To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Grandisa - Grandis albo nie Grandis...???

Hubeeert - 11-09-2009, 08:57

vidus19790805 ja bym sprawdził ten samochód w serwisie na Twoim miejscu.
w_dobro - 11-09-2009, 08:59

vidus19790805 napisał/a:
dziekuje Ci bardzo kolego za wypowiedz a co do tych postojówek to wogule nie są w gniazdach tam gdzie powinny byc tyklo wiązka razem z elemetem ktory trzyma zarowke nie sa na swoim miejscu tylko widac je kiedy otworzysz maske i zarowki sa czarne ..przpalone ....i to mnie zastanawia....obecnie mam carii i kiedys jak opadł mi alarm to popaliły sie postojowki i zwariowal komputer w tym grandisie comp tez po pzekreceniu kluczyka pokazuje na czerwono ze trzeba udac sie do servisu i wyswietla date ostatniego serwisu 3/07/2007 koles tlumacz ze zresetowl kompa domowym sposobem poprzez zdjecie klem o polączenie ich na jakis czas apo podpieciu ich ponownie zrobilo sie cos takiego ...tego tez nierozumie ....wybaczcie ze pisze tak zawile ...pozdrawiam i dzuekje

Pierdoły Ci wciska z tymi klemami.. nie ma szans że komp się resetuje po zdjęciu klem(błędy sporadyczne znikną ale daty przeglądów są zapięte na stałe -jeśłi tak można powiedzieć)

Na moj gust coś było kombinowane z kompem(kręcenie przebiegu etc) lub komputer jest z innego samochodu (które żywot się np. skończył zaraz po 2007)...

vidus19790805 - 11-09-2009, 09:54

dziekuje kolego ....pisales ze moze pojawisz sieu nas w rzeszowie na spociku 27/09 wiec wtedy pogadam z toba na wiecej tematow....... a powiedz mi jeszcze czy jak pojade tym autkiem przed zakupem do mitsubishi i podepne na kompa to pokaze jakie byly kombinacje czy raczej nie....... z gory dziekuje za pomoc
Hubert rozumie stwierdzenie ...ja bym sprawdzil ....ale co zrobic ....caly przeglad i podpiac na komp to masz na mysli .......pozdrawiam

w_dobro - 11-09-2009, 14:52

vidus19790805 napisał/a:
dziekuje kolego ....pisales ze moze pojawisz sieu nas w rzeszowie na spociku 27/09 wiec wtedy pogadam z toba na wiecej tematow....... a powiedz mi jeszcze czy jak pojade tym autkiem przed zakupem do mitsubishi i podepne na kompa to pokaze jakie byly kombinacje czy raczej nie....... z gory dziekuje za pomoc
Hubert rozumie stwierdzenie ...ja bym sprawdzil ....ale co zrobic ....caly przeglad i podpiac na komp to masz na mysli .......pozdrawiam

Może.. pracuję troche w Łodzi i troche w Mielcu...... co do serwisów.... byłem w Łodzi ale tez ostatnie w Boguchwalę w rzeszowie.,.. dość małomówni są Ci panowie.. raczej sprawdzenie czy nie ma błędów wchodzi w rachubę(jakakolwiek głębsza analiza może być utrudniona..co gorsza Mitsu nie ma bazy centralnej samochodów .. jak np. Renault .. więc informacja o naprawach w okresie gwarancyjnym jest tylko tam gdzie były realizowane...

Biorąc całość pod uwagę.. proponuję wycięczkę do dobrego mechanika z podnośnikiem i dużą wiedzą na temat różnych "kombinacji" ...ASO sobie możesz zaliczyć ale nie wiele Ci powiedzą jeśli nie ma błędów na kompie....(przynajmniej Ci w Boguchwale)

Hubeeert - 11-09-2009, 17:01

vidus19790805 napisał/a:

Obejrzeć dokładnie od spodu czy nie ma śladów po biciu. Sprawdzić czy nie ma problemów z elektryką. Po książce serwisowej spróbować dojść do ASO i wyciągnąć info o samochodzie. ITD.

Anonymous - 11-09-2009, 22:28

w_dobro napisał/a:
co gorsza Mitsu nie ma bazy centralnej samochodów .. jak np. Renault .. więc informacja o naprawach w okresie gwarancyjnym jest tylko tam gdzie były realizowane...

Mitsubishi Polska (MMC) ma system rejestracji napraw gwarancyjnych, dotyczy on napraw wykonywanych na terenie Polski.
Nie ma natomiast centralnej bazy dot. przeglądów okresowych w samochodach.