Łódzkie - mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich
pamar - 26-04-2009, 19:27
Spróbuj polać to ciepłą CocaColą i odczekaj parę minut........już, puściło?
misza116 - 26-04-2009, 22:38
amrowczynski dzięki wielkie, w jakich godzinach jesteś w warsztacie?
Co do coca coli - tym akurat nie próbowałem, ale wylałem na to sporo niejakiego "Penetratora" -to Tescowy odpowiednik WD40, a niestety tylko to zdołałem dziś kupić, niedziela...;)
Chooper - 26-04-2009, 23:03
pamar11 napisał/a: | Spróbuj polać to ciepłą CocaColą |
podgrzać do ponad 40 stopni, polać zostawić na kwadrans....niech sie schowają te wszystkie WD40
misiek-misiek - 27-04-2009, 16:50
co do penetratorów to właśnie najlepsza jest ciepła coca cola i odrdzewiacze niemieckiej firmy Liquy Moly, cała reszta to badziewie nie warte żadnych pieniędzy
a jeżeli już nic nie pomaga to kątóweczka i coco jumbo
junior81 - 30-04-2009, 11:48 Temat postu: Dziwna Kostka Czy ktoś kto ma Sedana wie od czego może być ta kostka.
Znajduje sie ona w bagażniku z prawej strony w rejonach anteny. Może jest to kostka do zasilania anteny, bo ja mam zamontowana zwykłą. Jeśli tak to poco aż tyle kabelków (na pewno około 5 nie pamiętam dokładnie).Żeby ją zobaczyć trzeba zdjąć boczą osłonę.
Chooper - 30-04-2009, 12:02
a bo antena to skomplikowane urządzenie, i kabelków tyle, aby wiedziała, kiedy przestać sie rozwijać i kiedy przestać sie zwijać. Inaczej silniczek by sie spalił.
junior81 - 30-04-2009, 16:00
Mam rozumieć że jak kupie antenę automatyczną to ona tez tyle kabelków będzie miała czy mam szukać anteny od gala gdzieś na złomie?
pamar - 30-04-2009, 17:32
Raczej szukaj oryginalnej, bo te uni są do wszystkiego i do niczego. Miałem taką sytuację z sedesem albo to, albo to i w końcu.....ukradli mi to badziewie i zdobyłem oryginał.
Tyle złączy jest bo ona musi się chować i wysuwać przy włączeniu i wyłączeniu radia i jak chooper napisał rozum musi mieć.
amrowczynski - 30-04-2009, 20:35
misza116
9"00 18"00
junior81 - 01-05-2009, 16:36
Ktoś może mnie oświetlić ile kosztuje i czy można kupić nowa antenke.
W razie dużej kwoty proszę to zrobić w miarę delikatnie bo nie chcę z krzesła spaść hi hi.
misiek-misiek - 08-05-2009, 13:58
a propos antenek... mam CB radio już ho ho albo i dłużej, śmigało jak ta lala, aż tu nagle zaczęło mi się coś nie podobać.
Mianowicie: z Galanta przełożyłem radio do Omegi, z omegi chwilowo do Seicento, a następnie do Spejsa. Do miśka kupiłem nową, dobrą antenkę, zestroiłem, chodziło bez zarzutów do momentu kiedy zmodernizowałem sobie car audio, tzn przełożyłem głośniki przednie na odseparowane ze zwrotnicami i założyłem wzmacniacz do subwoofera. W tej chwili odsłuch CB "zawęził" zasięg i zbiera dużo szumów, a jak ja mówię to słyszę siebie w głośnikach, trochę mnie to dziwi Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Zasilanie CB jest podpięte pod kabel zasilający radio, żeby nie manewrować włącznikiem przy każdym odpalaniu samochodu, tzn przekręcam kluczyk i załącza mi się radio i CB, wyłączam stacyjkę wszystko gaśnie. Było ok i od dwóch tygodni mam zagwozdkę co z tym zrobić. Jakiś filtr założyć? Przełożyć zasilanie w inne miejsce?
Pomóżcie koleżanki i koledzy
Jak ktoś kuma temat, to jutro na grillu proszę o podpowiedź
albo tutaj
jacek11 - 08-05-2009, 16:50
Michał,co masz za antenę,i w którym miejscu jest zamontowana
Z reguły tego typu objawy to problem z anteną.
misiek-misiek - 08-05-2009, 19:59
no antenkę mam Sirio Turbo Line https://ssl.allegro.pl/item604484848_antena_cb_sirio_turbo_line_tanio.html
taka jak w linku
Antenka hulała cały czas jak malinka i nawet się nie dotykałem do CB jak montowałem nowe głośniki, a od chwili montażu jakieś chrząszcze do CB wlazły.
jacek11 - 09-05-2009, 13:03
Sprawdź zestrojenie anteny,a jeśli jest dobrze,to poprowadź osobne zasilanie.
W ten sposób wyeliminujemy winę wspólnego zasilania.
Jeśli nie pomoże,to winy bym szukał w audio
Pozdro.
Anonymous - 19-05-2009, 19:16 Temat postu: mam problem podczas dodawania gazu objawy:
- szarpnięcia podczas przyśpieszania
problem pojawia się gdy:
-na niskich obrotach wrzucam wyższy bieg (wcześniej tego nie było) ale zdarza się też to przy normalnej jeździe
-szybszy start - najpierw zaduszenie a jak wejdzie na obroty to 1-2 szarpnięcia na pierwszym biegu, później standard czyli co jakiś czas
dodam że świece i przewody nie mają dużego przebiegu
najlepszym aczkolwiek niekoniecznie rozwiązaniem jest wymiana wszystkiego co przyjdzie mi do głowy ale niestety nie stać mnie na to
przyznam szczerze że z mechaniki jestem zielony i dlatego szukam osoby (może być mechanik, warsztat) który bez podłączania pod kompa może zdjagnozować problem lub naprowadzić na jego ślad (wiem że takie osoby istnieją) który zna się na autach z zamiłowania a nie dla pieniędzy , może jest to typowa awaria misków przy jakimś przebiegu, modelu itp.........help
oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba to za usługe/przysługe mogę zapłacić albo kontakt do kogoś kto się nim zajmie
z góry dziękuję i pozdrawiam
|
|
|