Łódzkie - Cykliczne Spotkania Grupy Łódzkiej
Anonymous - 02-07-2009, 14:15
Wszystkie Terminy, które są podane na początku tematu przeze mnie, są jak najbardziej aktualne. Co do ogniska.....znów niestety nie będę mógł....a szkoda. Tyle dobrego zawsze nba spotach słychać o ogniskach "u Kamila" że aż przykro że pracuję na noc.
trampi - 04-07-2009, 09:56
Lista na 11-go Lipca:
1. Forest_Taft + Madzia
2. misiek-misiek + kizia-mizia
3. piotruswie + rodzinka
4. amrówczyński + rodzinka
5. ICE MEN + rodzinka
junior81 - 06-07-2009, 01:17
Lista na 11-go Lipca:
1. Forest_Taft + Madzia
2. misiek-misiek + kizia-mizia
3. piotruswie + rodzinka
4. amrówczyński + rodzinka
5. ICE MEN + rodzinka
Ja odpadam w tym terminie.
piotruswie - 10-07-2009, 08:44
hejka mitsumaniaki
czy jest już ostateczna wersia spotkania sobotniego
jadę jutro o 15 kumpla na ślub odstawić i nie będę mógł podejżeć jak na godzinę przed spotkaniem ustalicie miejsce
pozatym rodzina mi się wykruszyła na działkę i będę sam
misiek-misiek - 10-07-2009, 09:35
a o której jutro ten spocik?
mała "uroczystość" mi wypadła i jak dobrze pójdzie to gdzieś o 16tej wyjadę z domu
Anonymous - 10-07-2009, 16:41
Spocik jest o 16 w restauracji Czarny Staw w okolicy Aleksandrowa.
W lokalu zarezerwowane mamy stoliki. Zmiana planów niestety spowodowana jest tym, że Osada przez 2 nasze spoty przygrała sobie z nami o czym z resztą wiecie.
Co do Czarnego Stawu.
Rezerwację zaproponował Kamil73-73. Dopiął wszystko i skontaktował się z w/w lokalem.
Co najważniejsze, sprawdził tenże lokal coś około tygodnia temu i jest bardzo zachwycony zarówno Cenami, jak i wielkością porcji oraz smakiem potraw.
Przystałem na tę propozycję, ze względu na zamknięcie lokalu docelowego (nie osada) w Pabianicach, jak również propozycję innego lokalu, który niestety wymaga podania dokładnej ilości osób do dnia dzisiejszego, co jest niestety cieżkie, ale o tym na końcu tego posta. Kolejnym Powodem przystania na propozycję Kamila, jest to że trzeba również robić spoty w okolicach dojeżdżających. Kamil był pierwszym, który się zaoferował. Dodatkowym Atutem per + było również (jak to Kamil Powiedział) NOWE MIEJSCE i ODMIANA, a ja uważam tak jak i on że trzeba sprawdzić lokale w okolicy (byle poza miastem lub w jakiejś niewielkiej Mieścinie a nie w CENTRUM ŁODZI).
Tyle na temat decyzji co do spotu.
Propozycja z mojej strony:
Standardowo, możemy spotkać się pod moim domem lub stawić się na miejscu.
Do was Misiekx2 zadzwonię.....
Spocik trwa do "WYCZERPANIA ZAPASÓW" - czyli dokąd będziemy więc i Czart zdąży i Miski spokojnie dotrą.
Kto ma bliżej do ALEKSANDROWA pisać.
Co do lokalu, który zaproponował swoje usługi dla nas:
Jest to lokal, posiadający własną salę bankietową, na której nas ugości.
Będzie to forma zwykłego nazwijmy weselnego OBIADU i ew KOLACJI bądź jednego z tychże.
z Propozycji pani właścicielki/kierowniczki:
Obiad dwudaniowy:
-Wybrana zupa 1 rodzaj dla wszystkich,
-Danie główne (np kartofelki, frytki + mięsko w sosie lub bez )
-Przystawki
-Napoje
-Ciasto
-Alkochol we własnym zakresie dowolny (piwo, wódka, Wino) Można dostarczyć do lokalu wcześniej co by było schłodzone.
I to podobno mieści się w cenie 45zł od osoby.
Są tylko 2 problemy.
Menu sobie musimy ustalić (np schab po grecku, DeVolaile, Karczek zapiekany, Karczek w sosie itd) Jeśli będziecie chętni na taką formę spotkań podjadę i zapytam o rodzaje dań jakie są do wyboru.
Musimy znać dokładną ilość osób, które przybędą, co by nie płacić za coś co zostanie niezjedzone, oraz co by Oni za mało nie przygotowali.
Co do spotu teraz 11......
