To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Rąbneli mi dziś lancerka SB

filippoz - 22-08-2009, 17:03

sportowy napisał/a:
,, tych samochodów nie kradną "
to też był jeden z powodów, dla których kupiłem lancerka ;)

mimo wszystko najlepszym zabezpieczeniem jest AC. Jak chcą to i tak ukradną (np laweta i 4 łapki), można mieć pięć kilo zabezpieczeń a to tylko spowalnia, fakt, czasem zniechęca.

W każdym bądź razie lepiej się nie chwalić co mamy za zabezpieczenie i tyle, tacy ludzie także czytają fora itp itd.

Heczok - 22-08-2009, 21:01

filippoz napisał/a:
W każdym bądź razie lepiej się nie chwalić co mamy za zabezpieczenie i tyle, tacy ludzie także czytają fora itp itd.

Tu się zgodzę w 100% - licho nie śpi ;)

Co do ludzi pracujących u dilerów to faktycznie jest różnie, z tym, że to są już policyjne procedury. Poza tym jeżeli samochody znikałyby tylko spod miejsc zamieszkania to wtedy byłoby to podejrzane - ale kiedy komuś będącemu w robocie zginął Lancer to już troche inna sprawa (chyba, że jechali za samochodem, chociaż w Wawie w korkach nie jest to takie proste).

Cezarito - 23-08-2009, 10:27

Heczok napisał/a:
Poza tym jeżeli samochody znikałyby tylko spod miejsc zamieszkania to wtedy byłoby to podejrzane

Ale dlaczego ? Przecież ASO zakłada blachy w zakładzie- bardzo łatwo później zrobić rundkę po mieście i wiedzieć, gdzie i w jakich godzinach stoi auto.
Tym łatwiej capnąć samochód komuś kto jest w robocie, bo będąc w domu częściej wyjrzy się przez okno, lub akurat zachce się wyskoczyć do sklepu.

:?: :?: :?:

Who knows..... Można sobie pogdybać.

Pawcho - 23-08-2009, 10:52

Panowie pracownicy ASO raczej do kradzieży nic nie mają-jeden wyjątek jeżeli zakładali alarmy,bądź inne zabezpieczenia wtedy ewent. można by mieć wątpliwości. Dawniej często namiary na "klienta" dawali pracownicy firm ubezpieczeniowych/ ktoś zapomniał przedłużyć umowę i dziwnym trafem chwilę później kradziono mu autko/.Inna ewent. dostęp do bazy danych w urzędzie komunikacji. Możliwości jest sporo i nie wpadajmy w teorie spiskowe.
pfx - 23-08-2009, 11:42

Współczuję.
Kluczyki, laweta, czy podmiana ECU?
Zabezpieczenia samochodów nic nie dają. Alarmy montowane w ASO to po prostu ułatwienia dla złodzieja, bo zawsze w ten sam sposób, za to z gwarancją.
Masz AC, więc sopoko, tylko poczekać trzeba.
Popyt na Lancery nie wynika z tego, że jest zaopotrzebowanie na części, tylko z sztandarowego zabezpieczenia i łatwości zwinięcia egzemplarza.

poziomka - 23-08-2009, 17:29

pfx napisał/a:
Popyt na Lancery nie wynika z tego, że jest zaopotrzebowanie na części, tylko z sztandarowego zabezpieczenia i łatwości zwinięcia egzemplarza.

no nie wiem czy do końca tak jest - na tylny zderzak musiałem czekać 2 miesiące - nie brałem pieniędzy tylko naprawę w autoryzowanym warsztacie - jak ktoś się zdecyduje na pieniądze to będzie szukał najtańszych ( patrz kradzionych) części

btw nie za bardzo mogą mnie przekonać argumenty, że części są z rozbitego samochodu i dlatego takie tanie. Kradnie się takie samochody na które jest zapotrzebowanie a nie takie które łatwo ukraść

krzychu - 23-08-2009, 18:02

pfx napisał/a:
tylko z sztandarowego zabezpieczenia i łatwości zwinięcia egzemplarza.

Dla lawety w środku dnia nic nie jest zabezpieczeniem.

spowiednik - 24-08-2009, 08:09

Wożenie na lawecie, nowego, nierozbitego auta to kiepski pomysł. Policja zaraz mogłaby się zainteresować. Moim zdaniem gostek wsiada i jedzie, a jak ktoś ma swój cwany patent zabezpieczający to porzuci i tyle.
Hubeeert - 24-08-2009, 08:48

spowiednik napisał/a:
Wożenie na lawecie, nowego, nierozbitego auta to kiepski pomysł. Policja zaraz mogłaby się zainteresować. Moim zdaniem gostek wsiada i jedzie, a jak ktoś ma swój cwany patent zabezpieczający to porzuci i tyle.
Przy tym jak często samochody przewożone są pomiędzy dilerami, lub w ramach assistance do ASO itp i łatwości zakupu drukarki w celu wydrukowania "lewego" zlecenia to średnie tłumaczenie ;-)
spowiednik - 24-08-2009, 09:04

Powiedzmy, że w godzinach nocnych ma większe zastosowanie :-]
Odi - 24-08-2009, 11:43
Temat postu: Re: Rąbneli mi dziś lancerka SB
Zbigi napisał/a:
Witam
Dzisiaj jak byłem w pracy rąbnęli mi Lancerka(w Warszawie).

Dzisiaj czyli 21.08 piątek ?? Jeśli tak to jest to 3 auto skradzione w zeszłym tygodniu w Warszawie. Przynajmniej o tyle na razie wiemy (2 ze środy i jedno z piątku).
Wygląda to na jakieś większe zamówienie. Nic tylko spać i mieszkać w samochodzie z siekierą w ręku :evil:

pfx - 24-08-2009, 17:22

Myślę, że nie większe zamówienie, tylko fakt posiadania "odpalarek", czystego, surowego ECU do danego modelu dającego możliwość szybkiej jego podmiany i jazda. Sądzę, że te auta robią ci sami. Choć zgodzę się, że jeśli ktoś idzie rąbnąć lancera, nie będzie robił okazyjnego Audi, gdy nie jest przygotowany. Nie mówię o lawecie, bo na to każde wciągnąć się da.
Hubeeert - 25-08-2009, 00:22

Zaczynają zjeżdżać uszkodzone powypadkowe i jest ssanie na części... A dopóki w Polsce nie zostanie uruchomiony system nadzoru nad handlem to będzie tak, że odkupisz w Słomczynie swój zderzak i lusterka...
piomic - 25-08-2009, 07:08

Hubeeert napisał/a:
A dopóki w Polsce(...)
Niestety mam wrażenie, że to "dopóki" będzie za moich wnuków...
Heczok - 25-08-2009, 10:23

Zastanawiam się czy ten proceder dotyczy tylko Lancerów czy podobnie dzieje się również z innymi modelami Mitsubishi. Ktos może wie coś więcej na ten temat?