To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - UWAGA na ceny części do Pajero!

tompol34 - 07-07-2009, 13:00

jeżeli ktoś mieszka w pobliżu granicy z Niemcami, może kupować części u nich (tylko teraz euro trochę drogie) ??
Fux - 07-07-2009, 13:05

tompol34 napisał/a:
jeżeli ktoś mieszka w pobliżu granicy z Niemcami, może kupować części u nich (tylko teraz euro trochę drogie) ??

Oooo. Wlaśnie chciałem zapytać, czy ma ktos porównanie serwisu i części z Niemcami...

Krzyzak - 07-07-2009, 22:43

Fux napisał/a:
tompol34 napisał/a:

Oooo. Wlaśnie chciałem zapytać, czy ma ktos porównanie serwisu i części z Niemcami...

nie wiem, jak do Pajero, ale podejrzewam, ze podobnie jak do Colta, np:
- gumy stabilizatora: Niemcy - 3.5 €, PL - 47 zł
- uszczlka pokrywy zaworow: Niemcy - 10 €, PL - 145 zł

więcej chyba nie muszę pisać? - w Niemczech jest średnio 4x taniej

Fux - 07-07-2009, 22:56

W głowie sie nie miści. Jeżeli kupię, to bedę do enerdówka na przeglądy jeździl... :roll:
akbi - 14-07-2009, 15:42

SoffCar napisał/a:
Jeszcze niedawno w ogóle ceny części do tzw. japońców były koszmarnie drogie, ale najwyraźniej ktoś policzył, obniżył ceny i na drodze masz co... ?

ceny na produkty (nie tylko auta) japońskie się obniżyły gdyż po wejściu PL do UE obniżyły się akcyzy/cła na produkty pochodzące z poza UE

SoffCar napisał/a:
co się bardziej opłaca sprzedawać:
- bardzo mało drogich aut i bardzo mało bardzo drogich części
- czy dużo więcej średnio drogich aut i dużo więcej średniej ceny części ?

super rozwiązanie ...tylko wiedz, że na taki pomysł wpadnięto co najmniej kilka-dzieścia late temu ... w nieskończoność tak niestety się nie da :roll:

SoffCar, jeszcze raz polecam założenie swojej firmy ... w wielu sprawach zmienisz pogląd diametralnie.

spamtrash - 17-12-2009, 22:13

Abstrahując od Mitsubishi (obecnie mam Shoguna Sport i Carismę), w Polsce byłem szcześliwym (?) posiadaczem Alfy 145.
Jakby to ująć.. pomijając fakt, że ceny zamienników niektórych wyższe były niżoryginał (pompa oleju: oryginał 650, zamiennik - 920), to...
Stanąłem przed koniecznością wymiany klocków i tarcz z przodu, co jest głupotką.
Więc tak... w czerwonych kartonikach of Alfy, kosztowało z tego co pamiętam 760 zyla.
Ten sam detal (numer katalogowy różnił się.. trzema pierwszymi cyframi, numerem modelu) w niebieskim kartoniku Fiata (od bravo/Brava) kosztował 390 zylków.
Musi, co czerwona farba na kartoniku w cholerę droga jest. :wink:

SoffCar - 19-01-2010, 01:26

akbi napisał/a:
SoffCar napisał/a:
Jeszcze niedawno w ogóle ceny części do tzw. japońców były koszmarnie drogie, ale najwyraźniej ktoś policzył, obniżył ceny i na drodze masz co... ?

ceny na produkty (nie tylko auta) japońskie się obniżyły gdyż po wejściu PL do UE obniżyły się akcyzy/cła na produkty pochodzące z poza UE

SoffCar napisał/a:
co się bardziej opłaca sprzedawać:
- bardzo mało drogich aut i bardzo mało bardzo drogich części
- czy dużo więcej średnio drogich aut i dużo więcej średniej ceny części ?

super rozwiązanie ...tylko wiedz, że na taki pomysł wpadnięto co najmniej kilka-dzieścia late temu ... w nieskończoność tak niestety się nie da :roll:

Cholera a tak to fajnie wymyśliłem.... a to już było ? :biggrin:
Czyli co ? Czekamy spokojnie, aż Japończycy z Toyoty wykupią tych z Mitsu.
Słabi są, to zbankrutują niechybnie, a Ci nowi Japońcy zamkną obecne drogie serwisy Mitsu i będziemy mieli dobre i tanie części w serwisach Toyoty.. :mrgreen:

Importerzy! Swoją niecną polityką cenową doprowadzicie do upadku taką fajną firmę jak MITSUBISHI i wszyscy będziemy musieli jeździć Toyotami.
:p

[ Dodano: 19-01-2010, 01:32 ]
spamtrash napisał/a:
Abstrahując od Mitsubishi (obecnie mam Shoguna Sport i Carismę), w Polsce byłem szcześliwym (?) posiadaczem Alfy 145.
Jakby to ująć.. pomijając fakt, że ceny zamienników niektórych wyższe były niżoryginał (pompa oleju: oryginał 650, zamiennik - 920), to...
Stanąłem przed koniecznością wymiany klocków i tarcz z przodu, co jest głupotką.
Więc tak... w czerwonych kartonikach of Alfy, kosztowało z tego co pamiętam 760 zyla.
Ten sam detal (numer katalogowy różnił się.. trzema pierwszymi cyframi, numerem modelu) w niebieskim kartoniku Fiata (od bravo/Brava) kosztował 390 zylków.
Musi, co czerwona farba na kartoniku w cholerę droga jest. :wink:

tu Ci powiem, że mnie ucieszyłeś, bo myślałem, że to fiat nas wszystkich wykupi, ale jak i oni tacy sami ździertusy są jak mitsu, to jestem spokojniejszy :D INTERCARS wszystkich wykupi
Trzymajcie się !!
:finga:

Hubeeert - 19-01-2010, 21:06

SoffCar napisał/a:
Czekamy spokojnie, aż Japończycy z Toyoty wykupią tych z Mitsu.

Biorąc pod uwagę fakt, że to Mitsubishi Bank of Tokyo udziela kredytów operacyjnych Toyocie to jestem dziwnie spokojny kto kogo wykupi 8)

cerber000 - 23-01-2010, 23:02

Landroverowcy mają to ciekawie rozwiązane, http://lr.pl/sklep/index.php?cPath=271 na dole strony są katalogi w pdf, kopiujesz numer i wklejasz w wyszukiwarkę sklepu. Przy tym ceny części moim zdaniem spoko. Szkoda że do Pajero tak nie ma. A może jest? :)