To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] SPALANIE NOWYCH OUTLANDEROW?

didku - 16-05-2009, 08:45

Przydaje się w korku :doubt:
yesko - 21-05-2009, 11:54

Vectra 1,9 cdti (chyba takie ma oznaczenie ten model) pokazuje na postoju zużycie ok 2 l/h. Prawdopodobnie nasze Outlandery też zużywają około 2-3 litry oleju na godzinę, na postoju, przy rozgrzanym silniku.
Gunner - 21-05-2009, 17:07

Witam

Po 55 ts km-z boxem(172 ps)- trasa 6,8. miasto 8,2

Anonymous - 21-05-2009, 22:06

Witam
U mnie po przebiegu ponad 1000 km widać poniżej.

Grześku - 21-05-2009, 22:50

Heh, im więcej jeżdżę tym mniej pali :mrgreen:
Udało mi się zejść ze średnią poniżej 9 l/100

Mont - 22-05-2009, 14:28

Przy spokojnej jeździe 70-80km/h spalił mi dziś na trasie 6.5l/100km. Nieźle :biggrin:
rezon - 22-05-2009, 14:51

Mont napisał/a:
Przy spokojnej jeździe 70-80km/h spalił mi dziś na trasie 6.5l/100km. Nieźle
będzie jeszcze mniej mój rekord z trasy Rzeszów - Kielce. Nawet nieco szybciej, bo średnia wyszła 68. Pytanie: jak to zdjęcie wkleić normalnie? Próbowałem znaleźć podpowiedzi w szukaj, ale wyskakuje mi tyle odpowiedzi, że znalezienie właściwej jest co najmniej trudne.
karol_alasz - 22-05-2009, 15:10

Problem w tym ,że nigdnie nie wkleisz zdjęcia którego nie ma :D No przynajmniej mnie się nie wyświetla pod tym linkiem.... a jeżeli chodzi o wklejanie zdjeć na forum to musisz uploadować fotę na któryś z serwerów typu chyba fotosik czy też imageshack a tam już generuje Ci linka do wklejenia na forum...
rezon - 22-05-2009, 15:17

picasa to mniej więcej podobny serwer link jest taki http://picasaweb.google.p...feat=directlink może teraz pójdzie.

[ Dodano: 22-05-2009, 16:03 ]
karol_alasz, dzieki chyba ujarzmiłem technologię

dab - 22-05-2009, 18:24

ciekawe co zrobiles ze wyskoczyl ci taki wynik? Jazda przez 50km ze stala predkoscia 80km/h?

Czy mozna ustawic zeby srednie spalanie nie kasowalo sie po "kazdej nocy"? Ustawiam tryb manual ale i tak sie potem przestawia na auto....tak to juz ma byc?

PS. Jedz szybko do serwisu bo ci cos sie dzieje z doladowaniem akumulatora!!! Pewnie alternator pada... :mrgreen:
:wink:

Hiszpan - 22-05-2009, 18:36

dab napisał/a:
Czy mozna ustawic zeby srednie spalanie nie kasowalo sie po "kazdej nocy"?
Nie. Przełączone na "manual" kasuje się na "auto" po wyłączeniu zapłonu.
dab napisał/a:
Ustawiam tryb manual ale i tak sie potem przestawia na auto....tak to juz ma byc?
Dokładnie tak. Tryb "manual" pokazuje Ci średnie spalanie i prędkość od ostatniego odpięcia akumulatora lub ręcznego kasowania w tym trybie.
dab napisał/a:
PS. Jedz szybko do serwisu bo ci cos sie dzieje z doladowaniem akumulatora!!! Pewnie alternator pada... :mrgreen:
Nie alternator padł tylko cały silnik, bo obrotomierz pokazuje "zero" ;)
dab - 22-05-2009, 18:51

Ciekawe ze wskanik spalania chwilowego nic nie wskazuje, a powinien chyba podjechac pod 20l...?

Szkoda jednak, ze komp nie ma tej funkcji ciaglego pokazywania sredniego spalania...mam stare nawyki z poprzednich aut..tam zawsze bylo :?

Hiszpan - 22-05-2009, 18:54

dab napisał/a:
Ciekawe ze wskanik spalania chwilowego nic nie wskazuje, a powinien chyba podjechac pod 20l...?
dab, przecież silnik nie pracuje :!:
I dlatego pisałem o obrotomierzu ;)

dab - 22-05-2009, 19:07

Hiszpan napisał/a:
dab napisał/a:
dab, przecież silnik nie pracuje :!:
I dlatego pisałem o obrotomierzu ;)

ajc! :oops: rece swoje a glowa swoje....jestem zbyt szybki 8) :oops:

karol_alasz - 22-05-2009, 19:44

dab napisał/a:
Szkoda jednak, ze komp nie ma tej funkcji ciaglego pokazywania sredniego spalania...mam stare nawyki z poprzednich aut..tam zawsze bylo

Jeżeli to wogóle coś pomoże to MMCS pokazuje i średnie i chwilowe...ale na postoju w korku i tak bedzie średniego infinity (a nie 20 jak niektórzy opisują) bo jeżeli nie przejeżdżamy nawet metra to w jednostce l/100 km spalamy go nieskończenie wiele-wszystko w naszej rzeczywistości zależy od punktu odniesienia (no są też wartości bezwzględne ale może dajmy sobie z nimi teraz spokój) .A chwilowe w korku wogóle nic nie pokazuje bo niby co miało by pokazać skoro nie poruszamy się....