[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Felgi Aluminiowe - Czyszczenie oraz problem z ukl
josie - 10-12-2008, 13:44
Cytat: | nie polecam papierem sciernym - nawet 2000 na mokro (zniszczylem sobie lakier) |
To musiałeś mieć kiepski lakier, albo jakiś brud pod papierem, bo nawet po lakierowaniu (nie w komorze) zawsze się matuje 2000 na mokro, polerka i jest lustro.
JayChyl napisał/a: | Wurth albo AKRA szmatą trzeć az zejdzie na mokro, potem polerka fareclą tez szmatką na mokro ,a potem nakladanie wosku.
Takie coś miłe? |
Jak najbardziej.
JayChyl - 10-12-2008, 15:39
Dobra samochód wypolerowany, a fele czyscilem Plakiem do felg z kwasem fosforowym, efekt murowany jak sczoteczką poczyscilem. Teraz jeszcze musze jutro kupic tą paste polerską no i wosk, i efekt bedzie porazający
Dzieki za porady !
Anonymous - 10-12-2008, 17:28
Co do tych drgan to wywaz najpierw kola a jak to nie poskutkuje to szukaj dalej Tez tak mialem mimo tego ze kola byly wywazane w dobrej wulkanizacj. Pojechalem do innej i po ich wywazaniu problem zniknal
Anonymous - 11-12-2008, 21:59
co do ściągania, to poza tym co już napisane to czy ściaga ci w prawo zawsze czy tylko jak przyspieszasz? Bo mi przy przyspieszaniu wlasnie w prawo lekko leci, co mi wytłumaczono czymś z fizyki, ze moment obrotowy tak zdaje się robi, ale jak puszczę gaz, czy wrzuce na luz to jedzie prosto
JayChyl - 13-12-2008, 21:29
Już wszelkie problemy ustały. Opony miały zjechany prawie do zera bieżnik, szczególnie z przodu, a do tego lewa przednia opona miała guza, wywarzanie nic nie dalo.
Teraz mam założone nowe zimówki Gislaveda Euro Frost 3 Silica. Śmiga się miło, nie mam jak narazie zastrzeżeń a jeździłem już po tzw "czarnym lodzie" i trzyma się ładnie szczególnie na zakrętach. Hamowanie też o niebo lepsze niż na wcześniejszych oponach, jednak nie ma się co dziwić - tamte były uniwersalki.
Anonymous - 14-12-2008, 15:58
JayChyl napisał/a: | Hamowanie też o niebo lepsze niż na wcześniejszych oponach, jednak nie ma się co dziwić - tamte były uniwersalki. |
Bo co do wszystkiego to do niczego
severyn85 - 14-03-2010, 12:40
witam wszystkich! w tym co tu jest napisane niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie opony mam nowe i felgi tez nawet zmienilem tarcze na nowe i nadal ściaga na prawo moze ktos wie co to moze byc prosze o odpis cari 96 r
robertdg - 14-03-2010, 12:47
severyn85, zbieżność do sprawdzenia
JayChyl - 17-03-2010, 19:43
Geometria kół, ciśnienie w oponach.
Może i luzy w układzie kierowniczym ale akurat nie wiem czy ma to coś wspólnego ze ściąganiem na x stronę.
A no i wyważenie kół
|
|
|