Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] prosze o zdjecie filtra paliwa-nigdzie nie zn
ireks1 - 11-03-2009, 20:45
kornel napisał/a: | juz zglupialem,bo znalazlem taki filtr na necie i dane pasuja do mojego auta
a taki filtr jak zamiescil damiano pokazano mi w salonie i kosztuje dok.£70!!!!!!
moze ktos na 100% napisac,ktory jest dobry? http://www.partsplazaltd....tCode=105264016 |
To jst właśnie to.Zajżyj pod skszynke bezpieczników poniżej filtra z węglem aktywnym
tam powinien być.To jest filtr dokładnego oczyszczania.
cherminator - 14-03-2009, 12:29
ja chyba w końcu znalazłem dokładne położenie filtra paliwa:)
TU
Tu
Anonymous - 14-03-2009, 16:58
Panowie!
Wpiszcie w "Szukaj" - "Filtr paliwa" i dokładnie przewertujcie tematy...
TUTAJ jest sporo o filtrach, TUTAJ też i TUTAJ także - nawet są zdjęcia zdemontowanego filtra w baku. Poczytajcie...
kornel, jeśli nadal masz wątpliwości gdzie masz filtr lub jaki kupić, spróbuj skontaktować się z Japaneze. Podaj Mu także numer VIN twojego auta i na pewno dobierze właściwy.
cherminator napisał/a: | ja chyba w końcu znalazłem dokładne położenie filtra paliwa:)
TU
Tu |
cherminator, sądząc po zdjęciu w Twoim avatarze to masz Cari przed liftem czyli filtr masz w komorze silnika - tak jak i ja.
Pozwolę sobie jeszcze zacytować wypowiedzi forumowiczów tdi1982 oraz tomekrvf:
Cytat: | W modelach przed liftem filtr jest pod maską zobaczcie zdjęcia i porównajcie u siebie jeśli nie macie tam filtra to znaczy że jest w baku.Po lifcie pierwsze modele mogły mieć jeszcze pod maską warto sprawdzić bo nic to nie kosztuje znajduje się pod filtrem węglowym tą czarną bańką.Raczej dwóch filtrów nie ma więc albo pod maską albo w baku. |
Cytat: | Do marca 99 filtr paliwa jest pod maską. Od marca 99 filtr paliwa jest w zbiorniku. |
Pzdr.
cherminator - 15-03-2009, 10:46
damiano napisał/a: | czyli filtr masz w komorze silnika - tak jak i ja. |
no prawie wydawało się to oczywiste... zanim napisałem tego posta oczywiście plądrowałem forum i posty o filtrze kilka dni, po dokładnej analizie położenia, był czas poszukiwań.... wszyscy pisali masz filtr pod puszką bezpieczników itd rozbierałem dwa razy puchę i nic, tylko wielki filtr węglowy szału dostawałem, nie dość że ciasno nic nie widać, to się okazuje że jest on nieco niżej brudny czarny i zamaskowany niczym szpieg:) Myślę że wiele osób, tak jak ja miało do czynienia wcześniej w większości z autami niemieckimi a tam jest prawie jak na dłoni, więc nie dziwie się że wciąż powstają nowe tematy odnośnie filtra paliwa:) po dodaniu zdjęć mam nadzieję że już każdy wie gdzie jest ten punkt "F" pozdro
ireks1 - 15-03-2009, 18:46
Jak napisałem że filtr jest pod maską (pred 2000 i po) to turekchciał mnie zjeść że
wprowadzam ludzi w błąd. Ten plastik w zbiorniku wymienia sie razem z pompą
chyba że sie zepsuje albo zapcha.
kornel - 15-03-2009, 22:57
dzieki za wszystkie porady i czas poswiecony temu problemowi.
bylem w mitsubishi motors w bristolu z zamiarem kupna tego filtra.
to chyba najlepszy sposob .przecierz oni musza najlepiej wiedziec jaki filtr potrzebuje,tym bardziej,ze w uk jak cos kupujesz to podajesz nr.rejestracyjny i wiedza o twoim aucie wszystko od dnia kiedy opuscil fabryke.
niestety do mojej cari potrzebny jest ten okropnie drogi filtr,ktory znajduje sie w baku koszt 70 funtow,czyli porownywalnie do ceny w polsce.
dla wszystkich z tym samym problemem informuje,ze mam carisme z 19.09.1999r.
i filtr jest w BAKU. dzieki.
turek61 - 16-03-2009, 09:52
kornel napisał/a: |
dla wszystkich z tym samym problemem informuje,ze mam carisme z 19.09.1999r.
i filtr jest w BAKU. dzieki. |
o tym przecież pisaliśmy, że Cari po lifcie ma właśnie tam.
Cytat: | Ten plastik w zbiorniku wymienia sie razem z pompą |
i nie trzeba go wymieniać razem z pompą .
Piwor - 16-03-2009, 17:44
ireks1 napisał/a: | Ten plastik w zbiorniku wymienia sie razem z pompą |
Herezja.
Anonymous - 19-03-2009, 01:47
Turek61 ma racje nie wymienia sie tego filtra z pompa.Jest troche zabawy z nim ale nic trudnego.
kkriss - 19-03-2009, 08:09
A co powiecie na ten filtr
On chyba jest do baku, ale jakiś strasznie tani.
demeone - 19-03-2009, 12:44
To nie jest filtr do baku. To jest ten co idzie pod maske a dokladnie po bezpiecznikami o ktorym byla mowa wyzej
wojtas20 - 04-08-2009, 14:47
Panowie odkopie trochę temat żeby nie zakładać nowego.
Posiadam Carismę 1.9 TD z 2000r. Zastanawiam się gdzie będzie ten filtr paliwa u mnie w baku ponieważ mam auto po liftingu czy pod maską? nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi na to pytanie odnoszącej się do diesla, widzę że w GDI filtr ten jest w baku..
Przeglądając sklep internetowy inter cars widzę że filtry do mojego modelu są dość tanie.
Sugeruje mi to że mam może filtr w komorze silnika.
Proszę o odpowiedź najlepiej osobę która ma taki sam samochód..
Chciałbym też zapytać co ile km trzeba wymieniać ten filtr w cari, mam obecnie 107 tys km - książka serwisowa.
[ Dodano: 09-08-2009, 12:08 ]
Pomoże ktoś w tej kwestii? czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie..
|
|
|