TRAMPI. Końcówki zabierz do klimy.
piotruswie - 11-07-2009, 05:32
to ja dotrę przed 20
amrowczynski - 28-07-2009, 23:01
a co z listą na sierpień i gdzie bedzie spotkanko?
misiek-misiek - 29-07-2009, 09:45
amrowczynski napisał/a: | a co z listą na sierpień i gdzie bedzie spotkanko? |
spoko, mamy jeszcze półtora tygodnia, gdzieś tak w piątek przed spotem się dowiemy
pzdr
Anonymous - 29-07-2009, 22:40
misiek-misiek napisał/a: | gdzieś tak w piątek przed spotem się dowiemy |
Na 100% w Pabianicach.....trwają pertraktacje z pewnym lokalem, który pewnie wszystkim przypasuje....aLLe nie chcę zapeszać.....spokojnie....w tym tygodniu na 100% będzie odpowiedź.
[ Dodano: 30-07-2009, 16:58 ]
No i okazało się że nie w Pabianicach......Cóż....pertraktacje okazały się niewypałem z tytułu......ślubów....niestety tu rozumiem właścicielkę.
Ale....
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Jako że na spotach było słychać o lokalu w którym maniaki się spotykali....to zorganizowałem mały Come Back......
Lokalem w którym dokonałem rezerwacji (telefonicznej) jest Bacówka u Józka
Mieszcząca się przy RUDZKIEJ GÓRZE w Łodzi przy ulicy: STARORUDZKIEJ nr 46-50.
Dla tych co mogli by mieć problemy z dojazdem zapraszam do siebie i dalej już razem.
godzina spotkania jest niestety uzależniona przez moje problemy (rodzinne) i nie jest konsultowana z nikim......Przykro mi.
Konkrety:
Lokal:
Bacówka u Józka
Łódź, ul. Starorudzka 46-50
Data:
08-08-2009r
Godzina:
15:00-16:00
Zbiórka u mnie pod domem o godzinie:
14:30
Mapka:
(KLIK i jest DUŻA)
Ze spraw z mojej strony:
Chciałbym, aby wszyscy jadący na Zlot do Żywca przybyli w tymże dniu. Jest to jedyny dzień przed zlotem w którym mogę uczestniczyć na spotkaniu i chciałbym obgadać kilka spraw organizacyjnych.
Amrówczyński, zgodnie z rozmową telefoniczną ciągniemy temat koszulek.
Wszyscy, którzy mają jakiekolwiek problemy ze sprawnością pojazdów własnych, zorganizuję darmowy wjazd na stację kontroli pojazdów w celu sprawdzenia stanu miśków i dowiedzenia się co to mamy do naprawy, a czego nie mamy..... (odbędzie się to niezależnie od spotu i w innym terminie).
Jeśli chodzi o NAS (Forest i Madzia), to pod znakiem zapytania będzie mój dojazd z tytułu prac, które muszę wykonać przy własnym miśku a to będzie pewnie jeden z dni napraw.....I tutaj WIELKA prośba, co by ktoś po drodze mógł po nas wstąpić i później odstawić do domu. Jako że pewny nie jestem czy nie zrobię już przypadkiem Galicjusza, to proszę aby ktoś napisał czy będzie mógł nas zabrać, a ja zadzwonię do niego w piątek i powiem czy pojadę sam czy jednak skorzystam.
To tyle. Do zobaczenia.
Andrzej vel Forest.
amrowczynski - 30-07-2009, 23:53
forest a jak by tak coś na powietrzu bo jest ciepło
a i dzieciaki by się wybiegały a tak to ja tylko na momęcik wpadne bo mój synek to raczej nie znaosi lokali po 10 min. juz roznosi go
co ty na to??
junior81 - 31-07-2009, 01:56
A ja zgodnie z tradycją rozpocznę listę chętnych na zlot 08.08.2009
1. Junior81
P.S. Forest spokojnie i bez pośpiechu rób sobie miśka. Na 100% będziesz miał transport w obie strony.
Anonymous - 31-07-2009, 09:35
amrowczynski napisał/a: | forest a jak by tak coś na powietrzu bo jest ciepło |
Pomyślałem i o tym. Rezerwację mamy na powietrzu, a jedynie w razie niepogody pan kierownik sobie zapisał że wewnątrz....
Myślę że dasz radę z dziećmi bo będą miały gdzie i w ogóle......
Więc spokojnie. Rezerwacja jest na dworze....
[ Dodano: 31-07-2009, 09:36 ]
1. Junior81
2. Forest_Taft + Madzia
amrowczynski - 31-07-2009, 23:46
no dobraaaaaaaa..............
1. Junior81
2. Forest_Taft + Madzia
3. amrówczyński + rodzinka(3)
misiek-misiek - 03-08-2009, 10:23
Taaa, no to i my też na liście, hie hie
1. Junior81
2. Forest_Taft + Madzia