To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - "Spy-photo" Nowe Mitsubishi Crossover

Krzyzak - 30-09-2009, 21:20

fakt - to vlovo jest tragiczne
ale pokazany przez was concept jeszcze gorszy - po prostu oblech i bazyliszek...

Robson86 - 30-09-2009, 22:10

Ciekawe czemu Mitsubishi tak obficie chce zajac klase SUV/4x4. Z samochodow osobowych jest tylko Colt i Lancer a w sumie cala reszta (L-200, Pajero, Outlander) to samochody z napedem na 4 kola i do tego teraz ma byc jeszcze jeden...
Pozdroo

Hubeeert - 30-09-2009, 23:37

Robson86 napisał/a:
Ciekawe czemu Mitsubishi tak obficie chce zajac klase SUV/4x4.
Bo sie sprzedają?
Misiek :) - 01-10-2009, 12:27

cns80 napisał/a:
No Lancer z tyłu przypomina mi seata albo alfę, a z boku volvo. Dobrze że chociaż przód jakiś oryginalny.

lancer:

chevrolet lacetti:

lencer:

chevrolet:

tak samo jak i grill podobny do audi:
Uotlander:

Audi Q7:

Manysh napisał/a:
niedlugo bedzie to tak wygladalo ja denne BMW czyli wszystkie modele takie same, no jeden wiekszy, drugi mniejszy

Wtedy jak się patrzyło z daleka (mówie o laiku a nie znawcy) to się widziało, że to bmw, a tamto mecedes

cns80 - 01-10-2009, 13:37

Misiek :) , Chevrobishi Lancertti :P
Anonymous - 01-10-2009, 21:24

cns80 napisał/a:
Chevrobishi Lancertti
dobre !!

pierwsze 2 zdjecia normalnie orginał, jednym słowem konczy sie era pieknych i orginalnych aut z Mitsubishi ... a tak cudownie było :shock:

trzeba złozyc petycje aby zwolnili projektanta w trybie natychmiastowym !! ;)

Misiek :) - 02-10-2009, 11:51

a ja bym powiedział, że zatrzymnać projektanta, ale odciąć od świata zewnętrznego i tylko mitsu pokazywać:PP
jurekschroda - 02-10-2009, 12:34

Projektant niech zostanie, bo morda Lancera to mistrzostwo świata. Wystarczyłoby, gdyby jego pomysły były bardziej bezpośrednio przekładane na taśmę produkcyjną.

To nie wina projektu - zobaczcie sobie jak wyglądał koncept car Sportbacka - gdyby tamten tył przenieść do reala, byłoby najpiękniejsze auto w segmencie. A tak.... no czegoś brakuje, jest zanadto ugrzeczniony.

Zatem zostawcie w spokoju projektanta, bo to swój chłop. 8)

j-rules - 02-10-2009, 13:28

Macie racje, ze ogolny trend wsord wszystkich marek to upodabnainie do siebie modeli (Opel wraz z Fordem, VW i Fiatem bija w tym wszystkich na glowe, ale widac ze Mitsu depcze im po pietach.
Ale np Toyota - owszem Yaris przypomina Aurisa , ale juz Auris Corolle znacznie mniej, nie mowiac juz o Avensis czy Camry (nie mowie czy sa piekne bo to kwestia gustu jednak sa rozpoznawalne a jednak na tyle sie roznia zeby nie bylo klopotu z identyfikacja)

Chyba jednak wszystkim zaczyna brakowac pomyslu - bo wiekszosci (?) chyba sie to nie podoba a mimo to auta sa coraz "podobniejsze"

tomusn - 02-10-2009, 13:39

Misiek :) napisał/a:

tak samo jak i grill podobny do audi:
Uotlander:
Obrazek
Audi Q7:
Obrazek

to są podobne grille? nie moge się zgodzić, faktycznie na tym z audi da się zrobić jakieś kiełbaski

Robson86 - 08-10-2009, 00:36

"O planach budowy małego SUV-a Mitsubishi jeszcze rok temu było dość głośno. Auto miało być oparte na prototypie CX Concept, miał je napędzać silnik Diesla 1,8 o mocy 134 KM współpracujący ze zautomatyzowaną przekładnią SST z Lancera Evo X. Jednak od tamtej pory słuch o samochodzie zaginął; wszystko wskazywało na to, że Mitsubishi zrezygnowało z planów budowy małego crossovera. Dziś mamy dla was gorące zdjęcia pokazujące CX-a testowanego na publicznych drogach. Z fotografii wynika, że samochód będzie sporo dłuższy od prototypu, który miał 4,1 m. Jego nazwa handlowa nie jest jeszcze znana, podobnie jak data premiery"
http://www.autokrata.pl/artykul/nowy-suv-mitsubishi-7184
Hubeeert napisał/a:
Bo sie sprzedają?

