To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Kontrolka TCL

bieniak - 02-11-2009, 22:45

hmmm ładowanie mam w normie 14,8 trzyma przy obciążeniu 14,5:)rozumiem że we wtyczce najcieńszy przewód to od kontrolki:)z czujnikiem ciśnienia oleju to zobaczę:) a ten przy misce też jutro sprawdzę:)
eddi1977 - 04-11-2009, 21:35

Witam.W ciągu pół roku kilka razy zaświeciła mi pomarańczowa kontrolka,chyba "check engine" czy cóś takiego. Zaświeciła się po 1~2 minut jazdy i zgasła po ok minucie albo nawet szybciej.
Budżet na miśka wyczerpany żeby go podłączać do kompa poza tym to się zdarza bardzo rzadko i krótko trwa więc nie wiem jak z wykryciem przyczyny ale może ktoś miał podobną sytuację?Czasem mnie to trochę martwi.

robertdg - 04-11-2009, 21:58

eddi1977, Ja mialem taka sytuacje jak z koniecznosci musialem zatankowac na Statoilu, gdzie te stacja jakos nie cieszy sie dobra jakoscia paliw, zreszta malo kto z moich znajomych jest zadowolony z tego paliwa, zawsze tankuje na Shelu i wszystko gra, jedno tankowanie na Statoilu i tak sie dzialo ze po chwili jazdy okolo 2-3min zapalala sie kontrolka po czym gasla.
eddi1977 - 05-11-2009, 10:19

Zatem jestem spokojniejszy,dzięki,co do marek stacji benzynowych to eksperymentowałem sporo na poprzednim aucie i na stacjach statoil paliwo było świetne dopuki nie zatankowałem na takiej w Białymstoku,chyba na ul Jana Pawła,wylotówka na warszawę :evil: .
Jeśli ta kontrolka była związana z jakością paliwa to znaczy że mam ostatnio lepszy gust bo nie pamiętam kiedy aświeciła się ostatni raz :)

Hugo - 05-11-2009, 15:00

eddi1977 napisał/a:
zdarza bardzo rzadko i krótko trwa więc nie wiem jak z wykryciem przyczyny
Jeśli nie odłączałeś akumulatora to błąd jest cały czas przechowywany w pamięci komputera i możesz go w każdej chwili odczytać. Co do paliwa najlepsze jakie kiedykolwiek tankowałem to na Statoil'u, a najgorsze na Shell'u i Orlen'ie.
mario mario - 05-11-2009, 18:37

bieniakczujnik ciśnienia oleju jest nad rolką napinającą pasek klimy. Tydzień temu zaświeciła misię kontrolka ciśnienia oleju, przestraszyłem się że to pompa. Czujnik kupiłem od mazdy 626 ma takie same parametry. Zdjąłem prawe koło, odkręciłem osłonę plastikową, klucz chyba 26, odkręciłem czujnik, i tu musisz zatkać otwór bo wycieka olej, albo odrazu wkręcasz nowy u mnie to był czujnik .
bieniak - 05-11-2009, 21:38

najpierw sprawdzę na krutko wszystko czy kontrolki działają....nie miałem czasu ostatnio ale niedługo ponownie zabieram się za galancika:)