Chcę Kupić Grandisa - Grandis albo nie Grandis...???
Hubeeert - 11-09-2009, 08:57
vidus19790805 ja bym sprawdził ten samochód w serwisie na Twoim miejscu.
w_dobro - 11-09-2009, 08:59
vidus19790805 napisał/a: | dziekuje Ci bardzo kolego za wypowiedz a co do tych postojówek to wogule nie są w gniazdach tam gdzie powinny byc tyklo wiązka razem z elemetem ktory trzyma zarowke nie sa na swoim miejscu tylko widac je kiedy otworzysz maske i zarowki sa czarne ..przpalone ....i to mnie zastanawia....obecnie mam carii i kiedys jak opadł mi alarm to popaliły sie postojowki i zwariowal komputer w tym grandisie comp tez po pzekreceniu kluczyka pokazuje na czerwono ze trzeba udac sie do servisu i wyswietla date ostatniego serwisu 3/07/2007 koles tlumacz ze zresetowl kompa domowym sposobem poprzez zdjecie klem o polączenie ich na jakis czas apo podpieciu ich ponownie zrobilo sie cos takiego ...tego tez nierozumie ....wybaczcie ze pisze tak zawile ...pozdrawiam i dzuekje |
Pierdoły Ci wciska z tymi klemami.. nie ma szans że komp się resetuje po zdjęciu klem(błędy sporadyczne znikną ale daty przeglądów są zapięte na stałe -jeśłi tak można powiedzieć)
Na moj gust coś było kombinowane z kompem(kręcenie przebiegu etc) lub komputer jest z innego samochodu (które żywot się np. skończył zaraz po 2007)...
vidus19790805 - 11-09-2009, 09:54
dziekuje kolego ....pisales ze moze pojawisz sieu nas w rzeszowie na spociku 27/09 wiec wtedy pogadam z toba na wiecej tematow....... a powiedz mi jeszcze czy jak pojade tym autkiem przed zakupem do mitsubishi i podepne na kompa to pokaze jakie byly kombinacje czy raczej nie....... z gory dziekuje za pomoc
Hubert rozumie stwierdzenie ...ja bym sprawdzil ....ale co zrobic ....caly przeglad i podpiac na komp to masz na mysli .......pozdrawiam
w_dobro - 11-09-2009, 14:52
vidus19790805 napisał/a: | dziekuje kolego ....pisales ze moze pojawisz sieu nas w rzeszowie na spociku 27/09 wiec wtedy pogadam z toba na wiecej tematow....... a powiedz mi jeszcze czy jak pojade tym autkiem przed zakupem do mitsubishi i podepne na kompa to pokaze jakie byly kombinacje czy raczej nie....... z gory dziekuje za pomoc
Hubert rozumie stwierdzenie ...ja bym sprawdzil ....ale co zrobic ....caly przeglad i podpiac na komp to masz na mysli .......pozdrawiam |
Może.. pracuję troche w Łodzi i troche w Mielcu...... co do serwisów.... byłem w Łodzi ale tez ostatnie w Boguchwalę w rzeszowie.,.. dość małomówni są Ci panowie.. raczej sprawdzenie czy nie ma błędów wchodzi w rachubę(jakakolwiek głębsza analiza może być utrudniona..co gorsza Mitsu nie ma bazy centralnej samochodów .. jak np. Renault .. więc informacja o naprawach w okresie gwarancyjnym jest tylko tam gdzie były realizowane...
Biorąc całość pod uwagę.. proponuję wycięczkę do dobrego mechanika z podnośnikiem i dużą wiedzą na temat różnych "kombinacji" ...ASO sobie możesz zaliczyć ale nie wiele Ci powiedzą jeśli nie ma błędów na kompie....(przynajmniej Ci w Boguchwale)
Hubeeert - 11-09-2009, 17:01
vidus19790805 napisał/a: | Hubert rozumie stwierdzenie ...ja bym sprawdzil ....ale co zrobic ....caly przeglad i podpiac na komp to masz na mysli .......pozdrawiam |
Obejrzeć dokładnie od spodu czy nie ma śladów po biciu. Sprawdzić czy nie ma problemów z elektryką. Po książce serwisowej spróbować dojść do ASO i wyciągnąć info o samochodzie. ITD.
Anonymous - 11-09-2009, 22:28
w_dobro napisał/a: | co gorsza Mitsu nie ma bazy centralnej samochodów .. jak np. Renault .. więc informacja o naprawach w okresie gwarancyjnym jest tylko tam gdzie były realizowane... |
Mitsubishi Polska (MMC) ma system rejestracji napraw gwarancyjnych, dotyczy on napraw wykonywanych na terenie Polski.
Nie ma natomiast centralnej bazy dot. przeglądów okresowych w samochodach.
|
|
|