To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - NOWE PROMOCJE W SALONACH

Anonymous - 05-03-2009, 14:07

Cytat:
Model Outlander Invite Special Edition dodatkowo wyposażony w przednie i tylne osłony, ozdobne progi boczne, światła przeciwmgielne, komplet aluminiowych obręczy kół i przyciemniane tylne szyby kosztuje obecnie 89 990 złotych...

dab - 05-03-2009, 14:11

Skoro tak chudziutko to dziekuje...ten model bez relingow po prostu nie wyglada... :roll: :oops:
dzieki

jurekschroda - 05-03-2009, 15:33

Trochę tu wyprostuję....

Obecna wersja Special Edition dotyczy wersji INTENSE PLUS, a nie najuboższej Invite tak jak to było kiedyś.
Jest to wersja bazująca na Intensie Plusie pozbawiona tylko ksenonów, dostępu bezkluczykowego i srebrnych klamek.

Czyli obecna wersja SPECIAL EDITION posiada:
- relingi, przyciemniane szyby, felgi alu 18, czujniki parkownia z tyłu, czujnik deszczu
- automatyczną klimę, komputer, elektryczne wszystkie szyby i lusterka
- sterowanie w kierownicy radiem, tempomatem i zestawem głosnomówiącym bluetooth
- abs, ebd, kontrolę trakcji i stabilizacji toru jazdy (astc)
- nagłośnienie Rockford Fosgate
- przednie, boczne i kurtynowe poduszki
- chłodzony schowek
- trzeci rząd siedzeń w podłodze bagażnika. A raczej taką ławeczkę dojazdową ;)
- drugi rząd siedzeń składany elektrycznie
Napęd oczywiście bez zmian.

To już chyba nie jest golas, co ?
Cena to 99.990 + 2.590 za lakier czyli razem 102.580.
! Wszystkie są z rocznika 2008 !
Jeśli chodzi o kolory, to powinny być czarne, grafitowe, beżowe, granatowe - tak mi się zdaje.

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem :)

Woo - 05-03-2009, 19:42

Witam,

Właśnie czekam na swojego Outlandera. Obecnie czeka na cle.

Generalnie problem jest taki, że srebrnych nikt nie chce. Średnio to auto wygląda w tym kolorze, bo zlewa się z aluminiowymi wstawkami. Jeżeli chodzi o Warszawę to już kiepsko z rocznikiem 2008. Jakieś 2 tygodnie temu obdzwaniałem wszystkie salony i wyboru praktycznie nie było. Znalazłem jednego takiego jak mi się podobał i do tego jeszcze miałem wyścig z jakąś kobietą, kto pierwszy zaliczkę wpłaci. W takiej sytuacji nie dziwię się, że handlowcy nie chcą dawać gratisów, bo faktycznie samochód i tak się sprzeda. Zresztą w tej cenie ciężko kupić coś równie atrakcyjnego.

Pozdrawiam,
Woo

dab - 06-03-2009, 11:53

Witam,
i po co robic te sztuczna nagonke na te outlandery ze niby ich nie ma itd....
Obecnie do salonow Polski ma trafic ok 150 tych modeli - zwozka z zachodnich rynkow.
Obdzwonilem kilkanascie salonow i wszedzie maja do dyspozycji wersje intense+ a szykuja sie juz z ofertami na te odchudzone wersje.
zreszta wystarczy wejsc na serwis oto-moto a zobaczycie ile jest stron z ogloszeniami na nowe outlandery...masa...ceny i kolory do wyboru, salonowe i od indywidualnych dealerow.
Tak ze spokojnie noie dajmy sie poniesc emocjom i szkolno-marketingowym sciemom ze strony sprzedawcow z salonow, ktorzy w ten sposob probuja sobie podpompowac klientow.

pozdr
dab

Woo - 06-03-2009, 12:05

Na odchudzone może i tak, a to co przyjedzie do Polski będzie już przebrane, bo najładniejsze już poszły. Czarnego Instyle z beżową skórą ciężko znaleźć.

