To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Pajero III czy Sport a może Terrano II - błagam POMOCY !!

Gene - 24-12-2009, 00:44

Grzegorzs napisał/a:
Czy duże znaczenie ma róznica 20 cm w rozstawie osi
znaczenie ma na pewno a jak duze to rozkminki na forum nie wiele pomoga. Popros kogos z V70 z okolic Krakowa niech sie w swieta na godzine przejedzie z Toba na ten wal. Zobaczycie jak to w praktyce wyglada i czy long daje rade.
Prosze obejrzec moze troche przyblizy mozliwosci dlugiej 3-ki: http://www.youtube.com/wa...1vif2aZguk&NR=1

grzegorzs - 30-12-2009, 19:23

Czy ktoś z posiadaczy PIII lub sporta mieszkajacy w pobliżu Krakowa znalazł by czas na spotkanie ??
Sebastian_T - 12-01-2010, 11:02

bartek2800 napisał/a:
Pajero III wymiary zewnętrzne:

V70

długość - 4.830mm
szerokość - 1.895mm (bez lusterek - nadwozie)
wysokość - 1.855mm bez relingów / 1.885mm z relingiem

Witam,

czy mogę prosić PT Kolegów o podanie całkowitej długości Pajero III z hakiem/kołem? Wszystkie te wymiary, które znajduję wskazują na długość od zderzaka do zderzaka, bez uwzględnienia koła. Nie wiem, jak z wymiarami powyżej, podanymi przez bartek2800.
I szerokość z lusterkami mnie interesuje też.

Przymierzam się do kupna, ale muszę rozważyć wymiary garażu - szerokość bramy (tu nic nie zmienię) i długość samego garażu (tu mam 12 cm zapasu ze styropianowego wewnętrznego ocieplenia, więc teoretycznie mogę "psuć" ;-) ). Deweloper trochę poskąpił na wielkości garażu, obecnie mam Opla Vectrę C kombi (długość 4822) - to na długości mam jakieś 30 cm zapasu...

Sebastian

Szyszkowa - 12-01-2010, 14:08

Postaram się dzisiaj wieczorem zmierzyć.
Anonymous - 12-01-2010, 17:10

Sebastian_T napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
Pajero III wymiary zewnętrzne:

V70

długość - 4.830mm
szerokość - 1.895mm (bez lusterek - nadwozie)
wysokość - 1.855mm bez relingów / 1.885mm z relingiem

Witam,

czy mogę prosić PT Kolegów o podanie całkowitej długości Pajero III z hakiem/kołem? Wszystkie te wymiary, które znajduję wskazują na długość od zderzaka do zderzaka, bez uwzględnienia koła. Nie wiem, jak z wymiarami powyżej, podanymi przez bartek2800.
I szerokość z lusterkami mnie interesuje też.

Długość to długość z kołem. Szerokość bez lusterek.
A na wysokość wejdzie?

Sebastian_T - 12-01-2010, 19:35

Tak, wysokość bramy to 2.15 m, więc raczej wejdzie ;-) (później w samym garażu mam 3.50 wysokości, tylko na bramie i długości poskąpili...)

Czyli ~4.80 to z kołem jest? No to mnie bardzo cieszy, bo znaczy to, że długość identyczna jak moja Vectra obecna, czyli spokojnie mieszczę się w garażu i jeszcze mi zostaje szafka zamontowana z tyłu (półka na koła)
Z lusterkami (jeśli szerokość z rozłożonymi lusterkami przekroczy 2.15) nie problem, mogę wjeżdżać na złożonych, aczkolwiek do garażu wjeżdżam tyłem, bo inaczej nie wysiądę przez drzwi kierowcy, więc lusterka w sumie się przydają (w VC kombi praktycznie nic przez tylną szybę nie widać, wjeżdżam na lusterka właśnie) ;-)

Dziękuję.