To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Cewki nie dostają prądu

Anonymous - 28-08-2006, 14:41

U mnie na 99% komputer gdyż po sprawdzeniu oscyloskopem sygnałów na wejściu i wyjściu z ecu te wejściowe sygnały wszystkie są dobre natomiast te wyjściowe są złe... :(

[ Dodano: 08-09-2006, 23:24 ]
cyberw, Jak w postępy w napraiwe autka???

U mnie nadal cisza czekam na ocene stanu komputera...

Anonymous - 18-09-2006, 19:57
Temat postu: cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy
Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek

josie - 18-09-2006, 20:32

Wszystkie cewki połączone są równolegle obydwoma biegunami?
kochajj - 18-09-2006, 20:45
Temat postu: Re: cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy
cyberw napisał/a:
Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek

kolega miał taki sam objaw w sigmie i pomogła wymiana cewek z tranzystorem mocy włącznie...

Anonymous - 18-09-2006, 20:51

cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.??
Widzialem tam przy cewkach jakis kondensator.Jaka role on spelnia??
Prosze o pomoc
Radek

[ Dodano: 18-09-2006, 21:25 ]
Cewki sa oczywicie podlaczone tak jak powino.nie da sie inaczej bo -jest mniejszy plus wiekszy.Na gorze wszedzie sa minusy na dole plusy

josie - 18-09-2006, 21:57

cyberw napisał/a:
cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.??

Dlatego pytałem czy cewki połączone równolegle.
Tranzystor mocy jest sterowany z ECU. Jak ECU go wysteruje to się nasyci i poda masę na cewki, jak przestanie podawać masę cewka się rozładuje dając iskrę.
Może być tak że tranzystor jest skiepszczony, puszcza za mało prądu.

Anonymous - 19-09-2006, 08:06

cyberw, w 100% procentach mam to samo :( i nikt nie umie pomóc

[ Dodano: 19-09-2006, 10:25 ]
Dziś mi powiedzieli że ma zły komputer ...ku..a mać już mnie to wkurza i irytuje ...co chwila coś się okazuje zrąbane a za włożoną kasę kupiłbym jakieś auto które jest mi potrzebne....

[ Dodano: 19-09-2006, 14:46 ]
a u Ciebie podejrzenia na co padają??u mnie uwizieli się na komputer...