Śląskie - [WARSZTAT] Polecane Warsztaty
JCH - 27-07-2007, 12:16
Dzięki za namiary.
Co nieco się wyjaśniło jak na razie (trafiłem wczoraj na bardziej kumatego mechanika) - dziurawa jest chłodnica klimy (skraplacz) i tamtędy spiepsza czynnik. Oprócz tej dziury jego stan jest już dość wątpliwy stąd znaczny spadek skuteczności chłodzenia wcześniej.
Tak więc muszę wymienić chłodnicę, przy okazji osuszacz i napełnić wszystko od nowa. Z racji gratisu za napełnianie chyba pozostanę przy Norauto.
Anonymous - 29-07-2007, 22:39 Temat postu: dla zasadt Hmm NOrauto.... - ja dla zasady bym u tych ludzi z pustymi głowami nic nie robił...ale zrobisz jak uważasz....
pozdro
laskadan - 30-07-2007, 08:40
Jadąc z Bytomia do Świętocłowic na skrzyżowaniu Piasniki skrecic w lewo ( ul. 3-go Maja ) sa warsztaty i w jednym z nich jest Promocja Klimy pełny Serwis 150 zł.
( po drodze mozna wstąpic na moja stacje 123 statoil service i sobie zatankowac tanio benzyne)
pozdrawiam
juar_78 - 15-11-2007, 09:32
Gitarra napisał/a: | Nie słyszałem nowej reklamy . Mam Pana Piotrka, który zna się na misiach jak nikt kogo do tej pory spotkałem. Ma warsztat w Biskupicach. Sam jeździ Miśkiem, ale nie ma netu, dlatego nie ma go na forum. |
Mam prośbę. Mieszkam od niedawna w Zabrzu. Mama Colta C50 1500GLXi. Nie znam warsztatów tutaj - więc chętnie udałbym się do kogoś poleconego. Czy mogę mieć prośbę o podanie dokładnego namiaru na ten warsztat w Biskupicach ?. Czy mogę tam śmiało podjechać ze wszystkimi prlblemami Coltowymi ?
Pozdrawiam,
Arek
misjonarz. - 26-12-2007, 09:09
dobry warsztat ma pan Jacek na ulicy wolności między komisariatem a przychodnią na zabożu. trzeba wjechać dokładnie między tymi budynkami przy przystanku autobusowym
Anonymous - 01-02-2008, 20:04
Witam Śląskich Mitsumaniaków!
Czy ktoś może polecić fachowy warsztat/mechanika z Bytomia lub okolic, który zna sie na miśkach, a konkretnie chodzi mi o wymianę rozrządu...?
Pozdrawiam!
misjonarz. - 01-02-2008, 20:27
jeżeli zaborze nie jest za daleko to polecam jak wyżej. co prawda naprawia wszystko ale jest solidny. tylko trzeba się umówić. tel 501 444 033 Jacek
Anonymous - 05-02-2008, 19:21
misjonarz. napisał/a: | jeżeli zaborze nie jest za daleko to polecam jak wyżej. co prawda naprawia wszystko ale jest solidny. tylko trzeba się umówić. tel 501 444 033 Jacek |
nie powinno stanowić problemu Jeśli polecany to OK! Dzięki za info!
Pozdrawiam!
Anonymous - 08-02-2008, 16:53
W okolice Katowice- Mysłowice- Sosnowiec ?? Zna ktoś dobrego mitsu-mechanika (oczywiscie z przystępnymi cenami i full serwisem) ??
Tomashi - 18-02-2008, 18:24
Ja również szukam, ale z okolic Rudy Śląskiej.
Wspomniany Pan Jacek ma zajęte terminy do 26.02.
misjonarz. - 18-02-2008, 19:24
no to z tych o których ja wiem to jeszcze serwis mitsu w mikołowie. jest nieautoryzowany ale tańszy.
Adamus Wojciech
43-190 Mikołów
Reymonta 11
tel. 032 226-27-35, (0601)41-63-90
Czynne : od 7.00 do 16.00.
Anonymous - 11-03-2008, 18:14
no i wymieniłem rozrząd w Bytomiu w "Kemes-Auto" na ul. Piłsudskiego 67, tel. 32 281 20 02. Też naprawia wszystkie marki. Cena za wymiane 350 zł + 48 zł "smarowidła", a części zakupiłem uprzednio u Japaneze.
Zwrócił jeszcze uwagę, że muszę wymienić rolkę od paska mikro, bo przy całkowitym napięciu paska rolka zaczyna już szumieć... No i teraz kombinuję żeby ja wymienić...
BTW. Hmm...tak się zastanawiam: skąd mamy pewność, że wymieniają nam części na nowe? W przypadku np. takiego rozrządu to można chyba zobaczyć tylko paski klinowe...
Zaufanie
misjonarz. - 11-03-2008, 21:38
dlatego dobrze jest mieć znajomego mechanika, ma się wtedy większą pewność że usługa została prawidłowo wykonana...
Anonymous - 11-03-2008, 21:48
misjonarz. napisał/a: | dlatego dobrze jest mieć znajomego mechanika, ma się wtedy większą pewność że usługa została prawidłowo wykonana... |
nie powiedziałbym, że usługa została nieprawidłowo wykonana. Luz na rolce wyszedł na jaw dopiero podczas wymiany rozrządu... No a jeśli chodzi o "zaufanie" do mechanika to masz rację: u znajomego mechanika masz większa pewność... Ja dopiero zaczynam przygodę z samochodem i warsztatami, można by rzec: przecieram sobie szlaki...
Pozdrawiam!
Anonymous - 11-03-2008, 22:32
a ja sie dopisze z POZYTYWNĄ opinia na temat zakładu w Rybniku
AUTO-MISALA głównie lakiernik i specjalicta od zderzaków
ja jestem baaardzo zadowlony, robota szybko i profesionalnie wykonana
tylny zderzak pospawany, lewy błotnik po stłuczce poklejony - dosłownie nic nie widać
do tego prawy próg
to są złote chłopaki
|
|
|