To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [WARSZTAT] Polecane Warsztaty

JCH - 27-07-2007, 12:16

Dzięki za namiary.
Co nieco się wyjaśniło jak na razie (trafiłem wczoraj na bardziej kumatego mechanika) - dziurawa jest chłodnica klimy (skraplacz) i tamtędy spiepsza czynnik. Oprócz tej dziury jego stan jest już dość wątpliwy stąd znaczny spadek skuteczności chłodzenia wcześniej.
Tak więc muszę wymienić chłodnicę, przy okazji osuszacz i napełnić wszystko od nowa. Z racji gratisu za napełnianie chyba pozostanę przy Norauto.

Anonymous - 29-07-2007, 22:39
Temat postu: dla zasadt
Hmm NOrauto.... - ja dla zasady bym u tych ludzi z pustymi głowami nic nie robił...ale zrobisz jak uważasz....
pozdro

laskadan - 30-07-2007, 08:40

Jadąc z Bytomia do Świętocłowic na skrzyżowaniu Piasniki skrecic w lewo ( ul. 3-go Maja ) sa warsztaty i w jednym z nich jest Promocja Klimy pełny Serwis 150 zł.
( po drodze mozna wstąpic na moja stacje 123 statoil service i sobie zatankowac tanio benzyne)
pozdrawiam

juar_78 - 15-11-2007, 09:32

Gitarra napisał/a:
Nie słyszałem nowej reklamy :D . Mam Pana Piotrka, który zna się na misiach jak nikt kogo do tej pory spotkałem. Ma warsztat w Biskupicach. Sam jeździ Miśkiem, ale nie ma netu, dlatego nie ma go na forum.

Mam prośbę. Mieszkam od niedawna w Zabrzu. Mama Colta C50 1500GLXi. Nie znam warsztatów tutaj - więc chętnie udałbym się do kogoś poleconego. Czy mogę mieć prośbę o podanie dokładnego namiaru na ten warsztat w Biskupicach ?. Czy mogę tam śmiało podjechać ze wszystkimi prlblemami Coltowymi ?
Pozdrawiam,
Arek

misjonarz. - 26-12-2007, 09:09

dobry warsztat ma pan Jacek na ulicy wolności między komisariatem a przychodnią na zabożu. trzeba wjechać dokładnie między tymi budynkami przy przystanku autobusowym
Anonymous - 01-02-2008, 20:04

Witam Śląskich Mitsumaniaków! :lol:
Czy ktoś może polecić fachowy warsztat/mechanika z Bytomia lub okolic, który zna sie na miśkach, a konkretnie chodzi mi o wymianę rozrządu...?
Pozdrawiam!

misjonarz. - 01-02-2008, 20:27

jeżeli zaborze nie jest za daleko to polecam jak wyżej. co prawda naprawia wszystko ale jest solidny. tylko trzeba się umówić. tel 501 444 033 Jacek
Anonymous - 05-02-2008, 19:21

misjonarz. napisał/a:
jeżeli zaborze nie jest za daleko to polecam jak wyżej. co prawda naprawia wszystko ale jest solidny. tylko trzeba się umówić. tel 501 444 033 Jacek

nie powinno stanowić problemu :wink: Jeśli polecany to OK! Dzięki za info! :lol:
Pozdrawiam!

Anonymous - 08-02-2008, 16:53

W okolice Katowice- Mysłowice- Sosnowiec ?? Zna ktoś dobrego mitsu-mechanika (oczywiscie z przystępnymi cenami i full serwisem) ??
Tomashi - 18-02-2008, 18:24

Ja również szukam, ale z okolic Rudy Śląskiej.
Wspomniany Pan Jacek ma zajęte terminy do 26.02. :(

misjonarz. - 18-02-2008, 19:24

no to z tych o których ja wiem to jeszcze serwis mitsu w mikołowie. jest nieautoryzowany ale tańszy.
Adamus Wojciech
43-190 Mikołów
Reymonta 11
tel. 032 226-27-35, (0601)41-63-90
Czynne : od 7.00 do 16.00.

Anonymous - 11-03-2008, 18:14

no i wymieniłem rozrząd w Bytomiu w "Kemes-Auto" na ul. Piłsudskiego 67, tel. 32 281 20 02. Też naprawia wszystkie marki. Cena za wymiane 350 zł + 48 zł "smarowidła", a części zakupiłem uprzednio u Japaneze.
Zwrócił jeszcze uwagę, że muszę wymienić rolkę od paska mikro, bo przy całkowitym napięciu paska rolka zaczyna już szumieć... No i teraz kombinuję żeby ja wymienić... :(

BTW. Hmm...tak się zastanawiam: skąd mamy pewność, że wymieniają nam części na nowe? W przypadku np. takiego rozrządu to można chyba zobaczyć tylko paski klinowe... :roll:
Zaufanie :lol:

misjonarz. - 11-03-2008, 21:38

dlatego dobrze jest mieć znajomego mechanika, ma się wtedy większą pewność że usługa została prawidłowo wykonana...
Anonymous - 11-03-2008, 21:48

misjonarz. napisał/a:
dlatego dobrze jest mieć znajomego mechanika, ma się wtedy większą pewność że usługa została prawidłowo wykonana...

nie powiedziałbym, że usługa została nieprawidłowo wykonana. Luz na rolce wyszedł na jaw dopiero podczas wymiany rozrządu... :( No a jeśli chodzi o "zaufanie" do mechanika to masz rację: u znajomego mechanika masz większa pewność... Ja dopiero zaczynam przygodę z samochodem i warsztatami, można by rzec: przecieram sobie szlaki... :wink:
Pozdrawiam!

Anonymous - 11-03-2008, 22:32

a ja sie dopisze z POZYTYWNĄ opinia na temat zakładu w Rybniku
AUTO-MISALA głównie lakiernik i specjalicta od zderzaków

ja jestem baaardzo zadowlony, robota szybko i profesionalnie wykonana
tylny zderzak pospawany, lewy błotnik po stłuczce poklejony - dosłownie nic nie widać
do tego prawy próg

to są złote chłopaki :-)