To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Chip tuning Kraków.

Jackie - 22-04-2010, 12:36

ZbigniewD, auto po niehomologowanej zmianie traci dopuszczenie do ruchu (de jure), warunkiem praw gwarancyjnych w każdej znanej mi marce (w tym Volvo) jest zgodność samochodu z homologacją wystawioną przez producenta/importera. Każda modyfikacja auta pod względem warunków poruszania się musi mieć homologację. Dura lex sed lex.
Pozdrawiam
EDIT: wyłączyłem Ci podpis.

ZbigniewD - 22-04-2010, 13:09

a czy w świetle prawa kręcenie bączków pod tesco samochodem testowym nie jest przestępstwem ??
a co było nie tak z podpisem bo za bardzo nie rozumiem tych wszystkich podpisów avartarów itd ?

Jackie - 22-04-2010, 13:14

ZbigniewD napisał/a:
a czy w świetle prawa kręcenie bączków pod tesco samochodem testowym nie jest przestępstwem ??

Nie wiem, chyba zależy to od klasyfikacji parkingu jako drogi ale nie chcę się mądrzyć bo nie wiem. Tak z ciekawości - co ma jedno do drugiego?
ZbigniewD napisał/a:
a co było nie tak z podpisem bo za bardzo nie rozumiem tych wszystkich podpisów avartarów itd ?

Link do forum, które nie jest akceptowalne z punktu widzenia tego forum.
Pozdrawiam

ZbigniewD - 22-04-2010, 13:19

Jackie napisał/a:
ZbigniewD napisał/a:

Nie wiem, chyba zależy to od klasyfikacji parkingu jako drogi ale nie chcę się mądrzyć bo nie wiem. Tak z ciekawości - co ma jedno do drugiego?
ZbigniewD napisał/a:

Link do forum, które nie jest akceptowalne z punktu widzenia tego forum.
Pozdrawiam
taki ma to związek że samochód był z Twojego salonu prowadzony przez Twojego pracownika ,podaj email to wyśle ci zdjęcia które znalazłem w necie ,jeżeli nie lubisz cwaniactwa i jesteś prawym obywatelem to powinieneś wyciągnąć konsekwencje
Jackie - 22-04-2010, 13:22

jlukaszewski@mitsubishi-grafix.pl

Bardzo proszę. Z chęcią je obejrzę i wyciągnę z faktu konsekwencje.
Pozdrawiam

bonito - 22-04-2010, 13:44

Jackie - chyba nie chcesz powiedzieć, że ZbigniewD nie ma prawa krytykować Outlandera? (mam nadzieję). Forum jest dla wszystkich, nawet jeżeli mają krytyczne spojrzenie na przykład na jakość materiałów czy wykonania - prawda? A odnośnie tematu chiptuning/oszustwo - moim zdaniem bezdyskusyjnie chiptuning jest naruszeniem warunków gwarancji producenta, natomiast z utratą dopuszczenia do ruchu po zamontowaniu chipa (wgraniu mapy) mocno przesadziłeś!

Jeżeli jednak dura lex sed lex, to mam nadzieję, że stosujesz się także do następujących praw:
1. Zakaz fotografowania dworców kolejowych.
2. Posługiwanie się językiem obcym w nazewnictwie towarów - jeżeli na szyldzie twojej firmy są słowa angielskie lub japońskie (Mitsubishi na przykład), grozi ci do 30 dni aresztu.
3. Od każdej pożyczki (nawet 100 PLN) udzielonej rodzinie, znajomemu musić pobrać oprocentowanie (rynkowe), a fakt ten zgłosić w rocznym zeznaniu podatkowym jako dochód i opodatkować.
4. Oczywiście nie wspominam o rygorystycznym przestrzeganiu przepisów ruchu drogowego.
5. Mam także nadzieję, że odśnieżałeś tej zimy w trybie ciągłym chodniki przed twoją posesją...
6. Czy zgłosiłeś do Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych fakt przechowywania danych klientów, zdefiniowałeś dokładną ich postać oraz masz instrukcję postępowania na wypadek wpisania, wypisania, utraty itp. tychże danych?
7. Zakładam, że masz apteczkę w firmie, ale czy w widocznym miejscu obok apteczki jest wywieszona lista jej zawartości, a każdy z pracowników zapoznał się z tą listą?
8. Czy zmierzyłeś dokładnie odległość pni drzew (krzewów) na twojej działce od jej granicy? (minimalna granica wynosi o ile pamiętam 100 lub 80 cm, jeżeli jest mniejsza to trzeba niestety ściąć...)
9. Czy używasz odnosząc się do kobiet zwrotu Pani lub Panna? Jeżeli tak, to łamiesz jedną z dyrektyw europejskich, która nakazuje zwracanie się do kobiet po imieniu (Pani lub Panna wskazuje na stan cywilny i jest seksistowskie).
10. Mam także nadzieję, że organizując imieniny, urodziny lub imprezę sylwestrową we własnym domu, po godzinie 22.00 znacznie ściszasz sprzęt grający (tak aby nie zakłócić sąsiadom ciszy nocnej).

