To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA]problem z zawieszeniem

Anonymous - 06-02-2009, 21:17

wenclubmx napisał/a:
zastanawiam sie czy nie kupic od razu za 400 komplet jamexa czy jakos tak tych twardszych i obnizajacych?wiecie cos o tym??

kolega kupil nie narzeka
londolut napisał/a:
wenclubmx, za 500 kupisz komplet Vogtlanda do naszych Colciaków. Są o niebo lepsze niż Jamex.

prawda prawda ja mam takie u siebie i jest na prawde ok.
jestem zdania ze lepiej wydac kapke wiecej i byc pewnym ze sie kupilo dobrze.Z kupnem nowych sprezyn progresywnych - ida w parze efekty wizualne/obnizenie auta o min 30mm/ jak i jezdne/twardszy zawias/ zupelnie inna rozmowa niz na ori.Ogolnie mi to nie przeszkadza w codziennym uzytkowaniu auta moze przez to ze podniosłem w swoim "tyłek", przod lezy.No chyba ze macie na mysli "max glebe" o np - 60mm to jzu jest typowy dojcz dla miastowego lansu lub tor...

Anonymous - 07-02-2009, 09:38

londolut napisał/a:
W Łodzi i Wrocku bym sie bał o spód samochodu

pomimo ze drogi tragedia we Wrocku to nie mam powodu do narzekam ze nisko. Kraweznikow po prostu nei ruszam i iskry mi nigdzie nie ida:)
Fakt ze nisko i twardo i plomby można pogubić, ale miękkie auto to sobie kupie za 15 lat :twisted:

londolut - 07-02-2009, 20:47

Alexander napisał/a:
Fakt ze nisko i twardo i plomby można pogubić, ale miękkie auto to sobie kupie za 15 lat :twisted:
Ja też jestem tego zdania więc będzie niżej ;)
wenclubmx - 08-02-2009, 10:08

wlasnei na allegro nie znalazlem Vogtlanda nic do colta na allegro...jest jakas strona producenta w plsce czy cos gdzie mozna to dostac??:)
Anonymous - 08-02-2009, 11:50

http://www.vogtland.pl/
znasz wyszukwiarke google?
wystarczy wpisac nazwe firmy...

wenclubmx - 09-02-2009, 11:07

spoko za bardzo sie przyzwyczailem ze o wszystko pytam;p znalazlem juz dawno 503 zl za sprezyny do colta.tylko tamte sa dziwne troche...
te pasuja??
sprezyny

Anonymous - 09-02-2009, 11:45

a czemu maja nie pasowac?
to sa te spytam w RAKO czy bede mial jakies z nizki jak nie to zamawiaj bo dobra cena ja kolo 2 lat temu dawalem 586 zl za same springi
pzod
rbwr

wenclubmx - 09-02-2009, 19:58

fajnie:)zapytaj daj znac jak nie to zamowie tam bo przyda sie troche nizej i twardziej.one sa chyba - 40/40 prawda??mam nadzieje ze moje felgi beda dzialac z tym...bo mam jakies dziwne ET i troche wystaja ranty o tak:

Anonymous - 09-02-2009, 20:16

35/40mm

faktycznie wystaja masz et podobne do niemca jakiegos lub szeroka felge
ile ma cali?

wenclubmx - 09-02-2009, 20:18

zgadles.fele od bmw jakiegos.szerokosc 7 cali.nie ma tam nawet ET napisane.jest same male e24...
Anonymous - 09-02-2009, 21:28

wenclubmx napisał/a:
zgadles.fele od bmw jakiegos.szerokosc 7 cali.nie ma tam nawet ET napisane.jest same male e24...

czyli od bmw e21 - rekin lub e30-juz nowsze produkowane od 85 czy 87 pieprzyc to.Jak jets tak napisane to znaczy ze e24 to ET.W colcie przy 7 calach powinno wynosic 37/38 , przy 7,5 -35.Wiec nie dziw sie ze ci wystaje.Ociera czy jest ok?Miales juz przygody z policja?potrafia byc upierdliwi...

wenclubmx - 09-02-2009, 21:50

jeszcze na nich nei jezdzilem za duzo.teraz zima wiec nie da rady.zalozylem zeby zobaczyc czy w miare.przy skrecaniu wszystko ok na dziurach w miare tez.nie wiem tylko jak to sie bedzie spisywac na wiekszych jakies lezacych policjantach z tym obnioznym zawieszeniu...policja nie ma sie prawa czepic bo zarys samochodu to ten zarys z lusterkami.zreszta wystaja moze z centymetr wiec trzeba sie przyjrzec.jak na fele od starego rekina wygladaja calkiem hmm nowoczesnie:

Anonymous - 10-02-2009, 14:03

Można dokupić dwie obniżające sprężyny na tył ?

Na przód kupiłem używki od kolegi z forum ale na tył jeszcze mi brakuje.

Przy okazji zapytam, czy 100zł za wymianę sprężyn z przodu to dobra oferta ?
Po wymianie pojadę na geometrię.

londolut - 10-02-2009, 14:28

Nikt raczej nie kupuje sprężyn parami albo nawet po sztuce. Jeśli już obniżać to kompletem.
rosomak1983 - 10-02-2009, 14:46

londolut napisał/a:
Nikt raczej nie kupuje sprężyn parami

A czemu niby nie??? Moim zdaniem parami mozna jak najbardziej.
MARCIN--Ibiza napisał/a:
czy 100zł za wymianę sprężyn z przodu to dobra oferta ?

Tyle to kosztuje. Cena jest OK