Chce kupić VR4 - Wyceny i wartości Galanta/Legnum VR4
kochajj - 03-12-2009, 19:46
macia napisał/a: | roch_27 napisał/a: | dla niektórych za drogie a dla innych nie |
Piotrek, nie rozumiemy się. Ja Ci życzę żebyś sprzedał go jak najkorzystniej
I myślę, że znajdzie się ktoś, kto uzna, że warto za takie auto tyle zapłacić. Mówię tylko, że osobiście aż tak zakręcony nie jestem I to wcale nie dlatego, że mnie nie stać - przeciwnie - uważam, że takie auto nie jest warte tych pieniędzy. |
macia - 03-12-2009, 20:23
Na marginesie: po co robiliście wycenę DEKRA?
kochajj - 03-12-2009, 21:14
może dlatego co by komuś zbytnio nie spodobało sie moje auto... a jesli juz sie spodoba to odszkodowanie bylo takie jak jego faktyczna wartosc... wlasnie dlatego poprosilem kogos kto sie na tym ZNA, bo pewnie gdyby auto zgineło przyszedł by facet z poglądami twojego pokroju i pare zloty do tyłu
Hubeeert - 03-12-2009, 21:29
Tomek edytuj to powyżej. Poproszę.
macia - 03-12-2009, 21:43
Hubert, spoko, ja się nie obrażam. Chciałem odpowiedź i ją dostałem. Dzięki kochaj.
roch_27 - 03-12-2009, 21:52
macia napisał/a: | I to wcale nie dlatego, że mnie nie stać - przeciwnie - uważam, że takie auto nie jest warte tych pieniędzy. | to jest tylko Twoje zdanie które porównując z opinią osoby kompetentnej jaką jest rzeczoznawca wybieram opcję drugą - czyli opinię/wycenę rzeczoznawcy
Tak samo można powiedzieć o wielu innych autach - jednak każde auto należy oceniać indywidualnie biorąc pod uwagę przede wszystkim stan techniczny, wyposażenie, utrzymanie autka jako całości etc.
Dla przykładu niech posłuży Galant E33A (GTi) - niektórzy mogą się bardzo dziwić jak właściciele takich aut wołają za takie auto z rocznika dajmy na to '92 powyżej 8kpln - bo dla nich (co myślą tak jak Ty) to może być już tylko "kupa balachy" - o ile jest przewaga balachy a nie "rudej"- z naklejką GTi
kochajj napisał/a: | może dlatego co by komuś zbytnio nie spodobało sie moje auto... a jesli juz sie spodoba to odszkodowanie bylo takie jak jego faktyczna wartosc... wlasnie dlatego poprosilem kogos kto sie na tym ZNA, bo pewnie gdyby auto zgineło przyszedł by facet z poglądami twojego pokroju i pare zloty do tyłu | dokładnie o to chodzi Dodatkowo jak (odpukać) by ktoś uszkodził mi auto w wyniku wypadku/kolizji Ubezpieczając tak nietypowe auto musisz posiadać aktualną wycenę (jako załącznik do polisy) żeby nie wypłacili przy ewentualnej szkodzie jak za "zwykłego" Galanta z tego rocznika.
robertdg - 03-12-2009, 22:45
Panowie od ogloszenia do totalnego OT na temat wartosci aut, ja bym proponowal w tym celu zalozenie takiego tematu i dywagowanie w nim, bo jak ktos bedzie chcial poszukac takich tresci, to ku jego zdziwieniu znajdzie to w ofercie kupna auta.
P.S. calkowicie zgadzam sie z roch_27 napisał/a: | Tak samo można powiedzieć o wielu innych autach - jednak każde auto należy oceniać indywidualnie biorąc pod uwagę przede wszystkim stan techniczny, wyposażenie, utrzymanie autka jako całości etc.