Nie mówię, że Outlanderów w ogóle nie ma. Jak kupuję nowy samochód z salonu to chce dokładnie taki kolor i wyposażenie jakie sobie życzę, a niestety w tej chwili już jest z tym problem. Trzeba brać z tego co zostało, a ja srebrnego nie chce :)

Pozdrawiam,
Woo

jurekschroda - 06-03-2009, 13:30

Cytat:
noie dajmy sie poniesc emocjom i szkolno-marketingowym sciemom ze strony sprzedawcow z salonow, ktorzy w ten sposob probuja sobie podpompowac klientow

Gdybyś sam w ubiegłym tygodniu podzwonił do salonów otrzymałbyś informację, że rzeczywiście jest problem z dostępnością, tak jak pisał Woo. Nie traktuj każdego sprzedawcę z salonu jak ściemniacza - weź pod uwagę, że ktoś inny niż Ty też może miec rację i mówić prawdę.

Dopiero w tym tygodniu pojawiła się możliwość zamawiania Outlanderów z rocznika 2008 z nowej dostawy o której pisałeś.

Pozdrawiam

p.s. Woo - już teraz nie powinieneś mieć żadnego problemu ze znalezieniem czarnego Outlandera Instyle z jasną skórą.

[ Dodano: 06-03-2009, 13:32 ]
p.s. w razie czego wal do mnie na pw

Woo - 06-03-2009, 13:40

jurekschroda napisał/a:

Dopiero w tym tygodniu pojawiła się możliwość zamawiania Outlanderów z rocznika 2008 z nowej dostawy o której pisałeś.

Pozdrawiam

p.s. Woo - już teraz nie powinieneś mieć żadnego problemu ze znalezieniem czarnego Outlandera Instyle z jasną skórą.

No właśnie czekam na tą dostawę, tyle że już sobie zaklepałem tego Instyle. Ciekawi mnie to, że jak szukałem właśnie tego egzemplarza, to tylko w jednym salonie powiedzieli mi, że będzie dostawa. Z ciekawości zadzwonię do pozostałych salonów i spytam się czy będą mieli. Jak tak, to dupy z tych handlowców, bo dali mi odejść do konkurencji.

Pozdrawiam,
Woo

dab - 06-03-2009, 13:42

Jurek, dzwonie do salonow od juz dluzszego czasu badz monitoruje ich strony www z ich cennikami/ofertami promocyjnymi i opieram sie na informacjach od nich zdobytych. Wiem ze to zmiania sie teraz bardzo dynamicznie.
Co do sprzedawcow, w ich metryczke zawodowa jest wpisane - "sciamniac" (jak to juz nazwalismy) klientow. No po prostu taki zawod. Z tym ze jedni to robia w cywilizowany sposob a inni na przyslowiowego bezczela... nie mam tendencji do generalizowania.
Pozdrawam i pogody ducha zycze :)
Janek

[ Dodano: 06-03-2009, 14:26 ]
Woo napisał/a:
Na odchudzone może i tak, a to co przyjedzie do Polski będzie już przebrane, bo najładniejsze już poszły. Czarnego Instyle z beżową skórą ciężko znaleźć.

Nie mówię, że Outlanderów w ogóle nie ma. Jak kupuję nowy samochód z salonu to chce dokładnie taki kolor i wyposażenie jakie sobie życzę, a niestety w tej chwili już jest z tym problem. Trzeba brać z tego co zostało, a ja srebrnego nie chce :)

Pozdrawiam,
Woo

...tydzien temu w salonie w Gdyni widzialem taka wersje, czarny lub ciemny grafit o ile pamietam. Ale szczerze mowiac caly jasny srodek to bym odradzal.
No chybaze bedziesz jezdzil jedynie sam (bez zony, dzieci, pso itd... :-)
Kolega kupil sobie Octavie Laurin&Clemens czy jakos tak :) z takim wlasnie calym bezowym srodkiem - wyglad - piekny ale teraz po roku niemal placze....nie wyrabia zeby to utrzymac w czystosci :-(
niestety, taka wersja to tylko dla prezesa :D
Pozdrawiam
dab

