To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - zakup outlandera

KowaliK - 02-10-2009, 22:16

michula, powodzenia, znajomy ostatnio też dzwonił do Zielonej o tego Outlandera. :wink: Ale skończyło się na C-Crosserze.
somnambulik - 02-10-2009, 23:02

Krzysiek_slask napisał/a:
A ja mam pytanie odnosnie gwarancji na Outka II. Jak wiemy gwarancja jest 3-letnia lub limit 100 000 km.
Ale czy bylo tak zawsze ?
Czy tez wczesniej samochody samochody posiadaly krotsza gwarancje (2 lata) ?
I czy w calej EU jest zapis o 3 letniej gwarancji czy tylko w PL ?

Szukalem na forum, ale nie znalazlem - sorry, jesli sie powtarzam

witam
podłączę się pod tematjak to w końcu jest??
dealer z ręką na sercu przysięga że gwarancja albo 3 luta lub 100kkm
to fakt
ale twierdzi /jakoś nie wierzę/ że jeśli np jeżdżę 10kkm rocznie to będę miał gwarancję lat....10 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: !!!???
czy to prawda?
Pozdrawiam

Rafal_Szczecin - 02-10-2009, 23:16

somnambulik napisał/a:
dealer z ręką na sercu przysięga że gwarancja albo 3 luta lub 100kkm

dokladnie lecz zapomnial dodac, ze wszystko zalezy co bedzie pierwsze
jezeli robisz 10tkm rocznie, to gwarancja skonczy sie po 3 latach, bo to bedzie wczesniej niz te 100tkm, natomiast jezeli ktos robi 60tkm rocznie, to jemu gwarancja minie po poltora roku, bo wlasnie po tym czasie przekroczy magiczna bariere 100tkm .

w volvo gwarancja jest 3 letnia, bez limitow kilometor ( na szczescie ) , lecz i tak na ostatnim przegladzie powiedziano "pana juz mozemy zaliczyc do naszych kientow, ktorzy jezdza naprawde duzo " co w odpowiedzi uslyszal " auto jest po to by nim jezdzic, a nie by stalo " ( 8 miesiecy 45tkm na budziku )

tomekrvf - 03-10-2009, 00:23

Rafal_Szczecin napisał/a:
to jemu gwarancja minie po poltora roku, bo wlasnie po tym czasie przekroczy magiczna bariere 100tkm

Gwarancja dwuletnia jest bez limitu kilometrów tj. w ciągu pierwszych dwóch lat możesz zrobić 1 000 000km i masz wciąż auto na gwarancji a nstępnie 1 dnia 3 roku eksploatacji samochodu juz nie masz gwarancji w tym przypadku.

somnambulik - 03-10-2009, 01:13

ano właśnie...
za pięknie by było :(
w folderze mitsubishi na ostatniej stronie jest informacja o niejakim MAP - darmowej pomocy w przypadku awarii

...otrzymasz darmową kartę MAP ważną przez trzy lata wraz z Twoim nowym Mitsubishi. MAP oznacza Pakiet Pomocy Mitsubishi Motors (Mitsubishi Motors Assistance Package), mając kartę MAP w kieszeni masz zapewnioną mobilność w ponad 30 krajach w całej Europie. Gdybyś potrzebował pomocy w przypadku awarii, wypadku, kradzieży czy aktu wandalizmu – gdziekolwiek jesteś, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu – wystarczy zadzwonić pod numer umieszczony na karcie i problem zostanie rozwiązany na miejscu. Jeśli sprawa jest poważniejsza, Twój samochód zostanie odholowany
do najbliższego dilera Mitsubishi i zaoferowane Ci zostaną takie usługi jak zakwaterowanie w hotelu, kontynuacja podróży, samochód zastępczy oraz przewóz samochodu z powrotem do kraju....

czy ktoś z tego korzystał?

jeśli tak to wielki szacunek w stronę firmy

Hiszpan - 03-10-2009, 08:16

somnambulik napisał/a:
czy ktoś z tego korzystał?
Z tego co pamiętam to nikt z użytkowników Outlandera, ale poczytaj ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...light=asistance

A dla równowagi np. to:
http://www.depesz.com/ind...el-polish-only/

mitsu00 - 03-10-2009, 10:06

Ja już kilkakrotnie korzystałem ze szwedzkiego MAP-u na terenie PL i też byłem miło zaskoczony szybką i bezproblemową obsługą.

Pozdr.

somnambulik - 03-10-2009, 10:33

dzięki
już się cieszę że dobrze wybrałem! :P

ostatnia sprawa w tym wątku to forma zakupu
dealer mówi że prześle umowę/zamówienie/?/, mam wpłacić na ich konto 5000 pln, przygotowują papiery, przysyłają, ja rejestruję i z tablicami jadę po brand new car?
Macie jakieś wątpliwości?
pozdrawiam

mitsu00 - 03-10-2009, 10:46

Wpłacasz zaliczkę,diler wysyła ci kartę pojazdu wraz z dowodem homologacji UE.z tymi papierami udajesz się do dzielnicowego urzędu komunikacji, rejestrujesz auto. W dniu zapłaty/odbioru auta ubezpieczasz i banan :mrgreen:

Pozdr.

somnambulik - 03-10-2009, 21:01

dzięki!
Krzysiek_slask - 03-10-2009, 22:45

A ja mam prozaiczne pytanie odnosnie klamek :wink:

Czy wersja Inense Plus MY09 posiada chromowane nakladki na klamki, tak jak widac to np. tutaj:

Klamki

Czy tez zdjecia przedstawiaja model Instyle ?

KowaliK - 03-10-2009, 22:59

Krzysiek_slask, ten ze zdjęć to Intense + MY09, i te klamki są malowane w kolorze srebrnym. Instyle MY09 ma klamki w kolorze nadwozia, za to posiada chromowaną obwódkę wokół szyb.
mitsu00 - 03-10-2009, 23:03

Tak jak napisał Kowalik, klamki są malowane na srebrny matt. Można natomiast dokupić chromowane nakładki na lusterka boczne. Mam to w swoim smoku i wygląda czadersko :wink:

Pozdr.

KowaliK - 04-10-2009, 11:10

Na klamki też można kupić chromowane nakładki. :p
Krzysiek_slask - 04-10-2009, 13:25

michula napisał/a:
Witam wszystkich zainteresowanych akurat wrocilem z Zielonej z salonu,auto zamowilem bedzie za tydz.aco do ceny to wszystkie dodatki zostaja i cena spadla do 114000.brutto.Sam bylem w szoku.Pozdro :arrow:

Jsli w tej cenie dostajesz tez orginalnego chipa ralliart'a - to fakt, cena interesujaca.