To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - [C50 88-92] colt nie chce odpalic

karo1986 - 11-10-2009, 18:03

i jestescie tego pewni? a jakie koszta naprawy ecu?
Andrew - 11-10-2009, 20:38

Tak jak było pisane, jeżeli CE nie gaśnie to jest jakiś problem z układem elektrycznym silnika. A kondensatory profilaktycznie radziłbym wymienić, bo jeżeli się wyleją, to całe ECU będzie do wymiany. A taka naprawa nie jest droga. Można samemu lub u zaprzyjaźnionego elektryka :) Tu trochę o tym piszę: http://forum.mitsumaniaki...kondensator%F3w
karo1986 - 11-10-2009, 20:54

ok dzieki za pomoc. jutro auto idzie na warsztat wiec bedzie wiadomo co i jak.

[ Dodano: 12-10-2009, 17:51 ]
wstepna diagnoza to taka ze aparat zaplonowy nie informuje komputera ze wal sie kreci dlatego nie odpala. jutro maja go podlaczyc pod komputer i bedzie 100% wiadomo co z tym zaplonem. :twisted: kolejna nieprzespana noc :cry:

[ Dodano: 13-10-2009, 19:26 ]
i nadal nic...elektryk po podlaczeniu auta pod komp stwierdzil ze nie widzi nic ciekawego i musi przejzec cala instalacje...czy to mozliwe ze jakis wredny kabelek sie odlaczyl i auto nie chce odpalic? czy moze jakis czujnik zdechl? wydaje mi sie ze skoro elektryk po podlaczeniu nie widzi usterki to aparat zaplonowy i komp sa okey tylko cos co jest pomiedzy nimi nawalilo...mechanik twierdzi ze pomimo proby uruchomienia auta swiece sa suche czyli wtryski nie przepuszczaja paliwa bo cos im nie karze...a pompa paliwa dziala na 100%. prosze o jakas rade pomoc bo osiwieje hehe 8)

malaguti - 25-05-2010, 13:55

witam wiem ze to stary watek ale moze juz rozwiazaliscie problem ??

mam cos podobnego i nie wiem co jest auto mi nie pali a ma iskre i wtryski dzialaja