraziłem się ...tylko podaj mi proszę firmę, która wycenia szkody tak, że klient będzie zawsze zadowolony .... podpowiem ... NIE MA TAKIEJ!
Myślę, że jak każdy by tu wypisywał swoje doświadczenia, to wymienilibyśmy wszystkich ubezpieczycieli.
Ja zacznę ... CIGNA - obecnie czekam na sprawę sądową.
barthez2183 napisał/a: | Do mnie dzisiaj sami dzwonili jako ze konczy mi sie ubezpieczenie i proponowali przedluzenie.Jak zapytalem o ta znizke dla MitsuManiakow to gosciu byl zdziwiony,ale ma sprawdzic i jutro zadzwonic. |
Skontaktuj się proszę z osobą, którą podałem w pierwszym poście. Osoba, która do Ciebie zadzwoniła, zapewne jest z działu obsługi klienta indywidualnego ... a zniżki dla Mitsumaniaków załatwiałem przez dział obsługujących klientów biznesowych.
cns80 - 04-12-2008, 10:41
akbi napisał/a: | nie obraziłem się ...tylko podaj mi proszę firmę, która wycenia szkody tak, że klient będzie zawsze zadowolony .... podpowiem ... NIE MA TAKIEJ | Podpowiem Ci: Allianz
Wprost uwielbiam sprawców z Allianz'a Zawsze byłem zadowolony.
|
|
|