To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Nie działa wskaźnik temperatuy silnika

Anonymous - 26-05-2009, 13:07

HEH!

Ja ostatnio zauważyłem że ta balaszka która ci się złamała u mnie się obluzowała i wskaźnik nie do końca stykał. Kosekwencją tego było latanie wskazówki wskaźnika od lewa do prawa z prędkością światła. Pojechałem do ASO Mitsu w Łodzi i serwisant mi powiedział(najpierw oczywiście sprawdzając w kompie po numerze nadwozia ), że czujnik kosztuje... UWAGA!... 275 PLN :) Skończyło się oczywiści na przylutowaniu tej końcówki.

Stopień naciągania klientów w serwisach samochodowych przechodzi ludzkie pojęcie.

Pozdrawiam

loki7777 - 26-05-2009, 14:58

Dokladnie to czujnik temperatury plynu chlodzacego:) Mozna wybrac auto,marke, pojemnosc i po prawej wpisac czujnik;)
Anonymous - 26-05-2009, 20:18

Dzięki.
Wiem dlaczego nie mogłem tego znaleźć :-X Ponieważ wpisywałem : czujnik temperatury silnika :oops:

Odnośnie serwisów powiem inaczej. Osobiście wolę mieć nowy czujnik podłączony niż przylutowany który zawsze może zawieść. Ale faktycznie cena powala na kolana :evil:

[ Dodano: 27-05-2009, 11:34 ]
Byłem dzisiaj w ASO Lider we Wrocławiu i ten czujnik kosztuje 65 zł z VAT - em więc nie wiem dlczego podali Ci tak wysoką cenę :roll:
Mój problem został już rozwiązany. Kupiłem nowy czujnik w hurtowni za cenę 28 zł brutto.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc koledzy :)