bonito

gigant87 - 22-04-2010, 14:17

bonito napisał/a:
Jackie - chyba nie chcesz powiedzieć, że ZbigniewD nie ma prawa krytykować Outlandera? (mam nadzieję). Forum jest dla wszystkich, nawet jeżeli mają krytyczne spojrzenie na przykład na jakość materiałów czy wykonania - prawda? A odnośnie tematu chiptuning/oszustwo - moim zdaniem bezdyskusyjnie chiptuning jest naruszeniem warunków gwarancji producenta, natomiast z utratą dopuszczenia do ruchu po zamontowaniu chipa (wgraniu mapy) mocno przesadziłeś!

Jeżeli jednak dura lex sed lex, to mam nadzieję, że stosujesz się także do następujących praw:
1. Zakaz fotografowania dworców kolejowych.
2. Posługiwanie się językiem obcym w nazewnictwie towarów - jeżeli na szyldzie twojej firmy są słowa angielskie lub japońskie (Mitsubishi na przykład), grozi ci do 30 dni aresztu.
3. Od każdej pożyczki (nawet 100 PLN) udzielonej rodzinie, znajomemu musić pobrać oprocentowanie (rynkowe), a fakt ten zgłosić w rocznym zeznaniu podatkowym jako dochód i opodatkować.
4. Oczywiście nie wspominam o rygorystycznym przestrzeganiu przepisów ruchu drogowego.
5. Mam także nadzieję, że odśnieżałeś tej zimy w trybie ciągłym chodniki przed twoją posesją...
6. Czy zgłosiłeś do Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych fakt przechowywania danych klientów, zdefiniowałeś dokładną ich postać oraz masz instrukcję postępowania na wypadek wpisania, wypisania, utraty itp. tychże danych?
7. Zakładam, że masz apteczkę w firmie, ale czy w widocznym miejscu obok apteczki jest wywieszona lista jej zawartości, a każdy z pracowników zapoznał się z tą listą?
8. Czy zmierzyłeś dokładnie odległość pni drzew (krzewów) na twojej działce od jej granicy? (minimalna granica wynosi o ile pamiętam 100 lub 80 cm, jeżeli jest mniejsza to trzeba niestety ściąć...)
9. Czy używasz odnosząc się do kobiet zwrotu Pani lub Panna? Jeżeli tak, to łamiesz jedną z dyrektyw europejskich, która nakazuje zwracanie się do kobiet po imieniu (Pani lub Panna wskazuje na stan cywilny i jest seksistowskie).
10. Mam także nadzieję, że organizując imieniny, urodziny lub imprezę sylwestrową we własnym domu, po godzinie 22.00 znacznie ściszasz sprzęt grający (tak aby nie zakłócić sąsiadom ciszy nocnej).

bonito

Padłem...

lancerek95 - 22-04-2010, 14:29

ZbigniewD napisał/a:

Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post:-)
Równocześnie chcialbym potwierdzic to co napisał kolega ZBIGNIEWD nt. katowania aut testowych przez pracowników ASO Grafix. Sam tego osobiście nie widzialem, ale znajomy ktory mieszka w Białymstoku nie raz opowiadał jak to auta z wielkim logo tego dealera prowadzone przez osoby z naszywkami Mitsubishi (mozna domniemywać że to pracownicy serwisu tego ASO) na drodze publicznej oraz na parkingach hipermarketowych w Białymstoku dosłownie katowali te auta zaciągając ręczny, czy kręcąc bączki ze aż dym leciał, niezwracając przy tym uwagi ze narazali tym sposobem niewinnych ludzi na prawdopodobieństwo utraty zdrowia. Czy taka jazda wchodzi w zakres przeglądów zerowych u tego dealera?

