To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Maździuchna

docencik87 - 27-06-2009, 14:04

Marcin-Krak napisał/a:
oczywiście nie zabrakło też problemów jak np VIN rozszyfrowany w Wydziale Komunikacji jako HTB 4 drzwiowy o poj.1.4 i roku produkcji 2001 :roll: mimo, że wszędzie figurowało 2002 ;) - no ale to już pikuś :P

Zawsze można sprawdzić tutaj :) http://www.detali.ru/cat/ma2/ma.mycat Mazda Catalog :)
Wpisujesz Vin tak samo jak dla samochodów Mitsubishi.

Lub tutaj

http://www.japancats.ru/mazda/

A tam w ogóle to ładny samochodzik :) .

Chociaż mi się chyba bardziej podobuje poprzednia wersja 323F z lat 1994-1998.

Marcin-Krak - 27-06-2009, 14:39

sruba napisał/a:
btw. pokaż ją w środku :wink:

Pokaże, tylko pogoda nie sprzyja robieniu fot ;) No i pasuje trochę posprzątać ;)

Wadą, przynajmniej dla mnie jest ulokowanie podłokietnika. Może jeszcze muszę pokombinować z ustawieniem fotela ;) - ale jak na razie to jest łokciobij :evil:

karolgt - 27-06-2009, 14:54

Marcin-Krak napisał/a:

Wadą, przynajmniej dla mnie jest ulokowanie podłokietnika. Może jeszcze muszę pokombinować z ustawieniem fotela ;) - ale jak na razie to jest łokciobij :evil:

to uważaj na to miejsce któr czyni prąd :D

Jogurt - 27-06-2009, 16:43

urodą to to nie grzeszy ale może godnie zastąpi miśka :)
harpagan - 27-06-2009, 17:07

Jogurt napisał/a:
urodą to to nie grzeszy ale może godnie zastąpi miśka :)

Z ust mi to wyjales :)

Morfi - 27-06-2009, 17:41

Gratki zakupu.
Fajnie że jakiś skośnooki :D
Szkoda tylko, że tak duzo spala a tak słabo jeździ :P Będziesz zakładał gaz ???
Też myslałem o mazdach ale jak zobaczyłem ich wyniki spalań to sobie odpuściłem :D

Matejko - 27-06-2009, 19:15

Marcin-Krak napisał/a:
ostatni niestety palił w aucie - ale da się wytrzymać

ozonowanie wnetrza i po klopocie :)

karolgt - 27-06-2009, 20:13

jak ma klime to wyczyszczenie jej pomaga. Jak coś to znam zakład gdzie to napewno dobrze oczyszczają, napewno warto :)
Marcin-Krak - 27-06-2009, 20:39

Morfi napisał/a:
Szkoda tylko, że tak duzo spala a tak słabo jeździ :P Będziesz zakładał gaz ???

Spalanie wg komputera jak w Miśku - więc spoko. Gazu w ogóle nie biorę pod uwagę - bo mi się to nie opłaca :P

Matejko napisał/a:
ozonowanie wnetrza i po klopocie :)

Myślę,że żwirek wystarczy :mrgreen: :P

Marcin-Krak - 02-07-2009, 09:49

Auto przebywa obecnie u doktora Leszka na wymianie podstawowych płynów i filtrów.
Nie trzeba było wszystkiego wymieniać ;)
W każdym bądź razie pojawiły się dodatkowe, nieplanowane wymiany: klocki tył i olej w skrzyni ;)
W sierpniu jeszcze trzeba będzie zrobić małe co nieco z lekki przepoceniem w rejonie miski olejowej i mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Klima sprawuje się bardzo dobrze. Muszę się tylko nauczyć ją odpowiednio ustawiać :oops: :mrgreen: - ale to wszystko przez to, że upały są dopiero od niedawna ;) poza tym to super sprawa, jak zaparowane szyby po kilku sekundach są suchutkie :D
Spalanie w korkach z włączoną klimą wg komputera wychodzi 8,3-8,5. Jak dla mnie zupełnie akceptowalne :wink:

Marcin-Krak - 04-07-2009, 03:00

Maździunia :mrgreen: dostała nowy olej Castrol Edge 5W30.
Nowe klocki z tyłu TRW.
Parę innych drobiazgów również zostało zrobionych ;)
Plany na najbliższy czas to doposażenie w jakiś sensowny i niedrogi alarm - ajkies propozycje co by to mogło być :?: :roll:
Postaram się cyknąć fotki jakieś nowe ;)

londolut - 04-07-2009, 05:15

Zobacz temat Karola, on pytał o alarm.
Rafal_Szczecin - 04-07-2009, 12:40

widzialem wczoraj dokladnie taka sama madzie jaka Ty prezentuejsz, nawet byla na takich samych aluskach , poogladalem ze wszystkich stron i co powiem ,to powiem, ale mi sie podoba :D
londolut - 04-07-2009, 13:14

Rafal_Szczecin napisał/a:
co powiem ,to powiem, ale mi sie podoba :D
Te Magdy są ok :) Bardzo fajne 4 drzwiowy htb z fajna bryłą nadwozia w niezłej kasie i fajnych rocznikach :)
Hugo - 04-07-2009, 17:35

Przeczytałem całość i gratuluję. Napewno będziesz zadowolony z tego auta.