[96-02]Colt CJ0 - fotel kierowcy
ROMEL - 26-09-2006, 20:42
A ja problemów z głowa i podsufitką nie miałem i nie będe miał - troszkę ponad 180cm nie robi mi problemów ale.... i tak nie jeżdże w oryginalnym fotelu tylko w kubełku ze względu na mój lekko chorawy kręgosłup...
Może dla Ciebie byłoby to wyjściem z sytuacji... kubełek bardzo obniża pozycje siedzenia...
Pomyśl...
Pozdrówka
Anonymous - 26-09-2006, 21:15
Cytat: | Na moje miejsca było na tyle, żeby dać go jakieś 8 cm niżej. Tylko co wtedy z denebe. |
nie kumam
Hubeeert - 26-09-2006, 21:18
deenbe, Ty dość niewysoki jesteś
Anonymous - 26-09-2006, 21:44
Hubeeert napisał/a: | deenbe, Ty dość niewysoki jesteś |
tylko ze ja nie mam problemu z niskim siedziskiem. ustawione mam i tak w najnizszym polozeniu i pochylone oparcie... wiec dalej nie kumam
Lena87 - 11-05-2011, 18:04
Jak obniżyć fotel ? Próbuję tym drążkiem ale nie potrafię....Czy trzeba jakoś mocno naciskać podciągać go do góry? czy jest on po prostu ...zepsuty!?
Hubeeert - 11-05-2011, 18:11
Raczej opuścić na dół. Im bardziej pionowo do góry ten drążek tym wyżej fotel.
Lena87 - 11-05-2011, 18:14 Temat postu: fotel kierowcy ok, idę próbować, jednak wcześniej próbowałam i ciężko chodzi (nie chciałam urwać:P)
Hubeeert - 11-05-2011, 18:47
Wyciągnij ten pręt do przodu i lekko unieś się na fotelu
Lena87 - 11-05-2011, 19:07
super Wszystko działa:)siedzę już niżej dzięki wielkie, a teraz jeszcze jedno co mnie ciekawi
na boku siedzeń z przodu jest przesuwka w stronę kierownicy(stronę przodu auta) i pisze pod tym"memory" Co to jest? Do czego służy?
Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo jak na początek.:(
Magda
Hubeeert - 11-05-2011, 19:14
To jest do zapamiętywania pozycji fotela przed jego złożeniem żeby wpuścić kogoś do tyłu - nie trzeba za każdym razem ustawiac od nowa oparcia.
Lena87 napisał/a: | Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo jak na początek.:( |
E nie
Bywali lepsi
Lena87 - 11-05-2011, 19:27
Co możecie jeszcze w takim razie powiedzieć mi ciekawego o naszych Colt-ach a w szczególności tym roczniku 2001, szkoda mi tylko trochę, że nie ma szyb elektrycznych ale grunt, że klima działa czy jest sens robić niewielkie bąbelki rdzy na masce? Czy każdy colcik musi mieć rdze:(
Jutro wymieniam pasek rozrządu i mam zamiar jeździć... jeździć.... jeździć o wiele wygodniej niż moim Śp Fordem Ka (kasacja biedaczka, bo na nas spadli jak z nieba z przeciwległęgo pasa ruchu:( )
Mam wersję Jazz nie wiem czy to istotne jest? Na kokpicie i klapie bagażnika mam fajny motyw z nutkami - taki tam bajer:p
Hugo - 11-05-2011, 19:40
Lena87 napisał/a: | Czy każdy colcik musi mieć rdze:( | Tak. Prawdopodobnie najgorszego miejsca u siebie jeszcze nie widziałaś... Poza tym fajne auto, jeszcze bezawaryjne. Jaki silnik?
Lena87 - 11-05-2011, 19:42 Temat postu: fotel kierowcy silnik 1,3 75 km suuuuuuuuuper przyśpiesza jeździ pięnie! Leciutko pracuje kierownica i silnik... miło posłuchać, że prawie nie słychać jak pracuje !CUDO!
PS dla mnie to ważne, nie jestem spokojnym kierowcą, który na zielonym świetle upewnia się, że może zacząć wrzucać jedynkę- mimo tego, że ktoś by pomyślał, że "baba za kierownicą"
Wciąż zastanawiam się czy robić tą rdze czy zostawić....auto wypastowałam i super się świeci, stan lakieru jest naprawdę ok. i ta rdza aż koli w oczy
Hugo - 11-05-2011, 22:25
Lena87 napisał/a: | silnik 1,3 75 km suuuuuuuuuper przyśpiesza jeździ pięnie! Leciutko pracuje kierownica i silnik... miło posłuchać, że prawie nie słychać jak pracuje !CUDO! | Wiem, wiem, brat miał kiedyś takiego, ale z 1997 roku, świetne autko, bardzo lekko i przyjemnie się jeździło. Lena87 napisał/a: | Wciąż zastanawiam się czy robić tą rdze czy zostawić.... | Robić, wstaw zdjecie to podpowiem co dokładnie należałoby zrobić, aby chociaż zatrzymać postęp korozji. Co do korozji, widziałaś już swoje "cacko" od spodu (podłogę), szczególnie w tylnej części-okolice wnęki na koło zapasowe?
Lena87 - 11-05-2011, 22:47
progi są w miarę ok( w porównaniu z kaczuszką), rdza jeszcze ciut łapie nadkola(od spodu)....i malutkie miejsce pod klapą bagażnika, zaklejone jest dziwnym plastrem ... w kolorze czerwieni...
zdjęcie zrobię rano...aczkolwiek jutro rano umówiłam się do znajomego mechanika na rozdząd więc pewnie jego lakiernika też zapytam o to ale pewnie ładną kwotę sypnie...( oleje i filtry wymieniane były około 6 mc temu..)
ps koło zapasowe mam w bagażniku, ale zajrzę jutro pod spód, chociaż kto miał forda to wie...żadna rdza fordowi nie równa, dlatego taka jak jest tutaj jest żadną rdzą
ps2 w sobotę malujemy.... ZACISKI I BĘBNY na czerwono
|
|
|