To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] Problem Techniczny

JCH - 15-07-2009, 09:51

Zobacz ten temat -> pętla immobilizera.
iceman82 - 15-07-2009, 13:23

Dzięki!! :mrgreen:
toton - 20-07-2009, 21:30

hej, wtedy jak nie bedzie Ci chcial odpalic to poprostu wez plaka (do czyszczenia tapicerki) i zarazem pruboj odpalic samochod a druga osoba niech popryska w rure co zasysa powietrze tylko bez przesady tak z wyczuciem. ja jak mialem walniete wtryski to poprostu nie odpalil na dieselu bo pompa nie dala rady zrobic cisnienia bo uiekalo ptrzez wtryski. a plak wiadomo nie musi byc tak sprezony jak ropa. a jak masz dostep do komputera to niech sprawdza cisnienie podczas pruby odpalania. powinno byc 130 atmosfer (13Mph) a jak mialem walnieta wtryski to pompa wytwarzala tylko 10-11 Mph. regeneracja wtryskow 1400 zl a koledzy niech tak nie wychwalaja ASO bo to jest taka sama banda jak wszyscy. u mnie stwierdzili ze pompa, ok nic sie nie odezwalem i za diagnoze 200zl zaplacilem bo za naprawe sie nie podjeli. kupilem popme uzywana za 600zl na 100% dobra bo na niej teraz jezdze i po wymianie auto nadal nie odpalilo. malo tego nie wiedzieli jak sie sprawdza wtryski a poprostu wystarczy zdjac przelewy i zaraz widac ktory bardziej przepuszcza. a zakladanie innych wtryskow uzywanych wcale nie wchodzi w gre, wystarczy ze przelezy 2 miesiace wyciagniety z auta i jest do regeneracji. uklad common rail jest ukladem wrazliwym na zanieczysczenia.
iceman82 - 03-08-2009, 19:40

Brutalny sposób, ale też nie działa!! :? Byłem w ASO i panowie zdiagnozowali, że to wina kluczyka! Od czasu do czasu immo źle odczyta kod albo wogóle nie ma komunikacji pomiędzy nimi. Dorobienie kluczyka ma załatwić sprawę!! Koszt jedyne 440 zl :( . Pożyjemy zobaczymy, mówi stare przysłowie. Tematu narazie nie kończę!!! :biggrin:

[ Dodano: 02-09-2009, 20:44 ]
No i panowie z ASO naprawili Carismę. Tak jak wcześniej pisałem dorobienie nowego kluczyka i zaprogramowanie go rozwiązało problem. Pozdrawiam