To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - POMORSKI Wyjazd na Ogólnopolski ZLOT - Beskidy 2009

Kibloo - 18-08-2009, 21:53

Update:
środa gdańsk-łowicz jeden dzień postoju u rodzinki, a potem piątek wcześnie rano łowicz-żywiec, jakby ktoś chciał sie dołączyć z łodzi to zapraszamy, dodatkowo spotykamy sie po drodze w okolicy katowic z Juiceman i KucharZ

pozdro

chudyone - 24-08-2009, 21:16

tak sobie teraz pomyślałem nad wyjazdem o 6 i jednak to troche za późno. proponuje zmienić godzinę na 4 z tego względu, że to piątek i ludzie będą jechali gdzieś na weekend.
JCH - 24-08-2009, 22:25

Jak już wcześniej wspominałem jadąc na Zlot proszę omijać Katowice. Remont drogi S-86 na odcinku Sosnowiec-Katowice to mały pikuś w porównaniu z tym, co się dzieje na węźle DK-86 / A4 (ul.Murckowska / Al. Górnośląska):
http://maps.google.pl/map...7,0.112438&z=13
Na tym odcinku jest zwężka z trzech pasów do jednego. Stałem tam dziś ok. 45 min.
Jeśli ktoś ma pytania jak przelecieć przez Śląsk to proszę pisać PW.

Zastanawiam się też na powrotem z Żywca ... :roll: Czy nie lepiej zamiast jechać na Bielsko to wyskoczyć na Kęty-Oświęcim :roll: Ale to niech się "górale" bielsko-żywieccy wypowiedzą.

Bartek - 25-08-2009, 09:07

Krzyzak, jako przewodnik kolumny nadajesz się idealnie - sprawdzone :)
Kibloo - 26-08-2009, 07:49

JCH napisał/a:
Kęty-Oświęcim
zamknięty most w Oświęcimiu... sprawdź

pozdro

Krzyzak - 26-08-2009, 07:51

Bartek napisał/a:
Krzyzak, jako przewodnik kolumny nadajesz się idealnie - sprawdzone :)

THX - po prostu staram sie nikogo nie zgubic :)

Juz wiem, ze bede jechal w czwartek ok. 22:00. O tej porze ma przyjechac do mnie MKarpiu i Raddex. Jest jeszcze ktos chetny?

JCH - 26-08-2009, 09:16

Kibloo napisał/a:
JCH napisał/a:
Kęty-Oświęcim
zamknięty most w Oświęcimiu... sprawdź
Widziałem, że wojmi napisał o moście. Szlag jasny..... :(
No to macie alternatywę - stać w Katowicach, Tychach, Pszczynie.... albo w Oświęcimiu.

Rozmawiam jeszcze z kolegą, który sugeruje aby jechać przez Zator i Przełęcz Kocierską. Poniżej mapka:
Siewierz - Żywiec przez Zator-Andrychów-Przeł. Kocierską

Ale ja nie jestem przekonany .... droga będzie nieco dłuższa, na końcowym odcinku Andrychów-Żywiec wąska i kręta. Nie każdy tak lubi.

akbi - 26-08-2009, 10:13

chudyone napisał/a:
proponuje zmienić godzinę na 4

ok ...przynajmniej przemkniemy przez pusty Toruń i Włocławek ... bo do Łodzi to już chyba trafimy na godziny szczytu

...no więc zbiórka w Straszynie koło Biedronki o godz 3:50 - a równo o godz 4:00 wyjazd

chudyone, pamiętasz nicka kolegi z Pruszcza, który miał jechać z nami?? ... i ew jeszcze ktoś?

tucci - 26-08-2009, 10:23

akbi napisał/a:
Cezar napisał/a:
akbi, a moglbys podac swoja trase przejazdu?

no więc planuje tak:
1. Start (ew zbiórka) na parkingu przy Auchanie /przy tym przy obwodnicy/
2. obwodnicą do autostrady A1
3. autostradą A1 do końca - do miejscowości Nowe Marzy
4. Następnie dalej A1 do Torunia (tu najprawdopodobniej krótka przerwa)
5. Dalej A1 w kierunku autostrady A2
6. Objazd Łodzi - /Stryków - Brzeziny - Rokociny/ i wyjazd na "8" pod Piotrkowem Trybunalskim
7. Wjazd ponownie na "1" i na południe - Częstochowa - Siewierz ... tam zjeżdżam wg zaleceń Jacka /dzięki Jacku za wskazówki/ ...a dalej to już Żywiec :D

Czarku, jak macie chęć i Wam pasuje to zapraszam to wspólnej wyprawy

I Ja takie rozwiazanie zastosuje na trasie z 1na poprawka, nie bede omijal Lodzi, dlatego ze bede jechal w nocy.
BTW. Jaki koszt za A1 :?: Sa jeszcze jakies inne platnosci za "autostrady/drogi szybkiego ruchu"

akbi - 26-08-2009, 10:51

tucci napisał/a:
1na poprawka

ja naniosłem 3 poprawki
1. Wyjazd wspólny ze Straszyna z parkingu przy Biedronce
4. Raczej nie będzie przerwy w Toruniu bo wyjeżdżamy o godz 4 - czyli 2 h wcześniej.
6. Będziemy objeżdżać łódź z drugiej strony (od zachodniej strony Łodzi)

chudyone - 26-08-2009, 11:12

akbi napisał/a:
chudyone, pamiętasz nicka kolegi z Pruszcza, który miał jechać z nami??

chodzi chyba o BocianPrG

tucci - 26-08-2009, 11:14

Pisalem konkretnie o trasie a nie o postojach i spotykaniu sie pod bieda o 3:50, wiec moja trasa pokryje sie z twoja z 1na poprawka (nie bede omijal Lodzi)
Koniec OT

Krzyzak - 26-08-2009, 11:38

akbi napisał/a:
6. Będziemy objeżdżać łódź z drugiej strony (od zachodniej strony Łodzi)

i ja wybralem ta opcje - czyli Aleksandrow, Pabianice itd. - mysle, ze jest sporo krotsza od tej przez Strykow
zastanawiam sie jeszcze tylko czy jechac A1 czy stara 1 - w koncu szybko nie jade, wiec moze nie ma sensu placic 17.50 zl za ten nasz odcinek?

akbi - 26-08-2009, 11:42

Krzyzak napisał/a:
i ja wybralem ta opcje - czyli Aleksandrow, Pabianice itd. - mysle, ze jest sporo krotsza od tej przez Strykow

no właśnie o tej pisze ... Stryków jest po wschodniej stronie :p

Krzyzak - 26-08-2009, 13:20

Arku - no wlasnie - dzis przegladalem Twoj wpis na 1 stronie a potem google.maps.pl i wyszlo mi "na oko", ze warto zmienic trase na ta, na ktora Ty tez dzis zmieniles. Przeczytaj jeszcze raz, to zrozumiesz, co mialem na mysli.