Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4] rozrzad w outku I 2003 rok 2.4 benzyna
tomekrvf - 17-02-2009, 17:19
Abacuss napisał/a: | O ile mam napis MIVEC to nie mam napisu 4G69. |
4G69 to oznaczenie silnika i jest wybite na bloku silnika.
Anonymous - 18-03-2009, 11:56
Silnik MIVEC - czyli 4G69
Właśnie wróciłem z zaufanego warsztatu, który rozłożył ręce. Twierdzą, że nie ma zamienników. Cena części w oryginale 1560 PLN bez tego napinacza hydraulicznego + ~ 400 robocizna.
Aż mnie zatkało...
I tylne zawieszenie... brak zamienników, simeringi nie występują oddzielnie tylko z całym wahaczem. 2500 PLN.
Po tych info to już padłem - jest na to jakaś alternatywa?
pozdrawiam
Abacuss
tomek.rzepek - 18-03-2009, 23:28
A czy wachacze różnią się od 2.0 4wd 136km? nie wydaje mi się. Ja wymieniłem same simeringi. Fakt tanie nie były-oryginalne. Ale o zadnej wymianie wachacza mowy nie było. co do rozrządu. To nie wiem jak u Was, ale do 2.0 w moim warsztacie wszystko mają, przynajmniej tak twierdza. Jezeli sprawa jest pilna moge zapytać. Zamienniki najlepszych marek tyle mi przekzali, ja mam rzrząd przy nastepnym przegladzie.
Anonymous - 19-03-2009, 08:07
tomek.rzepek napisał/a: | A czy wachacze różnią się od 2.0 4wd 136km? nie wydaje mi się. |
A ja się obawiam, że tak. Mój to 2,4 Mivec 2WD USA i wygląda na to, że trzeba zacisnąć zęby i płacić.
magand - 22-03-2009, 20:33
z tego co się orientuje to zawieszenie jest identyczne we wszystkich modelach outka (2.0turbo, 2.0, 2.4, napęd 4x4 czy tylko na 2) wahacze są identyczne ale nie wiem naprawdę jak jest z mivec-iem myślę, że jest takie same niemożliwe że mitsubishi zrobiło by wyjątek dla tego modelu. najlepiej to porównać jak jest możliwość zamiast od razu przepłacać tak naprawdę w sklepach i hurtowniach często ludzie się nie znają i mówią to co pokazuje im monitor a warsztat przekazuje to samo klientowi
tomek.rzepek - 22-03-2009, 20:49
bo to moze byc tak samo jak z klockami hamulcowymi, zadzwoniłem podałem vin, wyskoczyły dwie pozycje jedne za 500zł, drugie za 250zł, niczym sie w/w klocki nie róznia. Po za tym ze jedne były do mojego samochodu, a drugie albo do wersji turbo, albo nowego modelu. Nie wiem nie wnikałem, ale część identyczna:-) tyle że numer inny.
Anonymous - 26-03-2009, 17:27
Rozrząd do MIVEC wyniósł ok.900zł(z napinaczem).Robocizna 600 zł(faktura),wymiana przy
80 tys.Rolka paska balansowego miała spore luzy,paski były ok.
Tomasz__D - 03-05-2009, 21:43
Co do rozrzadu pisalem juz w innym poscie a jesli chodzi o tylne wahacze to tez przerabialem temat i pasuja tuleje od strony kola od lancera evo a jak potrzeba wahacz wygiety( ksztalt banana to kosztowal mnie 90 pln). Gdybys potrzebowal namiarow prosze na priva.
ElMundzio - 31-05-2009, 14:56
Witam
Dopiero co kupiłem sobie outlandera z motorem 2,4 L mivec, rok produkcji 2003, wersja sprowadzona z Kanady. Auto jest w automacie. Z tego co wiem to rozrząd do tego auta nie należy do tanich. W związku z tym chciałbym ściągnąć sobie części z USA:
http://www.partswebsite.c...imagecallout=24 - link do sklepu
Czy mógłby ktoś podać mi Nr katalogowe wszystkich części potrzebnych do pełnej wymiany rozrządu w 2,4 L MIVEC lub wskazać numery części na rysunku umieszczonym pod podanym linkiem. Chodzi mi o nr katalogowe części oryginalnych.
Dzięki i pozdrawiam
|
|
|