[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z odpalaniem lancera - przyczyny i diagnoza.
abernacka - 03-12-2009, 16:29
Również i ja nie mam problemu z odpalaniem. Przy przękręcaniu kluczyków daje autku czas, aż wszystkie kontroli zgasną i wtedy odpalam.
piomic - 03-12-2009, 21:38
abernacka napisał/a: | Przy przękręcaniu kluczyków daje autku czas, aż wszystkie kontroli zgasną i wtedy odpalam | Ja kręcę od razu do oporu (na auto światła się zapalają po 5s, nie chce mi się przełączać i palę zanim się włączą) i bez problemów.
eska - 04-12-2009, 12:38
April77 napisał/a: | Jak wsadzę kluczyk, przekręcam, czekam kilka sekund jak pogasną kontrolki i w tedy odpalam-nie ma problemu. Natomiast jeśli od razu po wsadzeniu kluczyka odpalam auto to jest taki sam problem jak u Ciebie (kilka sekund "mieli" zanim odpali). |
Ten sam sposób był zalecany również w Toyocie, którą jeździłem.
Ja wsiadam do auta, przekręcam kluczyk. Potem zajmuję się założeniem pasów, oglądnięciem okolicy, czekam na zgaśnięcie lampek i dopiero odpalam silnik.
Podobno coś tam sobie rpzez te parę sekund robi komputer pokładowy.
krzycho81 - 04-12-2009, 21:30
U mnie odpala bez zarzutu jeżeli chodzi o czas ale odgłos "załapania" jest mało ładny. W Passacie z 94r., którego jeszcze mam odbywa się to łagodniej.
basik - 14-12-2009, 20:09
Hmm.. sprawa dziwna bo też kilka (3-4) razy doświadczyłem tego , że kręce, kręce i nic.
dopiero za drugim czy 3 razem odpalił. Raz było tak , że stał na górce z przodem wyżej myślałem, że to przez to, ale później też tak stanąłem i odpalił. Temat mnie nurtuje ale narazie ze względu na rzadkość występowania zlewam to.
lukas1 - 15-12-2009, 08:04
kurde felek to juz przesada, w ciagu 4 ostatnich dni nastepne 3 razy mialem problem a temp tylko -1 najzimniej.
Odpalal dopiero za 2 lub 3 razem.
Powiem ktorko te japonce to szmelc- sorry jesli koos uraze ale wczesniej maielm cytryne i nigdy nie bylo takiego problemy , nawet 12 letnia astro mojego taty kreci na zawolonie , pyk i jest a tu to jakiz badziew.
Zeby nowe auto w ciagu roku mialo problemy z odpalaniem okolo 8 razy to juz przesada.
Po swietach jade do serwisu i jak znowu stwierdza ze na kompie nie wykazuje zadnego bledu i jest ok to pisze do centrali.
jaki jestem wsciekly
Hubeeert - 15-12-2009, 09:07
lukas1 gdybyś był w Polsce to bym Ci powiedział, że zatankowałeś kiepskie paliwo.
Brodabusko - 15-12-2009, 09:10
lukas1 napisał/a: | kurde felek to juz przesada, w ciagu 4 ostatnich dni nastepne 3 razy mialem problem a temp tylko -1 najzimniej.
Odpalal dopiero za 2 lub 3 razem.
[edit]
Zeby nowe auto w ciagu roku mialo problemy z odpalaniem okolo 8 razy to juz przesada.
Po swietach jade do serwisu i jak znowu stwierdza ze na kompie nie wykazuje zadnego bledu i jest ok to pisze do centrali.
[edit] |
Ja mam ten sam problem, byłem w serwisie iiii- powiedzieli, że to immobilajzer może źle się komunikować z kluczykiem.
[edit] Prosze skupić się na temacie - czyli na tym że Źle odpala SB 1.8[/edit]
Jak bedziesz coś wiedział to napisz - dzięki
Hubeeert - 15-12-2009, 11:38
Na temat poproszę.
Administrator.
Trik - 15-12-2009, 11:46
lukas1 napisał/a: | Powiem ktorko te japonce to szmelc- sorry |
Wydaje mi sie, że zbyt ogólnie potraktowałeś fakt że akurat Twój egzemplarz (i kilka innych) ma taki problem.
Spoko jest. Czasem się takie rzeczy dzieją.
Swoją drogą może faktycznie coś jest z immobilajzerem. Tylko ciekawe co? Daj znać jak sie sprawa rozwinie. Mi się coś takie przytrafiło dwukrotnie w ciągu 2 lat, ale jeszcze mnie nie poniosło.
jaca71 - 15-12-2009, 11:57
Trik napisał/a: | Swoją drogą może faktycznie coś jest z immobilajzerem. |
Pytanie z cyklu dociekliwych:
Niech osoby mające problemy z zapalaniem pochwalą się czy czytali instrukcję obsługi i co maja dopięte do kluczyka? Bo jeśli to faktycznie problem z immobilajzerem to jest tam specjalna uwaga o nim.
macior - 15-12-2009, 12:03
na marginesie ale ważne dla nieczytających instrukcji: jeżeli przy kluczykach coś dynda to nie wykluczone, że przy odpaleniu poduchy kolanowej to coś pocharacze uda albo i cochones
lukas1 - 15-12-2009, 12:09
ja ma male kolko ze stali z logo mitsu ktore na dodatek dostalem od mitsu po moim pierwszym razie w servisie apropo tego problemu.
krzychu - 15-12-2009, 12:11
Ja nie mam poduszki kolanowej ale i tak jest pisane że do poprawnej pracy Imo nie powinno być metalowych breloczków (chodź ja mam częściowo metalowy)
jaca71 - 15-12-2009, 12:13
lukas1 napisał/a: | ja ma male kolko ze stali z logo mitsu ktore na dodatek dostalem od mitsu po moim pierwszym razie w servisie apropo tego problemu. |
Odepnij to i obserwuj czy dalej jest problem.
Ja mam brelok mitsumaniaków ale on nie jest stalowy i zero problemów. Stal może być przyczyną problemów z immobilizerem.
|
|
|