To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Przełączniki szyb

lukasz12 - 16-06-2010, 17:22

Zajc3w napisał/a:
Tył i pasażera otworzysz tylko przy włączonym zapłonie/ czyli albo pracujący silnik albo kontrolki na desce świecą.

Jak wtedy nie otworzysz to zacznij od czyszczenia gumek w przyciskach. Jak dalej nic to wiązka "gdzieś" ,panel kierowcy lub tylne panele

Łukasz12 Podświetlenie przycisków otwierania szyb miałem w sigmie kombi z 93 roku (wg VIN) ... więc chyba było od początku(albo ktoś wymienił wcześniej)

Kombi tak, bo było składane od końca 92 jako model 93. Najstarsze sedany, od stycznia 91 do listopada 91 nie mają podświetlenia. Roczniki 92 (składane od grudnia 91) już maja u kierowcy.

Zajc3w - 16-06-2010, 20:11

:D A widzisz... Wszystko się zgadza, dla mnie nowsze modele to 94-96 ;P Ale wykopalisko zrobiłem :oops: dopiero teraz na datę tamtego posta spojrzałem.
maciek09 - 17-06-2010, 10:16

Sprawdziłem te gumki są w stanie idealnym nie wymagają czyszczenia a może to wina jakiejś centralki albo przekaznika ? podświetlanie działa wszystkie szyby sie otwierają ale tylko przyciskami w drzwiach których sa zamontowane
mmatulek - 17-06-2010, 12:40

Miałem taką usterkę w innym aucie. Uszkodzony był kabel w wiązce drzwi. Uszkodzenie było na wysokości połączenia drzwi z Karoserią. Czyli tam gdzie najwięcej pracują kable. Metoda diagnozy za pomocą omomierza.