To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Kujawsko - Pomorskie - "Auto Świat" i Moto-Champ 4x4 szkoła jazdy terenow

Maciek - 24-06-2006, 23:02

tomusn napisał/a:
Kto nie był niech żałuje...
pewnie że tak ale praca zając więc może uciec :( Do Bydzi nie tak znów daleko ale ......... :(
Anonymous - 24-06-2006, 23:27

http://gumis.gm-wo.com.pl/szkola4x4/index.html

co do L200 to bylem troszke zawiedziony.... auto zbudowane na ramie, nie samonosne, wiec niby powinno byc rewelacyjne w teranie, moze faktycznie bylo, aczkolwiek jest to bardziej ciezarowka, jak na panujace tam warunki bylo zbyt duze, o wiele lepiej czulem sie w pajero sport, ktorym bylem zachwycony i ktore prowadzilo mi sie rewelacyjnie na tej trasie, outlanderem jezdzilem kiedys po miescie i uwazam ze do tego 2,0 benzyna, zarowno wolnoossaca jak i doladowana nadaje sie najlepiej, L200 mial piekielnego turbodiesla, niesamowite brzmienie i moment obrotowy, pajero spor, brzmienie juz bardziej okielznane, rowniez rewelacyjny moment - na pierwszym biegu pelzal pod gorke na wolnych obrotach - dosc spora gorke

ogolnie instruktor pajero sport sprawil na mnie bardzo pozytywne wrazenie, czego dowodem jest chociazby zagladanie pod maske na trasie przejazdu :)

bardzo chcialem sie jeszcze przejchac pajero w automacie, zeby sprawdzic jak sprawuje sie skrzynia w takim terenie, bo glownie automatem to po ulicach jezdze... chociaz mialem raz przyjemnosc jezzic explorerem 4.0 w automacie ale to jest kanapowiec nie terenowka....no ale niestety :( strasznie bylem ciekaw ale pewien splot wydarzen nie pozwil mi sie nim przejchac :( czego bardzo zaluje.

tomusn - 24-06-2006, 23:50

Maciek napisał/a:
tomusn napisał/a:
Kto nie był niech żałuje...
pewnie że tak ale praca zając więc może uciec :( Do Bydzi nie tak znów daleko ale ......... :(

czuj się usprawiedliwiony, ale jest dużo ludków z Bydgoszczy i okolic (ja ze Żnina mam ok 40 km)

a jeszcze okolice?

Anonymous - 25-06-2006, 10:08

Najpierw jechałem Outlanderem i trasa wydająca się z początku prostą leśną drogą zmieniła się w bardzo - jak dla mnie - ciekawą nierównością między drzewami :mrgreen: Pierwsza górka to był szok, nie wierzyłem, że podjedziemy, ale się udało, później było jeszcze lepiej:D Jazda w takim terenie to niewielkie prędkości, ale jadąc szybciej można sobie zrobić krzywde lub uszkodzić auto. Kolejnym autem jakie testowałem było Pajero w automacie. Zdziwiłem się trochę, że da radę, ale spisało się rewelacyjnie. Super widoczność, czego brakowało w Outlanderze (brak regulacji wysokości siedziska - tylko przednia część się podnosiła), wygodny fotel i w ogóle super. Automat radził sobie rewelacyjnie. Byłem bardzo mile zaskoczony. Pajero Sport nigdy nie należało do aut, które robiło na mnie jakiekolwiek wrażenie. Teraz wiem, że to był błąd. Auto jechało po największych wzniesieniach jak po prostej, zero problemów, widoczność gorsza jak w normalnym Pajero, ale w sumie Pajero Sport było najlepszym samochodem do jazdy w teren jakie tam jezdziło. L200 okazało się mimo swojego masywnego wyglądu, dużej mocy i wielkiego momentu obrotowego totalną porażką. Prowadziło się jak ruski czołg, widoczność przed autem praktycznie żadna i gdyby nie to że w miarę radziło sobie z przeszkodami to w mojej skali ocen byłoby pod Outlanderem.

Impreza rewelacyjnie zorganizowana, śwetnie wszystko pomyślane, zero jakichkolwiek rozrób z uwagi na to, że trzeba było mieć zaproszenie, a byle kto nie dostawał. Wspaniały tort, w którym podobno miał być kupon na Pajero, ale chyba zapodział się gdzieś na etapie wypieku :D Pogoda także dopisała i nie mogło być lepiej! Bardzo dziękuję wszystkim organizatorom i obiecuję pojawić się na kolejnej takiej imprezie :!: 8)

Anonymous - 25-06-2006, 14:41

tam w tej galerii ostatnie zdjecie jest z festiwalu motoryzacji, jest to doladowany silnik hondy s2000, jedno z dwoch, moze trzech aut, ktore warto bylo zobaczyc :)
Efa! - 27-06-2006, 10:57

Bartek_NKM, a Ty przecież zostałeś na trasie specjalnie po to, żeby robić zdjęcia - pokażesz nam je?
Anonymous - 27-06-2006, 12:03

Bartek chyba chcial zostac, ale wkoncu mu nie wyszlo :) bo z tego co wiem caly czas mialem go na tylnym siedzeniu a nikt nie wypadł :P

ja jutro albo dzis pokaze pelna galerie :) koncze przygotowanie fotek

Ewa, swojego pieska dostaniesz jak tylko znajde czas na wywolanie fotki :)

tomusn - 28-06-2006, 11:13

notka w Gazecie Pomorskiej

Anonymous - 28-06-2006, 13:03

cala galeria ze spotkania:

http://gumis.gm-wo.com.pl/galeria/szkola4x4/

Cezar - 28-06-2006, 14:37

Fajnie mieliscie :D

Ja zaluje ze nie moglem przyjechac :|

Anonymous - 28-06-2006, 23:15

nippo, nie mówiłeś, że kupiłeś L200... :mrgreen: [FOTKA]

PS
Jak zobaczyłem niektóre ze zdjęć, to mało co się nie posikałem ze śmiechu :D Super!