Komputery, RTV, AGD, Komorki - iPlus USB
pawliku - 02-03-2009, 20:12
docencik87 napisał/a: | A jeśli nie masz neta przez daną część dnia a płacisz za niego to napisz najpierw skarge do operatora | właśnie ten cały szef tego neta to cwaniak i zawsze kiedy nie ma neta to wyłącza telefon..., pamiętam w wakacje nie miałem neta przez tydzien no to wiec dzwonie do gościa a on mówi że jest na wakacjach. pomyślałem sobie jak przyjedzie to zrobia a zaten czas pójdę do kolegi dwie uliczki dalej, co się potem okazało był u na sąsiedniej uliczce a miał niby być na wakacjach!!
Dlatego rezygnuje z takich oszustów i naciągaczy !
[ Dodano: 02-03-2009, 20:14 ]
karolgt napisał/a: | ale na 100% mowie; MOZNA miec sam internet z UPC. | hmm w takim razie obgadam z siostrą tego UPC
karolgt - 02-03-2009, 20:18
stary alfer napisał/a: | karolgt napisał/a: | ale na 100% mowie; MOZNA miec sam internet z UPC. |
Skoro się pozmieniało to dobra nowina |
a bylo kiedys inaczej?
UPC interesuje sie od ponad 2 lat i juz wtedy nie bylo najmniejszych problemow z kupnem tylko internetu.
pawliku - 02-03-2009, 20:21
karolgt napisał/a: | UPC interesuje sie od ponad 2 lat i juz wtedy nie bylo najmniejszych problemów z kupnem tylko internetu | a jak by było z podłączeniem neta do "n"-ki bo myślałem że jak będę zmieniał neta to podczepię tez do dekodera. Podłączą mi tego neta do nie swojego dekodera??
karolgt - 02-03-2009, 20:31
pawliku napisał/a: | karolgt napisał/a: | UPC interesuje sie od ponad 2 lat i juz wtedy nie bylo najmniejszych problemów z kupnem tylko internetu | a jak by było z podłączeniem neta do "n"-ki bo myślałem że jak będę zmieniał neta to podczepię tez do dekodera. Podłączą mi tego neta do nie swojego dekodera?? |
nie wiem jak jest w n-ce. Zadzwon na jakas bezpłatna infolinie i sie dowiesz wszystkich "oczywistych" rzeczy o które musielibyśmy googlac
pawliku - 02-03-2009, 20:35
karolgt napisał/a: | nie wiem jak jest w n-ce. Zadzwon na jakas bezpłatna infolinie i sie dowiesz wszystkich "oczywistych" rzeczy o które musielibyśmy googlac | z tego co wiem to n-ka zezwala na podłączanie neta ale mi chodziło czy UPC podpieło by neta pod n-ke
jeszcze będe dzwonił do n-ki i UPC
no ale bardzo mi pomogliście. Dziękuje
Anonymous - 02-03-2009, 20:37
docencik87 napisał/a: | Jeżeli masz jakiekolwiek możliwości by wziąć cokolwiek prócz operatorów komórkowych to bierz innym. Internet przez GSM jest ostatecznością!!!!!!
A jeśli nie masz neta przez daną część dnia a płacisz za niego to napisz najpierw skarge do operatora, a potem UKE!! |
zgadzam się z docencik'iem. Ja mam internet poprzez kablówkę. Swego czasu też zastanawiałem się nad blueconect'em, iPlus'em, a ostatnio nawet nad Playem - Play ma najwyższy limit miesięczny 5GB. Jednak po przygodzie z neostradą kiedy były jeszcze limity prędkości po przekroczeniu danej ilości danych - dziękuję, żadnych limitów i ograniczeń! Play także w miejscu mojego zamieszkania jako jedyny łapie mnie (jeśli wierzyć mapkom) zasięgiem 3G - choć byłbym na samym skraju zasięgu, a wtedy to różnie może być...
Miałem też telefon 3G w erze i spróbowałem się połączyć do sieci. Internet chodził, ale 3G nie łapało (era nie obejmuje miejsca mojego zamieszkania siecią 3G). Na innych standardach; EDGE czy GPRS internet był...ale w porównaniu z prędkościami w kablówce to był to żółw! Wykonałem także małą próbę: otwarłem kilka stron w przeglądarce i zapodałem ściąganie niedużego pliku z internetu - efekt: niektóre strony już nie mogły się załadować, bo ściągany plik zajął w dużej mierze łącze...
Szwagier w swojej pracy korzysta z blueconect'a z laptopem. Czasami jeździ po różnych miejscach, miastach na Śląsku i mówi, że rzadko łapie mu pełne 3G, a internet tak sobie chodzi...
