Sigma/Diamante Ogólne - Przełączniki szyb
lukasz12 - 16-06-2010, 17:22
Zajc3w napisał/a: | Tył i pasażera otworzysz tylko przy włączonym zapłonie/ czyli albo pracujący silnik albo kontrolki na desce świecą.
Jak wtedy nie otworzysz to zacznij od czyszczenia gumek w przyciskach. Jak dalej nic to wiązka "gdzieś" ,panel kierowcy lub tylne panele
Łukasz12 Podświetlenie przycisków otwierania szyb miałem w sigmie kombi z 93 roku (wg VIN) ... więc chyba było od początku(albo ktoś wymienił wcześniej) |
Kombi tak, bo było składane od końca 92 jako model 93. Najstarsze sedany, od stycznia 91 do listopada 91 nie mają podświetlenia. Roczniki 92 (składane od grudnia 91) już maja u kierowcy.
Zajc3w - 16-06-2010, 20:11
A widzisz... Wszystko się zgadza, dla mnie nowsze modele to 94-96 ;P Ale wykopalisko zrobiłem dopiero teraz na datę tamtego posta spojrzałem.
maciek09 - 17-06-2010, 10:16
Sprawdziłem te gumki są w stanie idealnym nie wymagają czyszczenia a może to wina jakiejś centralki albo przekaznika ? podświetlanie działa wszystkie szyby sie otwierają ale tylko przyciskami w drzwiach których sa zamontowane
mmatulek - 17-06-2010, 12:40
Miałem taką usterkę w innym aucie. Uszkodzony był kabel w wiązce drzwi. Uszkodzenie było na wysokości połączenia drzwi z Karoserią. Czyli tam gdzie najwięcej pracują kable. Metoda diagnozy za pomocą omomierza.
|
|
|