bardzo dobry argument, ale auta klasy sredniej takze dla wielu firm sa bardzo waznymi "graczami"...ale widocznie nie dla Mitsu...
Pozdroo

misiek-misiek - 13-10-2009, 12:59

Moje zdanie jest takie, że SUV-y dla mnie nie są ani komfortowe bo za małe, za krótie i za sztywne, ani ekonomiczne bo palą dużo, ani z pazurem bo są za ciężkie, ani terenowe bo nie mają prawdziwego 4x4 i są za niskie, ani tanie. Po prostu nie dla mnie.
Wolę 3 oddzielne autka: terenówkę, limuzynę (vana) i sportowca :mrgreen:

Niby uniwersalne auto a do bani, znaczy do niczego. Jak uniwersalne opony, są ok ale na suchym asfalcie i do 60km/h. Ani takie, ani takie, ani takie :P :wink:

A wygląd? Kwestia gustu... raczej jestem za indywidualizacją poszczególnych modeli żeby z daleka było widać co jedzie a nie: O! Mitsu... ale jakie? Dopiero po paru chwilach można się domyślić co to za model.
Nie podobają mi się obecne trendy upodabniania modeli. Mowa np. o Audi, BMW, Ford, Mazda i ostatnio niestety Mitsubishi. Takie pompowane buły, jest wzorzec i dmuchają w odpowiednią część, żeby wydobyć auto o żądanej klasie. Niby inne a wyglądają tak samo :evil:

Ale to tylko moje skromne zdanie :D

jurekschroda - 14-10-2009, 10:30

Cytat:
SUV-y dla mnie nie są ani komfortowe bo za małe, za krótie i za sztywne,

Outek do małych na pewno nie należy. A gdyby był mniej sztywny, to bardziej by bujał na zakrętach, a tak jest miodzio.

Cytat:
ani ekonomiczne bo palą dużo

:shock: no nie wiem. Na stacji benzynowej więcej kasy zostawisz jeżdżąc lancernikiem niż Outkiem z diselkiem, więc nie zawsze SUV=duże spalanie. Poczytaj sobie forum Outlandera.

Nie maja "prawdziwego" napędu 4x4 ? - no i dobrze, bo nie każdy potrzebuje na polnych drogach reduktor :mrgreen:

Cytat:
ani tanie.

Mając 100tys złociszy wolałbym je wydać na Outlandera np. Intense niż przyzwoicie wyposażona osobówkę z klasy średniej.

Cytat:
Po prostu nie dla mnie.

A dla mnie tak. To moje marzenie.

Cytat:
Wolę 3 oddzielne autka: terenówkę, limuzynę (vana) i sportowca :mrgreen:

No to masz duuuuże możliwości finansowe. Pogratulować.

Dla mnie ideałem jest właśnie suv. Pojemne duże auto o przyzwoitym spalaniu, którym bez przeszkód mogę pojechać zarówno w dłuższą trasę, jak i dotrzeć gdzieś nad rzekę na ryby, czy do lasu na grzyby, zimą w góry na narty. A na co dzień na asfalcie mam w nosie dziury w drogach, koleiny. No i jeszcze ta wysoka pozycja za kierownicą. Kiedyś Outek będzie mój :mrgreen:

Robson86 - 29-10-2009, 10:26

Mitsubishi poinformowało o przygotowywanym nowym modelu. Od 2010 roku będzie go można już kupić w Japonii. Europejska premiera odbędzie sie w marcu podczas salonu w Genewie. W krótkiej informacji prasowej zostało podkreślone, że ten model będzie w przyszłości ważną strategiczną zmianą profilu marki Mitsubishi, która z producenta modeli SUV przestawi się na rozwój modeli osobowych i crossoverów nastawionych na ochronę środowiska naturalnego i stosunkowo niskie zużycie paliwa. Te zmiany spowodowane są potrzebami rynku. Tak więc, po tym modelu, mozliwe że Mitsubishi wreszcie przedstawi jakąć konkretną oferte w klasie średniej (mysle ze dlugo wyczekiwana) :)
Pozdroo

pamar - 29-10-2009, 14:24

Robson86 napisał/a:
Mitsubishi wreszcie przedstawi jakąć konkretną oferte w klasie średniej

Będzie jednak nowa Carisma :?: :wink: