[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - szybkość rozgrzewania silnika 1,8
Pablolot - 14-01-2010, 14:30
zapytam trochę z innego tematu, o wskaźnik temperatury na wyświetlaczu:
W omedze wskazywał rzeczywistą temp odrazu po przekręceniu kluczyka, w misiu pokazuje chyba ostatnie wskazanie przy gaszeniu auta i do rzeczywistej dochodzi jakiś czas... ruszam wskazuje np. -6 i po kilku minutach jazdy po tych samych ulicach naszego małego miasta już wskazuje -9 czy też tak macie czy coś u mnie jest nie tak?
el_diablo - 14-01-2010, 14:49
Myślę, że na postoju czujnik nagrzewa się trochę od silnika. Przynajmniej u mnie tak jest, że po postoju z rozgrzanym silnikiem wskazuje jakieś 3 stopnie więcej, później odczyt spada. Natomiast przy zimnym silniku odczyt się raczej nie zmienia.
Lestat - 14-01-2010, 14:50
Yyyyyy szczerze powiedziawszy to nie zauwazylem zeby tak bylo u mnie roznice jesli sa to 1 - 2 stopnie ale z reguly jak zerkam to jestem juz np na trasie albo wrecz dojezdzam do innego miasta....zerkne sobie jak bede wracac do domu dzisia
ohayo - 14-01-2010, 18:36
Pablolot napisał/a: | w misiu pokazuje chyba ostatnie wskazanie przy gaszeniu auta |
U mnie pokazuje od razu aktualną temperaturę. Dziś rano pokazało -16, a wczoraj jak wysiadałem po południu na pewno tyle nie było: max -5.
Lestat - 15-01-2010, 07:40
U mnie tez jest ok...sprawdzilem wczoraj i dzisiaj
macior - 15-01-2010, 09:32
Pablolot, u mnie tez w normie
a może jakieś zwierzątko nocuje przy termometrze i z lekko go ogrzewa futerkiem
|
|
|