Póki co kabel najlepszy
karolgt - 02-03-2009, 20:42
pawliku napisał/a: | karolgt napisał/a: | nie wiem jak jest w n-ce. Zadzwon na jakas bezpłatna infolinie i sie dowiesz wszystkich "oczywistych" rzeczy o które musielibyśmy googlac | z tego co wiem to n-ka zezwala na podłączanie neta ale mi chodziło czy UPC podpieło by neta pod n-k |
aaa w tym sensie. No to tak, taki dekoder n-ki napewno obsluguje DHCP i podlanczasz do niego kabel i internet dziala. Trzeba bedzie tylko ten internet jakos rozdzielic, tzn od UPC dostaniesz modem, od ktorego bedziesz mial fizycznie 1 kabel - do kompa. Zeby podlaczyc wiecej urzadzen (czy to kompa czy dekoder) musisz rozdzielic sygnal:
- albo kupujesz router, wtedy masz modem --> router --> i od routera ida sobie kable do kompa i dekodera
- albo podlanczasz normlanie internet do kompa, wsadzasz do neigo druga karte sieciowa i w prosty sposob rozdzielasz internet dalej
i 3 opcja: UPC ma w swojej ofercie rozne routery, ale nie wiem czy czasem nei tylko bezprzedowdowe, również polecam ich infolinie
pawliku - 02-03-2009, 20:44
damiano napisał/a: | Póki co kabel najlepszy | ja chyba też zostaję przy kablu ale zmieniam firmę na 100%
apropo niby moje okolice są w zasięgu 3G Ale mój telefon nie łapał tego 3G...
[ Dodano: 02-03-2009, 20:46 ]
karolgt, ja mam routera z rozdzieleniem na 4 kompy
[ Dodano: 02-03-2009, 20:47 ]
ale ja mam to jakoś dziwnie zmontowane bo mam tego routera z antenką niby bezprzewodowy,i od niego wychodzi kabel do kompa i do anteny na dachu
karolgt - 02-03-2009, 20:48
moze jest i bez i przewodowy.
pawliku - 02-03-2009, 20:52
karolgt napisał/a: | moze jest i bez i przewodowy. | no własnie nie wiem bo gościu gadał mi że muśi dac routera bo sasiadka ma duuuużego orzecha na podwórku i sygnał nie umie się przebić i mówił mi że teraz antena jest nie potrzebna bo mam routera ale i tak podłączył go do anteny...
ech już mam mentlik w głowie przez ten głupi internet...
Anonymous - 02-03-2009, 20:53
pawliku napisał/a: | damiano napisał/a: | Póki co kabel najlepszy | ja chyba też zostaję przy kablu ale zmieniam firmę na 100%
apropo niby moje okolice są w zasięgu 3G Ale mój telefon nie łapał tego 3G... |
może miałeś wyłączoną tą opcję w telefonie (w niektórych phonach można włączyć i wyłączyć obsługę sieci 3G). A może po prostu stałeś w złym miejscu, o krok lub dwa od zasięgu... Ja tak miałem u siebie w pracy: trochę w lewo był zasięg 3G, trochę w prawo już go nie było... A może to od wiatru zależało...
pawliku - 02-03-2009, 20:56
damiano napisał/a: | może miałeś wyłączoną tą opcję w telefonie | ee no niby włączone jest cały czas...
ale co do telefonu i tak mi to jest w nim zbyteczne
docencik87 - 02-03-2009, 20:58
To masz zapewne DAP-1160. Taki router do sieci bezprzewodowych.
Bierzesz zwykłego TP-linka do sieci kablowych i możesz rozesłać dalej. Do N bez problemu podłączysz, ale przy zwykłym dekoderze zyskasz tylko radio i nic więcej. Jedynie w NBOX HD Recorder będziesz mógł programować kanały przez neta.
pawliku - 02-03-2009, 21:04
docencik87 napisał/a: | Jedynie w NBOX HD Recorder | jak dobrze że się zainwestowało w porządniejszy sprzęt
a co do neta po długich staraniach dodzwoniłem się do gościa z netu... ale i tak nadal kity ciśnie bo jak codziennie od miesiąca można konserwować jedną i tą samą rzecz
już się wiecej na nic takiego nie nabiorę... będe teraz wszystko sprawdzał każdy szczegół w umowie nawet no co jest napisane najmniejszą czcionką jaką się da
karolgt - 02-03-2009, 21:14
w upc nie ma żadnych wałków naszczęście, a awarii przez 2 lata mialem w sumie moze z 10 godzin.
|
|
|