[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] mój Colt się kończy
Anonymous - 18-08-2006, 11:01
chyba nie zrozumiales Chodzi mi o to ze ta przekladka na 1.5 z ktora wiaze sie tyle rzeczy to nie jest oplacalna sprawa A ze trudno upolowac 61/63 w dobrej cenie i niezlym stanie to wiem Sam szukam...
[ Dodano: 18-08-2006, 11:08 ]
Troche zle to napisalem wiec rozwine Liczac koszty skrzyni silnika, ecu,wiazki itp+ ew koszty uslug(np elektryk) i patrzac na osiagi spalanie itp to czy oplaca sie robic te wszystkie rzeczy? Sadze ze przy takich cenach samochodow to jezeli ktos chce miec 1.5 to moze wstawic inny silnik do tego colta, sprzedac go i kupic sobie to 1.5... Z ta przekladka jest po prostu za duzo zabawy w porownaniu z kosztami i czasem na to poswieconym.
Krzyzak - 18-08-2006, 11:41
U mnie w piwnicy stoi zapasowy silnik do Galanta - ze skrzynią, wiązką, kolektorami, ECU i całym osprzętem - kupiony za 950 zł. Stoi tak już kilka lat, bo nigdy nie był do tej pory potrzebny (prócz przekładki wtryskiwaczy).
Jak ktoś rozważa remont, który może kosztować 2-5 kPln, to lepiej zrobić przekładkę i mieć lepszy silnik na wtrysku - za góra 1500 zł z robocizną. Ja tak rozumuję chcąc doradzić.
Zawsze można zmienić na taki sam - zostanie tylko przełożenie silnika.
Anonymous - 18-08-2006, 12:48
Krzyzak napisał/a: |
Jak ktoś rozważa remont, który może kosztować 2-5 kPln, to lepiej zrobić przekładkę i mieć lepszy silnik na wtrysku - za góra 1500 zł z robocizną. Ja tak rozumuję chcąc doradzić.
Zawsze można zmienić na taki sam - zostanie tylko przełożenie silnika. |
Nie chce zebys bral to co pisze jako jakis atak na twoje rozumowanie czy cos w tym stylu wiec od razu uprzedam
Z ostatnim zdaniem sie zgodze bo to malo zabawy wszystko plug&play itp ale z wydaniem 1500zl na silnik skoro mozna takiego colta trafic za te same pieniadze...ja wolalbym wrzucic taki sam silnik do tego colta a jezeli chce 1.5 na wtrysku to sprzedac ten i kupic drugi samochod
[ Dodano: 18-08-2006, 12:49 ]
Zreszta dobra....koniec dyskusji na ten temat bo chyba za duzo sie tego robi a kazdy moze miec swoje zdanie Pzdr
josie - 18-08-2006, 18:57
sufit z tego co widzę ma auto z 95roku (CAx) więc jest to wtrysk. Silnik 1,5 12v 90KM z C5x nie podejdzie
Anonymous - 18-08-2006, 19:39
podejsc josie, to podejdzie wszystko tylko wystarczy pokombinowac
Hubeeert - 18-08-2006, 19:39
tylko po co?
Anonymous - 18-08-2006, 19:44
jezeli juz o tym mowa. Czy Silnik 1.5 przypasi do gaznika i reszty z 1.3? Mam znajomemu wymienic silnik w lancerze 1.3 nna gazniku a on ma w zapasie silnik 1.5 ktory byl na wtrysku. Wyjda przy tym jakies kwiatki czy smialo zmieniac?
szpala85 - 19-08-2006, 10:57
tak tylko napisze ze lepiej sprzedac tego dojechanego colta ( moj kolega kupil se colta 1,5 91r (tak ten lepszy od mojego ) za doslownie grosze no i tak go cisnol , ze silnik zajechal ( wiem ze to nie mozliwe ale on ma talent ) i tez rozwarzal nad wymianom silnika na nowy wkoncu tak sie stalo ze autko stalo pod domem 4 miechy nie uzywane (az mi lezka poszla z oka jak go zobaszylem taki biedny stoi brudny i z zajechanym silnikiem ) bo szukal silnika , chcial jak najtaniej , i takie tam inne ... ( idlatego stal te 4 miechy i nic ) przyszedl taki czas ze sie wkurzyl i sprzedal colciawe jekiemus lepkowi ktory byl napalony wziol kase dolozyl troche i kupil na allegro innego colta sprowadzonego z niemcow (oczywiscie czerwony ) tez 1,5 na wtrysku 91r. ale po lekkim tuningu silnika 0 korozji (wogole nie spotkalem sie z korozja w coltach jeszcze i jestem z tego zadowolony ) ale do czego zmiezam lepiej kupic 2 lepszego za taka sama cene , przecierz tego jest masa w polsce ... kup tego dobrego i dbaj o niego to cie nie zawiedzie ........ takie jest moje zdanie (moj kreci nosem tylko jak mu 98 nie zaleje , ale jek mu zaleje to zupelnie inne autko , a i nigdy nie chcialem miec w colcie gazu nigdyyy... benzyna to benzyna takie wyszlo z fabryki i takie zostanie ) mam nadzieje ze nikogo nie obrazilem pozdro
Anonymous - 20-11-2006, 11:30
Witam wszystkich. Kożystając z rad forumowiczów potłukłem miśkiem parę miesięcy i sprzedałem. Jeszcze zarobiłem.
|
|
|