[XX-92]Colt C50 i starsze - colt 'rusztowanie'
Anonymous - 24-08-2006, 03:30
Właśńie wróciłem z oglądania Mitsubishi Colt Mirage '89 'rusztowanie'.
Z robotki napisze opowiadanie. I chyba zrobie z tego wątek z tytułem, by google na przyszłośc nie miało problemów.
KaWu - 24-08-2006, 11:16
kostuch napisał/a: | Ja tak dodam od siebie, to auto ma coś za mało km nabitych, mam takiego tylko 1,5 12v 89' i polecam to auto, ale mam ponad 200tyś zrobione także licznik kręcony jak nic. Zobaczcie mało jeżdząc robi się 15 000 km rocznie nawet jak stało 2 lata to powinien mieć jakieś 200 000km. Pozatym jak na moje oko to on był malowany cały bo w tym odcieniu się jeszcze nie spotkałem w tym roczniku i w większości były oklejane naklejkami po bokach. |
A ja dodam od siebie ze czasami malo sie jezdzi. Ja np. przez ostatnie pol roku zrobilem cos ponad 8000 km. Gdzie przewaznie robilem przebiegi ok.12000. Moze ktos ma kilka aut w rodzinie. A tu raczej wydaje mi sie ze nie chodzi o to jaki przebieg ale raczej jak jezdzony.
Anonymous - 24-08-2006, 13:40
A tu napisalem, co wyniosłem z wycieczki http://tiny.pl/7rdh
Ludzie są bardzo różni.
[ Dodano: 24-08-2006, 13:43 ]
KaWu napisał/a: | kostuch napisał/a: | Ja tak dodam od siebie, to auto ma coś za mało km nabitych, mam takiego tylko 1,5 12v 89' i polecam to auto, ale mam ponad 200tyś zrobione także licznik kręcony jak nic. Zobaczcie mało jeżdząc robi się 15 000 km rocznie nawet jak stało 2 lata to powinien mieć jakieś 200 000km. Pozatym jak na moje oko to on był malowany cały bo w tym odcieniu się jeszcze nie spotkałem w tym roczniku i w większości były oklejane naklejkami po bokach. |
A ja dodam od siebie ze czasami malo sie jezdzi. Ja np. przez ostatnie pol roku zrobilem cos ponad 8000 km. Gdzie przewaznie robilem przebiegi ok.12000. Moze ktos ma kilka aut w rodzinie. A tu raczej wydaje mi sie ze nie chodzi o to jaki przebieg ale raczej jak jezdzony. |
Ja od kilku lat mało jeżdżę.
Do roboty, znajomych, od czasu do czasu do znajomych do warszawy.
Od września ubiegłego roku dodałem mojemu 12000.
Nie mam haka, 90% jazdy samemu.
I od 1997 lipiec/sierpień do dziś mam 183300km.
Inna sprawa, ze wcześniej wypady do Hiszpani, Włoch itd robiłem.
Pyknąć jednym wyjazdem 9000 nie było problemu.
KaWu - 24-08-2006, 16:01
Poprawiam sie. Chcialem napisac wyzej ze zrobilem 8000 przez rok. Co prawda wiecej ale kilkoma autami. A Miskiem tylko okolo 8000.
Hubeeert - 25-08-2006, 07:23
Witaj J@rek
Po kolei
1. Turbo ma - gdyby nie było to by nie miał dolotu powietrza do turbo.
2. turbina pod warunkiem że dobrze eksploatowana jest długowieczna a ostatnio znalazłem w Japonii takie po 290 USD zamiast 13000PLN w Polsce
3. Spalanie - minimum na trasie 7 - maksimum zmierzone przeze mnie bez napinania się to 16 po mieście (mogło być więcej ale przez pół z 200 km jechałem w miarę spokojnie a po tych 200 zalałem bak i weszło 32 litry)
Jak Rafał napisał - jestem w Szwecji.
Co do tego co to za silnik - 2 litry to nie jest. Bloki silników są identyczne (ten od 1,6 jest o 7 mm niższy) Pokrywy zaworów też (tzn ta od 2,0 powinna mieć wybite nie DOHC 16 a DOHC 2000) ale jak to miałaby być przekładka to
Wszystko co widzę pod maską wygląda na oryginalne.
Zwróć uwagę na to że nie ma gazu - to jest bardzo dobra wiadomość. Zwróć uwagę że gaz do tego samochodu raczej nie jest opcją - instrukcja zaleca wymianę oleju co 3000 mil przy jeździe obciążającej silnik czyli na przykład miejskiej. Ten silnik generuje sporo ciepła. Patrz chłodnica I jeszcze coś - córka bezwzględnie musi być bardzo dobrym i bardzo rozsądnym kierowcą. Ten samochód Z a p i e r d a a l a. Przepraszam za wulgaryzm ale tak to wygląda. Młoda kobieta niespecjalnie doświadczona za kółkiem najszybciej dojedzie nim na cmentarz. Jest za szybki. Ma twarde zawieszenie (fabrycznie miał takie i wciąż powinien je mieć) Tył to sztywna belka która potrafi podskoczyć na tarce bądź poprzecznych nierównościach. Trzeba umieć to skontrować - tzn jak jedziesz szybko. Trzyma się drogi rewelacyjnie ale rozpędzić go do 160 to żaden problem, mi mojego udało się raz pogonić do 235km/h.
Nie odradzam - polecam dokładnie obejrzeć. Pytaj - ja będę w miarę możliwości odpowiadał.
Klima na R12. Jescze czasem można nabić.
|
|
|