Pozdrawiam

/L

rezon - 22-04-2010, 14:35

sylb napisał/a:
ja szukam w Krakowie
Jak szukasz w Krakowie to 80km do Tych też możesz podjechać http://www.tdituning.pl/kontakt. POlecam.
Jackie - 22-04-2010, 14:43

lancerek95 napisał/a:
Sam tego osobiście nie widzialem

Więc siedź cicho. Czekam na zdjęcia. Jakoś cisza w temacie...
Pozdrawiam

[ Dodano: 22-04-2010, 13:45 ]
gigant87 napisał/a:
Padłem...

Ja też...Czasami nie chce mi się nawet odpisywać i chyba tak tu zrobię...
Pozdrawiam

Hubeeert - 22-04-2010, 14:58

lancerek95 napisał/a:
Równocześnie chcialbym potwierdzic to co napisał kolega ZBIGNIEWD nt. katowania aut testowych przez pracowników ASO Grafix. Sam tego osobiście nie widzialem, ale znajomy ktory mieszka w Białymstoku nie raz opowiadał

Leżę :D

[ Dodano: 22-04-2010, 15:00 ]
bonito napisał/a:
A odnośnie tematu chiptuning/oszustwo - moim zdaniem bezdyskusyjnie chiptuning jest naruszeniem warunków gwarancji producenta, natomiast z utratą dopuszczenia do ruchu po zamontowaniu chipa (wgraniu mapy) mocno przesadziłeś!
Sprawdź homologację i warunki jej udzielania ;-) Słowo klucz - moc silnika :lol:

Pozdrawiam

lancerek95 - 22-04-2010, 15:01

Jackie napisał/a:
lancerek95 napisał/a:
Sam tego osobiście nie widzialem

Więc siedź cicho. Czekam na zdjęcia. Jakoś cisza w temacie...
Pozdrawiam

A niby czemu mam siedzieć cicho????? Piszę co słyszałem nieraz od znajomego na wasz temat w tej konkretnej kwestii i ze takie postępowanie waszych pracowników nieraz narazało niewinnych ludzi na utratę zdrowia poprzez nieodpowiedzialna jazdę na drogach publicznych i parkingach. Chcecie testować auta to prosze bardzo, ale róbcie to na zamkniętym torze pod nadzorem strazy i policji. A co do zdjęć to jeśli takowe są to dostarczy ci je kolega ZbigniewD nie ja.....

Pozdrawiam

/L

Anonymous - 22-04-2010, 15:22

lancerek95 napisał/a:
A niby czemu mam siedzieć cicho?????

chociazby dlatego ze skoro nie widziales to oznacza ze nie jestes pewny lub chociazby dlatego ze kazdy sobie takie auto moze wziac jako testowe i robic z nim co chce,
za glupote osob kierujacych autem z ich logo Grafix nie odpowiada.

fufaj3 - 22-04-2010, 15:30

Pytania do Jackie
Czy każdego tak sprawdzacie ( pod wzgledem oszustwa )
Ja mam znowu problem z silnikiem po raz drugi prawdopodobnie poszla uszczelka pod glawica bo plyn ucieka a auto ma przejechane 25000km wiec sie wstrzymam z modyfikacja . Może ktoś poradzi jak podejśc do tego problemu z silnikiem

rezon - 22-04-2010, 15:39

fufaj3 napisał/a:
mam znowu problem z silnikiem po raz drugi prawdopodobnie poszla uszczelka pod glawica bo plyn ucieka a auto ma przejechane 25000km wiec sie wstrzymam z modyfikacja . Może ktoś poradzi jak podejśc do tego problemu z silnikiem
może masz jednak walniętą głowicę a nie uszczelkę.