rezon - 06-03-2009, 16:49

dab napisał/a:
caly jasny srodek to bym odradzal.
No chybaze bedziesz jezdzil jedynie sam (bez zony, dzieci, pso itd...
Kolega kupil sobie Octavie Laurin&Clemens czy jakos tak z takim wlasnie calym bezowym srodkiem - wyglad - piekny ale teraz po roku niemal placze....nie wyrabia zeby to utrzymac w czystosci
tyz prowda. Dlatego od kilku lat po doświadczeniach z ciemnozieloną Octavią kupuję beżowe z ciemnym środkiem bez skóry. Mój Outek wpisuje się w ogólną linię kolorystyczną zakupów.
Woo - 06-03-2009, 16:59

dab napisał/a:
...tydzien temu w salonie w Gdyni widzialem taka wersje, czarny lub ciemny grafit o ile pamietam. Ale szczerze mowiac caly jasny srodek to bym odradzal.
No chybaze bedziesz jezdzil jedynie sam (bez zony, dzieci, pso itd... :-)
Kolega kupil sobie Octavie Laurin&Clemens czy jakos tak :) z takim wlasnie calym bezowym srodkiem - wyglad - piekny ale teraz po roku niemal placze....nie wyrabia zeby to utrzymac w czystosci :-(
Pozdrawiam
dab

W Gdyni nie szukałem, jestem z Warszawy i jakoś nie widzi mi się jechanie 500km po nowy samochód do salonu. Poza tym to ile sztuk ich jest. W AutoGT też był jeden... i był jeden dzień.

Cały środek nie jest jasny, tylko siedzenia i jakby "góra" wnętrza. Dywaniki i wnętrze do poziomu kierownicy jest ciemne. Problem tylko, że wnętrze bagażnika jest jasne. Nie mam żony/dzieci/psów/kotów. Jestem raczej z tych co dbają o samochód pod każdym względem i lubię mieć czysto, bez względu czy mam czarną czy jasna skórę.

Pozdrawiam,
Woo

dab - 06-03-2009, 20:33

Woo napisał/a:
dab napisał/a:
No chybaze bedziesz jezdzil jedynie sam (bez zony, dzieci, psow itd... :-)
Pozdrawiam
dab

W Gdyni nie szukałem, jestem z Warszawy i jakoś nie widzi mi się jechanie 500km po nowy samochód do salonu. Poza tym to ile sztuk ich jest. W AutoGT też był jeden... i był jeden dzień.

Nie mam żony/dzieci/psów/kotów. Jestem raczej z tych co dbają o samochód pod każdym względem i lubię mieć czysto, bez względu czy mam czarną czy jasna skórę.

Pozdrawiam,
Woo

Z wawy bedzie mniej niz 400km :) mila przejazdzka :)
A co do "żony/dzieci/psów/kotów" to nie boj nie boj, nadejda szybciej niz myslisz :badgrin: :biggrin: ...juz pewnie cie namierzaja...taki los :p
pozdrawiam
dab

karol_alasz - 07-03-2009, 21:20

Jak kupowalem swojego "czarusia" z jasna dusza to sprzedawca mi powiedzial,ze to wogole przypadek ze takiego udalo mi sie wyrwac,bo oni nawet nie zamawiali w takiej konfiguracji kolorystycznej-niejako przez pomylke sie im taki dostal.Nadmienie ze kupowalem z biegu i nie zamawialem (takiego go wlasnie chcialem),bo mi powiedzieli ,ze na zamowiony kolor i wyposazenie to trzeba nawet 4 miechy czekac...chyba,ze sie taki wlasnie wymarzony w dostawie pokaze.
dab - 10-03-2009, 20:53

didku napisał/a:
Dzieki
Dzis nie mam jak jutro dzwonie i moze pojade

Hej didku, jak tam zakupy? Cos ci sie udalo zalatwic? :shock:

r1212 - 12-03-2009, 22:49

Cytat:
Aaa, i kupując w ASV we Wrocławiu masz zapewnioną fachową obsługę, a z innymi to różnie bywa. :finga: Nie żebym reklamował czy coś. :rolleyes:

I tu się zgadzam, mam 2 auta kupione u nich i do tej pory na serwis naprawdę nie mogę narzekać.
Czasami warto zapłacić troszkę więcej. A ja na przykład mam raczej złe doświadczenia z Fi.... z Krakowa - jak próbowałem kupić auto nawet nie oddzwonili.