Carisma - FAQ - [Carisma] Sterowanie funkcjami komputera pokładowego bez org
Anonymous - 05-10-2006, 19:14
No niestety nie mam. A można to zrobić bez radyja?
Hubeeert - 05-10-2006, 19:17
Odpowiedź miałeś w tym temacie tylko trochę wczesniej -> proszę oto link do posta w którym masz to wyjaśnione -> http://www.mitsubishi-gra...p?p=49004#49004 i w nim zawarty link do nastepnej dyskusji gdzie jest info jak zresetować wartości
Powodzenia
Anonymous - 05-10-2006, 19:36
Czytałem tego posta, ale niestety nie jest powiedziane nigdzie w jaki sposób resetuje się te wskazania nie mając radia oryginalnego
Hubeeert - 05-10-2006, 19:38
http://www.mitsubishi-gra...p?p=36116#36116
Anonymous - 05-10-2006, 19:40
Sorka, faktycznie. Głupio mi
Hubeeert - 05-10-2006, 19:55
Hiloo napisał/a: | Sorka, faktycznie. Głupio mi |
No coś Ty?
Od tego jest forum żeby sobie pomagać
Mała rada - poczytaj sobie dział który Cię interesuje i spróbuj poużywać "Szukaj" - pomaga
mick - 08-11-2006, 12:29 Temat postu: radio a jeszcze jedno pytanko co do radia - czy jest jakie oryginalne radio (chodzi o komputer) z mp3 jeżeli tak to gdzie go można kupić i za ile ?
Potek - 08-11-2006, 15:13
Z tego co wiem to nic takiego niema. O ile mi wiadomo to są generalnie 4 modele ori radia: 2 kasetowe i 2 z CD (mówie o takim radiu które steruje komputerem). Jedno radio z CD jest takie "zwyczajne" natomiast drugie jest z nawigacją do której nie ma i nie będzie map Polski.
mick - 08-11-2006, 15:25
a możesz zobaczyć coś takiego może do cari można coś zaadoptować ? http://allegro.pl/item139..._2006_mp3_.html
saphire - 08-11-2006, 20:10
Szkoda 7miu stów - za taką cene to kupisz przyzwoitego normalnego grajka no chyba że koniecznie musisz mieć to firmowe... A co do funkcji display to mnie się wydaje że to po prostu przełącznik jest przeniesiony kabelkiem z zegarów poprzez kostkę iso na przycisk w radiu fabrycznym - trzeba by po kablach poszukać czy tak jest albo pomierzyć sygnały na kostce w momencie przyciśnięcia display coby namierzyć który to kabelek a póxniej go sobie wyprowadzić gdzieś na przycisk niezależnie od radia.
Potek - 09-11-2006, 00:25
Podłączania takiego radia do Cari chyba jeszcze nikt nie testował...
Jeśli juz koniecznie musisz mieć mp3 i działajacy komputer to można jeszcze spróbować kupić ori radio kasetowe i taką kasetę do której można podpiąć jakiś odtwarzacz mp3. Oryginalne radio PH-2000 kosztuje teraz 395 zł (dane z mitsumaniakowej strony www) do tego ta śmieszna kaseta jakieś 15 zł (były na Allegro w mniej więcej takich cenach) i już... tylko jakość dzwięku nie jest oszałamiająca
saphire napisał/a: | A co do funkcji display to mnie się wydaje że to po prostu przełącznik jest przeniesiony kabelkiem z zegarów poprzez kostkę iso na przycisk w radiu fabrycznym - trzeba by po kablach poszukać czy tak jest albo pomierzyć sygnały na kostce w momencie przyciśnięcia display coby namierzyć który to kabelek a później go sobie wyprowadzić gdzieś na przycisk niezależnie od radia. |
No nie wiem... ale to wydaje się zbyt proste żeby było prawdziwe... chociaż z drugiej strony to jest całkiem prawdopodobne. Trzeba by było spowodować "wciśniecie" na stałe tego nieopisanego przycisku, a funkcjami komputera można sterować poprzez naciskanie przycisku "SET". Mnie się nie chce już w to bawić bo mam jakieś firmowe radio, ale do odważnych świat należy
Anonymous - 09-11-2006, 22:22
saphire napisał/a: | (...) mnie się wydaje że to po prostu przełącznik jest przeniesiony kabelkiem z zegarów poprzez kostkę iso na przycisk w radiu fabrycznym - trzeba by po kablach poszukać czy tak jest albo pomierzyć sygnały na kostce w momencie przyciśnięcia display (...) |
Myślisz jak typowy programista. Rucznyj debugger.
saphire - 10-11-2006, 21:31
tansky napisał/a: | Myślisz jak typowy programista. Rucznyj debugger. |
bo od czasu do czasu wpadam w fazę intensywności w programowaniu na przemian z fazą intensywności w adminowaniu oraz fazą intensywności w projektowaniu - to wszystko jeśli chodzi o IT oczywiście - akuratnie załączony cykl programowania
m@rcin - 21-07-2008, 21:40
mam podłączone radio w cari nie oryginalne i została mi taka mała kostka wolna (od oryginalnego radia) jeżeli ją podepnę do oryginalnego radia i dam zasilanie na to radio to czy będę mógł sterować radiem(oryginalnym chodzi mi o przełączenie funkcji spalanie itp) i czy na wyświetlaczu będę miał temp. zew.?
saphire - 24-07-2008, 11:34
Tego nie wie nikt - może spalisz radio a może uwalisz instalację a może będzie OK - tu trzeba zanalizować schemat elektryczny radia w powiązaniu do schematu elektrycznego auta. To nie klocki lego pomimo że coś tam pasuje do siebie.
|
|
|