To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Zalewa bagażnik

mitsu B - 10-10-2009, 13:54

hehe,no wlasnie sie zdziwilem widzac je w tym Colcie, a szkoda!
Kondzio_czdz - 12-10-2009, 21:04

Panowie, jest jeszcze jedno oprócz nieuszczelnionych świateł. Na samym dole bagażnika są 3 dziurki do odprowadzania wody. Ja zawsze miałem sucho w bagażniku, a przynajmniej tak mi się wydawało. Podczas robienia z coltem, jak jeździłem z gołym środkiem zauważyłem tam wodę... Te 3 dziurki były winowajcami. Trochę silikonu załatwiło sprawę.
Anonymous - 12-10-2009, 21:11

Tam nie powinno być dziurek.Jest tylko zatyczka blaszana do spuszczania wody,ale u mnie juz niema bo zgniło i poszła żywica w ruch :D
Grabarz85 - 10-12-2009, 22:51

Kondzio_czdz napisał/a:
Trochę silikonu załatwiło sprawę.

Zamiast sylikonu, proponowałbym poxiline, lub poxipol.. Sylikon zawiera ocet, a to powoduje korozje.... :roll:

JayChyl - 12-01-2010, 10:08

Ja uszczelnilem akrylem
macieekg - 13-01-2010, 23:58

Są różne sylikony, proponuję np. sylikon dekarski powierzchnie nie muszą być idealnie suche i zakres temperatur odpowiedni. Z blachą też nie reaguje więc się nada.
Jacerglxi - 16-01-2010, 16:24

Witam, jestem tu nowy i nie jestem specem od aut ale w Colcie moich rodziców model 96 R ale takze i w starszych jest problem z wodzią w bagażniku.Jest jeszcze jedna możliwość o której nikt tu nie wspomniał a mianowicie mocowanie lewarka.Jest ono mocowane za pomocą bodajze 2 zgrzewów(juz dobrze nia pamietam bo dawno to robiłem) i co bardziej nadgorliwi kierowcy " rozpychają" swój lewarek tak żeby się nie tarabanił o nadwozie.U nas jeden ze zgrzewów był po prostu zbyt nadwyrężony tym rozkrecaniem a wynikiem tego było notoryczne zalewanie wypełnienia na koło zapasowe.Oczywiscie nie u wszystkich tak musi sie dziac ale zajrzec nie zaszkodzi-przy okazji sciagania tylnego zderzaka zobaczymy w jakim jest stanie(zazwyczaj złym)listwa mocująca zderzak.Pozdrawiam
Hugo - 16-01-2010, 20:04

Jacerglxi może nie jesteś specem od Coltów, ale masz całkowitą rację :wink: