[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] dziwne zachowanie układu kierowniczego
Radassss - 09-05-2009, 22:45
da sie ruszyc szybko z tym ASC tylko nie mozna ruszac z wysokich obrotow, ciezko to wytlumaczyc trzeba wyczuc... generalnie jest tak ze z 1 biegu ruszasz z ok 3000 obrotow wtedy tylko lekko ci zerdukuje obroty a potem wrzucasz 2 bieg przy jakis 6 tysiach i na 2 ciagniesz do 100km/h wtedy jest w miare optymalnie wtedy masz prawie max dynamicznie z ASC
sorki ze pewnie kupa bledow i bez skladu ta wypowiedz ale wlasnie ogladalem SGP z Leszna i troche ze znajpmymi... dobrze sie bawilismy
piomic - 11-05-2009, 22:19
rsmiech napisał/a: | trochę zerwałem przyczepność i... , nie mogłem obrócić kierownicą w prawo, zupełnie tak jakby przestało działać wspomaganie | Dziś po deszczu popróbowałem — jest jak piszesz, kiedy dajesz na maxa i ASR interweniuje potrzeba wyraźnie większej siły, żeby kręcić kierownicą. Nie tak, jak bez wspomagania, ale jednaj stawia opór. Pewnie czymś to jest uzasadnione, ale nie wiem czym.
rsmiech - 21-05-2009, 16:56
Po przeprowadzeniu kilku prób, również uważam, że zmiana siły na kierownicy ma związek z działaniem ASR.
W związky z tym tematem mam przestrogę dla posiadaczy Lancerów, szczególnie Tych którzy mają nawyk kręcenia kierownicą 1 ręką lub puszczania jej po skręcie by samoistnie powróciła do położenia środkowego.
NIE RÓBCIE tego w sytuacjąch gdy włączając się do ruchu startujecie na maksa, bo gdy zainterweniuje ASR to kierownica przestaje się sama odkręcać i możecie znaleźć się ponownie na poboczu
markez12 - 21-05-2009, 22:29
Koledzy ja mam lancera X GTS (usa version) i mam pytanie jak to wyłaczyć bo niebardzo sie orietuje ja niemam problemu z piszczeniem do oporu i sie wlasnie zastanawiam czy moja wersia to ma ;/
Trik - 21-05-2009, 23:49
Aby wyłączyć system kontroli trakcji vel ASR, ASC należy przytrzymać przycisk ASC znajdujący sie na desce po lewej od kierownicy przez ok 3 sec do momentu pojawienia się na wyświetlaczu napisu ASC OFF. System uruchamia się automatycznie po ponownym uruchomieniu zapłonu lub przytrzymaniu tego samego przycisku przez ok 3 sec.
markez12 - 22-05-2009, 10:17
To w takim razie u mnie niema tego bo piszczec moge bez opamietania i niemam takeigo przycisku ;/
|
|
|