Pajero Ogólne - UWAGA na ceny części do Pajero!
tompol34 - 07-07-2009, 13:00
jeżeli ktoś mieszka w pobliżu granicy z Niemcami, może kupować części u nich (tylko teraz euro trochę drogie) ??
Fux - 07-07-2009, 13:05
tompol34 napisał/a: | jeżeli ktoś mieszka w pobliżu granicy z Niemcami, może kupować części u nich (tylko teraz euro trochę drogie) ?? |
Oooo. Wlaśnie chciałem zapytać, czy ma ktos porównanie serwisu i części z Niemcami...
Krzyzak - 07-07-2009, 22:43
Fux napisał/a: | tompol34 napisał/a: | jeżeli ktoś mieszka w pobliżu granicy z Niemcami, może kupować części u nich (tylko teraz euro trochę drogie) ?? |
Oooo. Wlaśnie chciałem zapytać, czy ma ktos porównanie serwisu i części z Niemcami... |
nie wiem, jak do Pajero, ale podejrzewam, ze podobnie jak do Colta, np:
- gumy stabilizatora: Niemcy - 3.5 €, PL - 47 zł
- uszczlka pokrywy zaworow: Niemcy - 10 €, PL - 145 zł
więcej chyba nie muszę pisać? - w Niemczech jest średnio 4x taniej
Fux - 07-07-2009, 22:56
W głowie sie nie miści. Jeżeli kupię, to bedę do enerdówka na przeglądy jeździl...
akbi - 14-07-2009, 15:42
SoffCar napisał/a: | Jeszcze niedawno w ogóle ceny części do tzw. japońców były koszmarnie drogie, ale najwyraźniej ktoś policzył, obniżył ceny i na drodze masz co... ? |
ceny na produkty (nie tylko auta) japońskie się obniżyły gdyż po wejściu PL do UE obniżyły się akcyzy/cła na produkty pochodzące z poza UE
SoffCar napisał/a: | co się bardziej opłaca sprzedawać:
- bardzo mało drogich aut i bardzo mało bardzo drogich części
- czy dużo więcej średnio drogich aut i dużo więcej średniej ceny części ? |
super rozwiązanie ...tylko wiedz, że na taki pomysł wpadnięto co najmniej kilka-dzieścia late temu ... w nieskończoność tak niestety się nie da
SoffCar, jeszcze raz polecam założenie swojej firmy ... w wielu sprawach zmienisz pogląd diametralnie.
spamtrash - 17-12-2009, 22:13
Abstrahując od Mitsubishi (obecnie mam Shoguna Sport i Carismę), w Polsce byłem szcześliwym (?) posiadaczem Alfy 145.
Jakby to ująć.. pomijając fakt, że ceny zamienników niektórych wyższe były niżoryginał (pompa oleju: oryginał 650, zamiennik - 920), to...
Stanąłem przed koniecznością wymiany klocków i tarcz z przodu, co jest głupotką.
Więc tak... w czerwonych kartonikach of Alfy, kosztowało z tego co pamiętam 760 zyla.
Ten sam detal (numer katalogowy różnił się.. trzema pierwszymi cyframi, numerem modelu) w niebieskim kartoniku Fiata (od bravo/Brava) kosztował 390 zylków.
Musi, co czerwona farba na kartoniku w cholerę droga jest.
SoffCar - 19-01-2010, 01:26
akbi napisał/a: | SoffCar napisał/a: | Jeszcze niedawno w ogóle ceny części do tzw. japońców były koszmarnie drogie, ale najwyraźniej ktoś policzył, obniżył ceny i na drodze masz co... ? |
ceny na produkty (nie tylko auta) japońskie się obniżyły gdyż po wejściu PL do UE obniżyły się akcyzy/cła na produkty pochodzące z poza UE
SoffCar napisał/a: | co się bardziej opłaca sprzedawać:
- bardzo mało drogich aut i bardzo mało bardzo drogich części
- czy dużo więcej średnio drogich aut i dużo więcej średniej ceny części ? |
super rozwiązanie ...tylko wiedz, że na taki pomysł wpadnięto co najmniej kilka-dzieścia late temu ... w nieskończoność tak niestety się nie da
|
Cholera a tak to fajnie wymyśliłem.... a to już było ?
Czyli co ? Czekamy spokojnie, aż Japończycy z Toyoty wykupią tych z Mitsu.
Słabi są, to zbankrutują niechybnie, a Ci nowi Japońcy zamkną obecne drogie serwisy Mitsu i będziemy mieli dobre i tanie części w serwisach Toyoty..
Importerzy! Swoją niecną polityką cenową doprowadzicie do upadku taką fajną firmę jak MITSUBISHI i wszyscy będziemy musieli jeździć Toyotami.
[ Dodano: 19-01-2010, 01:32 ]
spamtrash napisał/a: | Abstrahując od Mitsubishi (obecnie mam Shoguna Sport i Carismę), w Polsce byłem szcześliwym (?) posiadaczem Alfy 145.
Jakby to ująć.. pomijając fakt, że ceny zamienników niektórych wyższe były niżoryginał (pompa oleju: oryginał 650, zamiennik - 920), to...
Stanąłem przed koniecznością wymiany klocków i tarcz z przodu, co jest głupotką.
Więc tak... w czerwonych kartonikach of Alfy, kosztowało z tego co pamiętam 760 zyla.
Ten sam detal (numer katalogowy różnił się.. trzema pierwszymi cyframi, numerem modelu) w niebieskim kartoniku Fiata (od bravo/Brava) kosztował 390 zylków.
Musi, co czerwona farba na kartoniku w cholerę droga jest. |
tu Ci powiem, że mnie ucieszyłeś, bo myślałem, że to fiat nas wszystkich wykupi, ale jak i oni tacy sami ździertusy są jak mitsu, to jestem spokojniejszy INTERCARS wszystkich wykupi
Trzymajcie się !!
Hubeeert - 19-01-2010, 21:06
SoffCar napisał/a: | Czekamy spokojnie, aż Japończycy z Toyoty wykupią tych z Mitsu. |
Biorąc pod uwagę fakt, że to Mitsubishi Bank of Tokyo udziela kredytów operacyjnych Toyocie to jestem dziwnie spokojny kto kogo wykupi
cerber000 - 23-01-2010, 23:02
Landroverowcy mają to ciekawie rozwiązane, http://lr.pl/sklep/index.php?cPath=271 na dole strony są katalogi w pdf, kopiujesz numer i wklejasz w wyszukiwarkę sklepu. Przy tym ceny części moim zdaniem spoko. Szkoda że do Pajero tak nie ma. A może jest?
|
|
|