To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - przegląd przed kupnem

KaWu - 07-02-2009, 23:08

Halogeny to moze byly przedtem-czemu ich nie ma :?:
W opisie juz cofniety przebieg na 108 000. Zdjecie wrzucone jeszcze z przebiegiem 180 000 - a wg mnie i tak ma wiecej po wytartej kierownicy i siedzeniach.
Millus jak nie masz doswiadczenia z autami to poszukaj jakiegos znajomego mechanika. BO mozesz sie naciac.

millus - 08-02-2009, 15:54

OK.
Jeszcze dwa pytania.

1. Autoalarm ponoć jest ale pilot nie działał (być może zła bateria). Czy do alarmu powinien być jakiś osobny kluczyk? Przy tym aucie są 4 klucze chyba takie same, nie zwróciłem wcześniej na to uwagi. No i na razie nie wiem czy jest tam faktycznie alarm i czy działa. Może pytanie jest naiwne ale nie miałem wcześniej własnego samochodu wiec po prostu nie wiem. Da się to jakoś na szybko sprawdzić jeśli nie będę miał pod ręką odpowiedniej bateryjki?

2. Jak mogę sprawdzić czy to auto faktycznie ma immobiliser?

demeone - 08-02-2009, 15:59

Wątpie aby kazdy kluczyk posiadal w sobie transponder (az 4y kluczyki) wiec bys musial sprawdzic kazdym kluczykiem odpalic ale odepnij reszte od breloczka.
No i wokolo stacyjki powinna byc antenka wtopiona w plastik. Zrobie zdjecie stacyjki to wkleje jak to wyglada (bo zapewne nie rozkrecisz pod kierownica oslonki)

Robson86 - 08-02-2009, 16:18

millus napisał/a:
Czy do alarmu powinien być jakiś osobny kluczyk

taki malutki co odcina "syrene"
millus napisał/a:
Jak mogę sprawdzić czy to auto faktycznie ma immobiliser?

kazda Cari ma immobiliser, na kluczyku powinny byc takie dwie male dziurki
pozdroo

Kris1980_147 - 08-02-2009, 18:07

millus napisał/a:
OK.
Jeszcze dwa pytania.

1. Autoalarm ponoć jest ale pilot nie działał (być może zła bateria). Czy do alarmu powinien być jakiś osobny kluczyk? Przy tym aucie są 4 klucze chyba takie same, nie zwróciłem wcześniej na to uwagi. No i na razie nie wiem czy jest tam faktycznie alarm i czy działa. Może pytanie jest naiwne ale nie miałem wcześniej własnego samochodu wiec po prostu nie wiem. Da się to jakoś na szybko sprawdzić jeśli nie będę miał pod ręką odpowiedniej bateryjki?

Najprościej, otwórz maskę i poszukaj syreny od alarmu. Jeśli jest syrena to i pewnie jest alarm. A jeśli nic nie pika i nie wyje to będziesz już później szukał tego przyczyny.