[XX-92]Galant E3xA i starsze - obnizenie przodu
i_Lolek - 14-05-2010, 23:37
dave89 napisał/a: | Ja w kwietniu kupiłem w InterCarsie sprężyny do tyłu OBK i amorki olejowe kayaby. Tył siedział strasznie jak wsiadły 2 osoby to prawie hakiem orałem asfalt ale po wymianie tył jest tak wysoko jak przód różnica z jazdy na wybojach ogromna na plus i przy dużych szybkościach 150-160km/h autko ładnie płynie po drodze. |
a jak wsiądzie 5 osób +bagaż, to też jest ok.
bo u mnie tragedii nie ma jak jadę sam. ale zależy mi zeby było ok z pełnym załadunkiem.
dave89 - 16-05-2010, 01:09
jak wiozłem z tyłu 250kg to siadł 3 do 4 centymetry jest nieźle biorąc pod uwagę że mogę między krawędź błotnika i opony tylnej wsadzić w pionie dłoń prawie z kciukiem więc jest około 10cm prześwitu. Jak załaduje tył to tak na 2.5 palca czyli 4-5centymetrów wcześniej krawędź błotnika była równo z oponą nawet czasem niżej.
i_Lolek - 17-05-2010, 23:38
dave89 napisał/a: | jak wiozłem z tyłu 250kg to siadł 3 do 4 centymetry jest nieźle biorąc pod uwagę że mogę między krawędź błotnika i opony tylnej wsadzić w pionie dłoń prawie z kciukiem więc jest około 10cm prześwitu. Jak załaduje tył to tak na 2.5 palca czyli 4-5centymetrów wcześniej krawędź błotnika była równo z oponą nawet czasem niżej. |
hmm. mierzyłem dzisiaj odległość od krawędzi błotnika do opony, przy pustym miśku. 10 l gazu w butli i 10 benzyny w zbiorniku, to wynik był 8 cm. załadowanego jeszcze nie miałem okazji zmierzyć.
chyba na początek podlecze go tymi gumami wkrecanymi w spreżyne.
ale dzieki za podanie wymiarów.
p.s. opony mam 14/70/185
Anonymous - 19-05-2010, 21:00
i_Lolek napisał/a: | robertdg napisał/a: | i_Lolek napisał/a: | a może ma ktoś doświadczenia z dorabianymi na zamówienie twardszymi/dłuższymi sprężynami ? | jak zrobią Ci za twarda i sztywna sprezyne, to tył bedzie Ci kangurzył, najbardziej w momencie zaladowania auta, takze w tej dziedzinie trzeba miec pojecie cosie robi, ew mozesz dobrac sprezyny z innego auta. |
widziałem na tym forum posty o dorobieniu sprężyn, ale nie chciałem pisać w tej samej sprawie w kilku topikach. też jestem sceptykiem co do jakości i żywotności takich sprężyn, dlatego jeśli nikt nie potwierdzi że jest ok. to sobie to daruję... |
Ja mam dorabiane sprężyny z tyłu w E15. To chyba praktycznie to samo co w E3x. Specjalnie zaryzykowałem dorabiane żeby zrobić sobie progresywne sprężyny. Kosztowały niecałe 3 setki za parę. Miały być kilka cm wyższe niż seria, podobnie twarde bez obciążenia i szybko twardniejące w miarę wzrostu obciążenia. Sam to pi razy oko przeliczałem bo firma (Pospring) nie chciała się podjąć projektu. W sumie większość założeń się udała. Może są trochę za twarde, ale razem ze sprężynami przyszły nowe amorki gazowo/olejowe i może to stąd. To było już kilka lat wstecz i jak na razie tył trzyma się bez zmian, ale przyznam że niewielki przebieg zrobiłem w tym czasie.
Nie wiem czy znajdę jeszcze swoje rysunki, pamiętam że dałem drut grubszy o 1mm i kilka zwojów więcej. Połowa zwojów była równomierna, a dalej zbliżały się do siebie coraz bardziej.
i_Lolek - 20-05-2010, 02:12
gondoljerzy napisał/a: |
Nie wiem czy znajdę jeszcze swoje rysunki, pamiętam że dałem drut grubszy o 1mm i kilka zwojów więcej. Połowa zwojów była równomierna, a dalej zbliżały się do siebie coraz bardziej. |
na razie sie wstrzymam z wymiana sprężyn do jesieni. ale myśle że te rysunki i wszelkie informacje na ten temat mogłyby wzbogacić ten wątek. a w przyszłości mogą się komuś przydać.
Hubeeert - 06-06-2010, 20:14
Lesjofors robi sprężyny wzmocnione (progresywne) do Galanta E33A. Ale to nie są te z aukcji. Te z aukcji z tego co widze są do E32A czyli do Galanta 1.8 benzynowego.
Sam takie (progresywne) założyłem i jest rewelacja - sztywno i sprężyście.
Oczywiście polecam wymianę kompletu (amortyzatory i sprężyny)
i_Lolek - 21-06-2010, 01:03
Hubeeert napisał/a: | Lesjofors robi sprężyny wzmocnione (progresywne) do Galanta E33A. Ale to nie są te z aukcji. Te z aukcji z tego co widze są do E32A czyli do Galanta 1.8 benzynowego.
Sam takie (progresywne) założyłem i jest rewelacja - sztywno i sprężyście.
Oczywiście polecam wymianę kompletu (amortyzatory i sprężyny) |
skoro tak, to jesteś juz drugim zadowolonym z Lesjoforsów w tym topiku. co sprawia, że chyba i ja dołączę do tej grupy. ale jeszcze nie teraz. bo misiek dał radę z załadunkiem
|
|
|