To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

EVO Ogólne - EVO IX tansze w eksploaacji niz diesel

Robert - 23-12-2008, 19:25

no faktycznie pomylka z mojej strony...
JCH napisał/a:
Może ma takie hobby

a widziales kiedys takie hobby :?: bo ja nie...
skaszalocil samochod. Ja go skomentowalem. Moge? wolno mi? wolno.

pawliku - 23-12-2008, 19:28

łooo Jezu ale się kłócicie :?
Anonymous - 23-12-2008, 19:31

Robert, niekoniecznie "skaszalocił". Czasami można ciekawe efekty osiągnąć na LPG, uwierz mi :D
JCH - 23-12-2008, 19:32

Robert napisał/a:
a widziales kiedys takie hobby :?: bo ja nie...
skaszalocil samochod. Ja go skomentowalem. Moge? wolno mi? wolno.
A Ty widziałeś? Pewnie nie, no to widzisz :D
Komentować? A czy ja Ci zabraniam?
Byle z sensem bo 3/4 tych "mądrości" nadaje się ..... do kosza.

pawliku - 23-12-2008, 19:34

jaceksu25 napisał/a:
Czasami można ciekawe efekty osiągnąć na LPG,
Zgadzam sięz tobą ALE do tego samochodu LPG raczej nie pasuje :roll:
Anonymous - 23-12-2008, 19:34

Poza tym, MITSUMANIAKI!!! Święta tuż tuż, więc bez kłótni! :)

[ Dodano: 23-12-2008, 20:37 ]
pawliku, co znaczy zwrot " nie pasuje"? Wiesz jaka jest szacowana liczba oktanowa LPG? Pomyśl, jak możesz przyśpieszyć zapłon.. 8) Więc delikatnie z takimi sprawami oki? :) Nie należy wyciągać tak radykalnych wniosków widząc LPG.

Morfi - 24-12-2008, 04:55

Tomsun będe krytykowac, każdy zagazowany samochód sportowy.
Bo to ma jezdzić na benzynie jest to kaleczenie tego samochodu przez pseudosportowców.
Widze u ciebie wysoka kulture wypowiedzi....

Artii - 24-12-2008, 07:15

Morfi napisał/a:
Bo to ma jezdzić na benzynie

A ciekaw jestem dlaczego tak uważasz?

Może i powinno jednak obowiązku nie ma tak mi się wydaje.

Czasami widzę na stacjach s klasę nową z lpg która kosztuje tyle co 3 EVO. Ona może być z gazem a EVO nie?

siwek - 24-12-2008, 08:12

Chłopaki, a gdzie jest napisane że sportowy samochód nie może jezdzić na gazie??

Nie przesadzajmy... przy instalkach nowych generacji dla silnika nie ma żadnych różnic w jezdzie na gazie i benzynie.

Czy uważacie że samochód "droższy" i zagazowany to wstyd?

Anonymous - 24-12-2008, 08:22

ja mam tylko jedne wytlumaczenie na ten przypadek,
wlasciciel evo byc moze jest dealerem najnowszych hiper generacji i chcial pokazac mozliwosci.
gaz montuje sie aby oszczedzic kase na paliwie przy sporych przebiegach gdzie w aucie w ktorym klocki kosztuja kilka tys zlotych mija imo sie z celem lpg.

ja zawsze widzac taki przypadek przypominam sobie swojego kumpla ktory ostatni grosz wydal na lexusa do ktorego zalozyl lpg i jezdzil tankowac w srodku nocy aby go nikt nie widzial.

Bartek - 24-12-2008, 08:33

pawliku napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:
Czasami można ciekawe efekty osiągnąć na LPG,
Zgadzam sięz tobą ALE do tego samochodu LPG raczej nie pasuje :roll:

A myślisz, że do Galanta/Legnuma VR-4 pasuje?

I tu Cię zdziwię - Oryginalny japoński Workshop Manual przewiduje wersje napędzane LPG

Anonymous - 24-12-2008, 08:35

Po to jest forum zeby sobie podyskutowac i mozna bylo sobie pobredzic ale zeby ludzi od debili wyzywac, nieladnie, nieladnie.

Wesolych Swiat i Lepszego Nowego Roku

Matejko - 24-12-2008, 09:15

viper z gazem tez byl jako auto pokazowe pewnej firmy montujacej,
mowili co niektorzy ze sie nie da, a tu sie da i to do takiego i jeszcze pewnie ma mivec ?

i do wszystkich, ktorzy sie wypowiedzieli przede mna - kto z was autem na lpg zrobil wiecej jak 10000km... ??

no ale i tak zenada do evo lpg - chyba ze ...
chcialbym zobaczyc wykres mocy na lpg - byc moze jest lepiej niz seria i stad ten gaz :?:

Jackie - 24-12-2008, 09:23

tomusn, prośba o edycję. Istotnie pojechałeś po bandzie.
Innym tematem jest, że jak ktoś ma ochotę zrobić krzywdę własnemu autu - ma prawo. Mam nadzieję, że nikt go nie kupi, niemniej nie nam oceniać.
Pozdrawiam

siwek - 24-12-2008, 09:36

Matejko napisał/a:
do wszystkich, ktorzy sie wypowiedzieli przede mna - kto z was autem na lpg zrobil wiecej jak 10000km... ??
ja na razie zrobiłem jednym autkiem na gazie 70tyś i żadnych problemów oprócz wymiana filtra a drugim prawie 40tyś...

i co? niby silnik do wymiany?? najpierw poczytajcie o gazie a pózniej oceniajcie... bo idiotyczne są opinie ludzi uprzedzonych do gazu a nie mających pojęcia o nim.

Ja uważam że człowiek miał prawo zagazować to EVO i nic nam do tego... poprostu chciał taniej jezdzić, czy to coś hańbiącego chcieć oszczędzić?