[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zaparowany reflektor, woda w lampie
ROOB - 19-05-2009, 17:11
sprawdź mocowanie lampy do auta, takie plastikowe łapki. miałem lekko pękniętą jedną z nich i efekt był taki sam. później dostałem z kamienia... zakleiłem żywicą epoksydową dwuskładnikową i spokój.
pozdrawiam.
Sebbo - 26-11-2015, 13:54 Temat postu: Zaparowany reflektor Po długim okresie mgieł i deszczu kompletnie zaparował mi prawy reflektor. Para nie chce uciec nawet podczas 6 godzinnej jazdy. Jakimi metodami można bezpiecznie pozbyć się wody z wnętrza?
Przy okazji, brakuje mi części szkła na przeciwmgielne Dysponuje ktoś takim zbędnym elementem ?
Hugo - 26-11-2015, 20:55
Sebbo, sprawdź czy są na swoim miejscu i dociśnięte do obudowy reflektora gumy osłonowe żarówek mijania i drogowych. Następnie sprawdź odpowietrzniki reflektora, to takie gumowe "dydki" od tyłu obudowy. Są 2 szt. w narożnikach reflektora. Wyjmij je i sprawdź czy nie są zapchane, przy wkładaniu ich na miejsce zwróć uwagę na strzałki na obudowie reflektora, które wskazują właściwą pozycję tych "dydków".
P.S. Nie brakuje Ci którejś przejściówki na żarówki? Chodzi o te plastikowe elementy w których montuje się żarówki? Czarny w przypadku żarówki mijania H7 i biały w przypadku żarówki drogowej H1. Jeśli ich nie ma to będzie parować.
|
|
|