Dla przykładu niech posłuży Galant E33A (GTi) - niektórzy mogą się bardzo dziwić jak właściciele takich aut wołają za takie auto z rocznika dajmy na to '92 powyżej 8kpln - bo dla nich (co myślą tak jak Ty) to może być już tylko "kupa balachy" - o ile jest przewaga balachy a nie "rudej"- z naklejką GTi |
Gdyz ludzka swiadomosc dziala na przekor naszym wytycznym, niestety jestesmy sklonni do popelniania bledow czesciej niz do ich poprawiania, dlatego bardzo czesto spotykam sie z tym ze ktos dal wiecej za auto ktore tak naprawde nie bylo tego warte, gdyz z biegiem czasu wyjdzie mnostwo wad ukrytych pod szpachla, a ktos kupil to auto tylko ze wzgledu na to ze mialo piekny lsniacy czerwony lakier i pelna elektryke, a obok stalo takie samo auto bez historii wypadkowej za 30%mniejsza kwote a mialo troszke ubozsze wyposazenie i kolor srebrny ktory sie nie podobal delikwentowi, pisze tylko dlatego o tym ze to sa swiadomie - nieswiadome wyboru ludzi, ot taka zawilosc, mam nadzieje ze nie zakrecilem za bardzo i kazdy rozumie o co chodzi
Hubeeert - 03-12-2009, 23:10
roch_27 napisał/a: | Dla przykładu niech posłuży Galant E33A (GTi) - niektórzy mogą się bardzo dziwić jak właściciele takich aut wołają za takie auto z rocznika dajmy na to '92 powyżej 8kpln - bo dla nich (co myślą tak jak Ty) to może być już tylko "kupa balachy" - o ile jest przewaga balachy a nie "rudej"- z naklejką GTi |
Samochód jest wart tyle ile za niego chce zapłacić kupujący. Ja za swojego E33A GTi dałem 3800zł.
roch_27 - 03-12-2009, 23:17
Hubeeert napisał/a: | Samochód jest wart tyle ile za niego chce zapłacić kupujący. | i tak i nie - jak sprzedający jest desperatem i chce sprzedać pierwszej osobie oglądającej i wie dobrze że autko ma jakieś ukryte wady to proszę bardzo - jego wybór
Hubeeert - 03-12-2009, 23:24
roch_27 napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Samochód jest wart tyle ile za niego chce zapłacić kupujący. | i tak i nie - jak sprzedający jest desperatem i chce sprzedać pierwszej osobie oglądającej i wie dobrze że autko ma jakieś ukryte wady to proszę bardzo - jego wybór |
Sprzedający mojego Galanta obniżył cenę na Allegro z początkowych 5000 do 4000 i jak mi powiedział - nie chciał sprzedać młodemu chłopaczkowi, który zarżnie samochód.
[ Dodano: 04-12-2009, 00:54 ]
E39A do kupienia http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10712421 -
E33A USDM GTi http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10700757
E39A http://moto.allegro.pl/it...ubishi_4x4.html
E39A http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9208921
Hubeeert - 04-12-2009, 07:07
Czarek - mam 37 lat. Stary? Eeee... Nie czuję się stary
No i nie kupuje samochodu o mocy około 150 KM po to żeby z tej mocy korzystać przez 100% czasu złośliwcze
Dla niego ważne było to, że rozpoznał mnie z Forum.
macia - 04-12-2009, 08:24
Roch, kochajj - peace
kochajj - 04-12-2009, 08:56
macia napisał/a: | Roch, kochajj - peace |
peace
Hubeeert napisał/a: | Tomek edytuj to powyżej. Poproszę. |
Hubert. Nikogo nie obrażam i nie miałem takiego zamiaru.
Marcino - 04-12-2009, 13:00
tego bym kupił na dojazdy do pracy...
krzypolo - 04-12-2009, 13:27
Mam takie pytanie \.... wiadomo że większość jak nie wszystkie VR-4 to RHD kiedy będzie je można rejestrować w Polsce tak jakw całej UNII ?
|
|
|