Sport - Inne - Franek Smuda zrobi cuda?
Anonymous - 30-10-2009, 08:51
Nie ma z czego być lepiej.......
krzypolo - 05-11-2009, 10:43
Ciekawa wypowiedż Leo w dzisiejszym PS .....
Cytat: | Kiedyś powiedziałem, że Polskę stać na to, by była wśród dziesięciu najlepszych drużyn w Europie. Dziś, po trzech latach spędzonych w waszym kraju, całkowicie to podtrzymuję. Polscy piłkarze naprawdę mają talent. |
Cytat: | Mówiłem to sto tysięcy razy. Problem w tym, że Polacy nie są prowadzeni i wychowywani zgodnie z tym, co obowiązuje w nowoczesnej piłce. Już na starcie przegrywają.
Rozwiązanie tego problemu jest banalnie proste. Trzeba, by osoby odpowiedzialne za rozwój polskiej piłki otworzyły oczy i zaczęły proces edukacji trenerów. Od tego wszystko się bowiem zaczyna. Ci z kolei będą umieli nowoczesny futbol przełożyć na pracę z młodzieżą i z tymi starszymi też. |
Cytat: |
Ludzie odpowiedzialni w PZPN za rozwój nie chcą jednak pomóc. Nie chcą, albo nie umieją, a najprawdopodobniej obie te rzeczy na raz. Oznaczałoby to niestety, że muszą usunąć się w cień, oddać to, o co tyle czasu zabiegali.
|
Cały artykuł
Student - 05-11-2009, 11:40
Brawo Leo, facet na kochones
Zawsze wiedział co robić i mówić.
Jak chcieli rozwalić PZPN to do FIFY w płacz i na skargę.
Był to dobry moment aby pozamiatać, Lato, Bońka, Piechniczka, Tomaszewskiego oraz wielu innych.
Tylko naród i rząd nie miał tego co ma Leo
gulgulq - 05-11-2009, 11:46
naród ma - widać to trochę po ostatnim proteście kibiców
ale to beton i to w dodatku zbrojony - a do czegoś takiego to trzeba porządny młot
cns80 - 05-11-2009, 12:29
harpagan napisał/a: | Nie tyle co mam wrazenie, a nie mam watpliwosci ze tak jest | Też tak uważam.
gzesiolek napisał/a: | aha i mam nadzieje ze wybor Smudy nie powstrzyma krucjaty przeciw PZPN | Obawiam się że ją nieco wyhamuje
Pexu napisał/a: | Ja nie widziałem innego kandydata na chwilę obecną. | Może Skorża ?
Student napisał/a: | facet na kochones | Znaczy się - klęczy na jajach ???
Marcin-Krak - 05-11-2009, 12:54
cns80 napisał/a: | Może Skorża ? |
Nie. W Wiśle zaczyna się działanie na model angielski i Skorża ma być trenerem do 2013 Ciekawe czy się to uda w naszym wspaniałym kraju i przy nerwowym P. Cupiale
A co Smudy, to czytałem z Nim wywiad w PN. Chce mieć nawet 2 fizjologów kadrze ... po to żeby móc na zgrupowaniach stawiać na nogi tych, co nie grają za granicą jakoś już mi się to nie podoba
jazy1 - 14-11-2009, 19:03
Cudu nie było ale chyba do przewidzenia.
Anonymous - 14-11-2009, 19:28
Przy tak słabej grze to i najlepszy trener, taktyk na świecie nic by nie pomógł. Po prostu grali słabo a i murawa była do du....y!!
krzypolo - 14-11-2009, 19:57
Cytat: | i murawa była do du....y!!
_________________ |
no cóż ..... murawa równa dla wszystkich dlatego Rumuni grali długa piłką typowe kontry a nasi chcieli szybko po ziemi i ....... .......... Moim zdaniem skrzydła grały nieźle ... Dudka to nie to co Muraś ,obrońcy przy tej grze Rumunów bali się wychodzić do przodu ............. reprezentacja to nie klub gdzie po jakims czasie nauczą sie grac tak jak Smuda chce ........... rozjadą się do swoich klubów a tam grają swoje .....
Pexu - 15-11-2009, 09:41
krzypolo napisał/a: | Moim zdaniem skrzydła grały nieźle |
Pozytywnym zaskoczeniem był Kosowski, zdecydowanie
Świetnie też, że Obraniak w końcu zagrał na swojej pozycji, ofensywnego pomocnika, a nie skrzydłowego, jak go ustawiał Leo.
A co ze Smolarkiem? Znalazł już jakiś klub?
Marcin-Krak - 15-11-2009, 10:43
Pexu napisał/a: | A co ze Smolarkiem? Znalazł już jakiś klub? |
W Bułgarii go podobną chcą
Wisłą i Polonia Bytom nie chciały mu zapłacić bo chciał 3 razy tyle co ma Garguła
Kosowski zawsze był walczakiem i wczoraj to pokazał - choć nie oglądałem całego meczu
Morfi - 15-11-2009, 14:33
Smolarek od Poloni bytom chciał 40 tys euro miesiecznie a Polonia dawała mu 20 tys.
Jasne strony druzyny w tym meczu to napewno Kosowski i Obraniak a ciemne to Brożek i Kokoszka.
Spodziewałem sie duzo lepszego meczu. Chyba musimy zagrać z taką druzyna jak san marino aby doczekac sie bramek Polskiej druzyny
JCH - 15-11-2009, 18:29
Morfi napisał/a: | Smolarek od Poloni bytom chciał 40 tys euro miesiecznie a Polonia dawała mu 20 tys. | A widział stadion, szatnie i w ogóle był się przejść po mieście
akbi - 16-11-2009, 10:21
krzypolo napisał/a: | no cóż ..... murawa równa dla wszystkich |
niby tak ...ale na takiej murawie bardziej decydował "los" niż umiejętności i taktyka
hm ... przyznam szczerze, że dla mnie przygotowanie takiej murawy przez "ekstraklasowy zespół" /niby nawet czołowy/ ...to kpina. Często nawet podczas padającego deszczu murawa jest znacznie lepsza.
krzypolo - 16-11-2009, 21:46
Cytat: | hm ... przyznam szczerze, że dla mnie przygotowanie takiej murawy przez "ekstraklasowy zespół" /niby nawet czołowy/ ...to kpina. Często nawet podczas padającego deszczu murawa jest znacznie lepsza.
|
HM................. Cytat: | Koszmar z ulicy Łazienkowskiej |
Cytat: | Sam jestem zdziwiony, że Rumuni chcieli tutaj grać - stwierdził z rozbrajającą szczerością trener Legii, Jan Urban. |
Cytat: | Widok budowanych i pustych trybun był przygnębiający. 5000 widzów, czyli na stan obecny komplet, siadł po tej stronie, gdzie zainstalowane są na Łazienkowskiej kamery. Pozostała powierzchnia to beton i ciężki sprzęt. Murawa? Dramat jeszcze większy. Kilka osób stwierdziło wprost, że na takiej nawierzchni gra w piłkę powinna być zabroniona. Nie dość, że grozi kontuzjami, to jeszcze drastycznie obniża jakość, i tak przeciętnej, gry. |
WWW.SPORTS.PL
|
|
|