Carisma - Ogólne - Lampy przod jakie żarowki
Anonymous - 26-01-2009, 11:38
Ja mam Philipsy VisionPlus +50% - rewelacyjnie świecą. Wada to wytrzymałość jakieś pół roku
Krzyzak - 26-01-2009, 12:52
lukasz921, bv sa swietne - swieca jasno i daleko
fakt - tego osrama po 2 miesiacach wyjalem, bo swieca tragicznie
co do innych - jeszcze super sa philips x-treme +80%
Piwor - 27-01-2009, 10:06
Krzyzak, a co możesz mi powiedzieć o tych żarówkach? Sklep mam 3 przystanki od siebie, a ceny chyba atrakcyjne. Klik!
Anonymous - 27-01-2009, 10:31
Piwor napisał/a: | Krzyzak, a co możesz mi powiedzieć o tych żarówkach? Sklep mam 3 przystanki od siebie, a ceny chyba atrakcyjne. Klik! |
Cena chyba dobra. Ja za Philipsy +50% w Dąbrowie płaciłem 50pln, a jak zlikwidowali sklep i nie chciało mi się ich szukać, to w pierwszym lepszym zapłaciłem 59 pln
Krzyzak - 27-01-2009, 11:36
Piwor napisał/a: | Krzyzak, a co możesz mi powiedzieć o tych żarówkach? Sklep mam 3 przystanki od siebie, a ceny chyba atrakcyjne. Klik! |
to jest vison plus a nie blue vision - swieca slabiej niz bv (w mojej opinii) i zoltym swiatelem - lepiej kup bv albo x-treme
Anonymous - 27-01-2009, 15:20
Jeżdżę teraz właśnie na takich Osramach +90%
świecą całkiem ładnie - porównywalnie do GT150
poprzednie Philipsy +30% świeciły zdecydowanie gorzej
musiałeś Krzyżak trafić na jakąś padake
Pieniek - 27-01-2009, 15:40
Obecnie również jeżdżę na Osram Night Breaker gdyż gdzieś wyczytałem, że są niezłe. Poprzednio miałem X-treme Power Philipsa i nie zauważyłem większej różnicy na jego korzyść. Dodatkowo spaliły się jedna po drugiej po niecałych trzech miesiącach. Biorąc pod uwagę cenę 35 zł za Osram to X-treme kosztująca ok. 80 zł jest mocno przereklamowana. Miałem też GT 150 i dla mnie świecą podobnie do Night Breakera. Żeby mieć pełny obraz jako następne zanabędę Blue Vision bo to już chyba ostatnia deska ratunku w reflektorach Cari.
Pozdrawiam.
Piwor - 27-01-2009, 19:59
Pieniek, dziś kupiłem i wsadziłem VisionPlus + 50% i nie jest źle. Z porównaniem do poprzednich zwykłych H4, to niebo i ziemia! PS: Dla Warszawiaków polecam sklep na ulicy Broniewskiego róg Al. Reymonta. Sprzedają też na allegro, ceny bardzo okazyjne! Kilk!
matuszkaa - 30-01-2009, 21:47
W poprzednim autku (R19) miałem Osram Nightbreaker przez chwile bo przepaliły się po 2 miesiącach. Świecą całkiem fajnie jednak wole Silverstar nie ma dużej różnicy w świetle a działają 3x dłużej.
Anonymous - 30-01-2009, 23:30
Ja natomiast do mojej Carismy kupiłem we wrześniu żarówki Tesla Blue, zastanawiałem się jak to będzie świeciło i jak długo, z opisu wynikało że mają świecić na biało i tak faktycznie jest. Droga jest idealnie doświetlona i nie odczuwam spadku ich wydajności, niezależnie od warunków na drodze (deszcz, śnieg, sucho) jest jasno.
Przed tymi żarówkami używałem Philips-ów Premium - przepalały się średnio co kwartał,
Osram +30% - świeciły nieco dłużej tak do 6 miesięcy,
Osram Silver - no te wytrzymały ponad rok, także jasne i dobre światło.
No i teraz ta Tesla, jak dotychczas jest nieźle.
Łukasz Wwa - 01-02-2009, 00:39
ja kupilem auto i byly od razu w nim philips NightGuide. Stwierdzilem ze zmienie bo nie wiadomo jak długo tam siedza. Wsadzalem wszystkie philipsy w tym blue vison vison + i jeszcze kilka innych różnych producentów i porównywalem jak to sie wyglada - mialem mozliwosc wlozenia roznych i wybrania tych ktore mi pasuja. I przyznam racje poprzedniemu uzytkownikowi - najlepiej jezdzi sie na NightGuide. Maja delikanie inne barwy rzucane punktowo, lecz w ogólnym użytkowaniu wypadaja naaajlepiej.
SHARK1979 - 01-02-2009, 15:05
CichyTom napisał/a: | Jeżdżę teraz właśnie na takich Osramach +90% |
Też posiadam Osramki i jest naprawdę miło co do barwy światła
Kris1980_147 - 01-02-2009, 18:24
Łukasz Wwa napisał/a: | ja kupilem auto i byly od razu w nim philips NightGuide. Stwierdzilem ze zmienie bo nie wiadomo jak długo tam siedza. Wsadzalem wszystkie philipsy w tym blue vison vison + i jeszcze kilka innych różnych producentów i porównywalem jak to sie wyglada - mialem mozliwosc wlozenia roznych i wybrania tych ktore mi pasuja. I przyznam racje poprzedniemu uzytkownikowi - najlepiej jezdzi sie na NightGuide. Maja delikanie inne barwy rzucane punktowo, lecz w ogólnym użytkowaniu wypadaja naaajlepiej. |
NightGuide, naprawde dobre żarówki, nawet producent zapewnia, że mają świecić dłużej niż standardowe, ale cena - jak za H4 - odstrasza
Łukasz Wwa - 01-02-2009, 19:08
Przyznam racje, nie sa najtansze lecz lepiej troche dolozyc niz kupowac szit, z ktorego nie bedzie sie zadowolonym Jeszcze dodam ze daja bardzo fajny efekt na szkle lampy - w 1 pkt sa niebieskie w innym lekko zolte
Krzyzak - 01-02-2009, 19:16
zolte to i owszem - byly, ale tego niebieskiego, to ja nie widzialem
ogolnie oceniam NG jako przecietne - moze 3 miejsce bym im dal, po BV i GT150
|
|
|