To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] [SILNIK] Jakie LPG do silnika 1.3

kszych - 25-05-2010, 09:24
Temat postu: stag 300
Nie patrzcie na to czy stag, czy inny komputer, bo tak naprawdę niema to znaczenia. Po doświadczeniach z kilkoma samochodami na gazie doszedłem do wniosku, że najważniejsze są: 1. Wtryskiwacze - dla stabilnej pracy silnika, jazdy bez checka, odpowiedniego składu mieszanki w cylindrach, myślę że warto brać pod uwagę matrix, magicjet 2.reduktor - dla zapewnienia odpowiedniej ilości paliwa, szczególnie przy bucie - ale do 1.3 chyba każdy wydoli - scorpion, zavoli, nawet alaska - słaba, ale ponoć niezawodna ,ale w sumie nie wiem. 3. dobry filtr, chyba najważniejszy dla bezawaryjnej eksploatacji, chyba najlepszy teraz to fl02

Niektóre sterowniki ponoć mają błędy, ale nie wiem. Prawie całe sterowanie sekwencyjnym wtryskiem gazu odwala ecu samochodu - sterownik gazowy tylko proporcjonalnie wydłuża/skraca czasy wtrysków benzynowych na bazie parametrów gazu, czyli robi nawet mniej niż starsze systemy oparte na bezpośrednim odczycie lambdy.

No i oczywiście najważniejszy jest montaż, druciarska instalacja, jakich komponentów by nie miała nie będzie dobrze chodzić - wtryskiwacze pionowo, krótkie równe wężyki, odpowiednie dysze i kalibracja na drodze. I wszystko powinno banglać.