To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nagrzewnica - demontaż i montaż

Owczar - 25-09-2009, 13:11

Za konsolą środkową na samym dole. Nad samym "tunelem".
Bartek - 25-09-2009, 13:21

P1r4t napisał/a:
Bartek napisał/a:
Czujnik (wraz ze sterownikiem w jednej obudowie) airbagów znajduje się pod komputerem wtrysku

niestety jeszcze nie znam na tyle galanta, a manual jest zawily.. wiec prosze o pomoc gdzie szukac komputer wtrysku?

Pod komputerem skrzyni :badgrin: :badgrin: :badgrin: :lol: :mrgreen: :biggrin:

A wszystkie 3 pod nagrzewnicą :wink:

P1r4t - 25-09-2009, 18:53

oki, to juz wszystko wiem :D tylko jeszcze jedna sprawa, czy aby wymienic go trzeba tak samo rozbierac samochod jak to teraz zrobilem? czy mozna go wyciagnac z zalozona deska i nagrzewnica? nie mam teraz pieniedzy na sterownik i pozniejsza ewentualna wizyte w aso...
a moze sterownik byl wymieniony... to ewnetualnie czy jest mozliwosc sprawdzic czy jest sprawny? zrobil bym to w pierwszej kolejnosci bo po co jeszcze tam to wszystko rozkrecec.. ehh

i poznam jakiegos domoroslego mechanika z warszawskiego co mi abs ogarnie bo ja juz nie mam sily :)

Bartek - 26-09-2009, 19:04

Spokojnie dasz radę po desce wymienić sterownik poduch. A co do absu, jestem z warszawy, dość mocno zabiegany, ale czasem udaje mi się coś pomóc.
Matik608 - 09-09-2011, 21:13

Witam wszystkich.
Podłączę się pod ten temat ponieważ nie znalazłem innego o demontażu konsoli.
Jak już pisałem w innym temacie, leje mi się woda do samochodu i nie jestem w stanie zdiagnozować którędy dostaje się do środka, postanowiłem zdemontować całą konsole aby dokładnie sprawdzić gdzie jest przeciek, jak zacznie padać i przyjdzie zima to w kaloszach chyba będę musiał siedzieć w samochodzie :?
I stąd moja prośba do Was, mógł by mi ktoś tak mniej więcej zobrazować jak się zabrać za demontaż całej konsoli? Czy muszę jechać spuścić czynnik z klimatyzacji? I jak wygląda sprawa z milionem kabli od strony kierowcy przy bezpiecznikach? te wszystkie kable trzeba wypiąć?? trochę mnie to przeraża :?
Wszystkie wskazówki i rady na wagę złota :wink:
Pozdrawiam, Mateusz.