Eclipse - Techniczne - [2G] Układ wydechowy - pytanie
Anonymous - 27-09-2006, 10:24
Super, dziekuje za odpowiedz.
Calutki rozrzad byl robiony po sprowadzeniu auta z niemiec i ma przejechane 8 tys, wiec jesli juz to tylko paski bym wymienil, interesuja mnie tylko oryginały bo na tym sie nie oszczedza, mozliwe tez ze pasek ten tam jest i nie zerwał sie ale jest źle ustawiony, czy da sie to sprawdzic nie demontujac bebechów ? jak odkrece troszek ta oslone to bedzie to widac ? A wogole to jak przy tym silniku coś tam z boku zrobic, tam nie ma miejsca, trzeba silnik wyciagac do góry ? Jak wymienia sie w nim rozrzad ?
Anonymous - 27-09-2006, 18:48
Właśnie odebrałem Klipse z warsztatu no i po testowaniu okazuje się, że zerwany pasek balansowy to 100%-towo trafiona diagnoza buczenia i drgań. Teraz muszę jeszcze poszukać plastikowej osłony dolnej rozrządu bo mi ją rozwlił furgający pasek czy cóś takiego, bo jeszcze tego nie widziałem.
Hubeeert - 27-09-2006, 18:58
Chicken, ja bym z tą rozwaloną osłoną nie jeździł. Teraz to błoto, kurz, brud i cały syf z ulicy ma dostęp do paska...
Anonymous - 27-09-2006, 21:28
Chicken napisał/a: | Właśnie odebrałem Klipse z warsztatu no i po testowaniu okazuje się, że zerwany pasek balansowy to 100%-towo trafiona diagnoza buczenia i drgań. Teraz muszę jeszcze poszukać plastikowej osłony dolnej rozrządu bo mi ją rozwlił furgający pasek czy cóś takiego, bo jeszcze tego nie widziałem. |
Ustawiali ci na "wkrętaczek"? Mnie czeka to samo... Tylko jescze czekam na amorki, żeby komplet zrobić...
Anonymous - 28-12-2006, 21:22
mple napisał/a: | Witam
U mnie też zauważyłem że przy obrotach 3,5 - 5 tyś pod obciażeniem, na 4 lub 5 biegu auto zaczyna drzeć tak jak by byla uszkodzona jedna z poduszek silnika lub skrzyni biegów, nie ma zadnego pukania czy stukania, auto nie ma na 100% Crancwalku na panewkach, jest tylko takie dziwne drzenie i tylko pod obciazeniem pow 3,5 tys obr.
Czy jest to wałek balansowy ? Jeśli tak to proszę napisać jakie sa orientacyjne koszty naprawy tego, jak jest z dostępem do tego, czy dużo roboty.
A wogóle czy można jeżdzić tak z tym zerwanym paskiem wałka balansowego ? Czy się nic nie stanie z silnikiem jezdzac sobie spokojnie do 3,5 tys obr. ?
Eclips 1G 1993r |
tez tak mialem i sie okazalo przy okazji wymiany paska po paru miechach jazdy ze walek balansowy (taki na dol bloku - na pasku rozrzadu) byl przestawiony o 180stopni. teraz dopiero sie autko wkreca na 7 tysa tak jak powinno - przedtem od 4,5 sie taka sieczkarnia robila dziwna....
|
|
|