To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - O włączniku wycieraczki tylnej i płaskich wyciaraczkach

xxxmiloszekxxx - 22-01-2010, 13:21
Temat postu: o włączniku wycieraczki tylnej
Nie chodzi mi o wlacznik tylnej wycieraczki, bo ten znajduje sie po prawej stronie od nawiewu. Mi chodzi o przelacznik pod przyciskiem ogrzewania tylnej szyby po prawej stronie nawiewow. Przelacznik wyglada jak przycisk w starych lampkach na biurko :wink:
Adaho_krak - 22-01-2010, 23:19

xxxmiloszekxxx, zrób fote najlepiej, albo opisz symbol na włączniku lub chociaż sam jego wygląd.
zenek_bb - 23-01-2010, 03:27

ja dołączam zdjęcie konsoli i opis guzików

http://img15.imageshack.u...9abb17941ea.jpg

sam zrobiłem ;p

barteski - 23-01-2010, 23:03

zenek_bb, ojoj ale masz tam kolorowo :)
HouseM - 23-01-2010, 23:59
Temat postu: Re: o włączniku wycieraczki tylnej
xxxmiloszekxxx napisał/a:
Nie chodzi mi o wlacznik tylnej wycieraczki, bo ten znajduje sie po prawej stronie od nawiewu. Mi chodzi o przelacznik pod przyciskiem ogrzewania tylnej szyby po prawej stronie nawiewow. Przelacznik wyglada jak przycisk w starych lampkach na biurko :wink:

A ty masz Eclipsa 1G ? bo coś mi się wydaje ,że rozmawiamy o dwóch różnych autach :lol:
W każdym badź razie 1G nie ma żadnych przełączników na prawo od nawiewów , tym bardziej od starych biurkowych lampek. :D

Co do spryskiwacza tylnej szyby. Miałem problem z regulacją wysokości dyszy aż w końcu stwierdziłem że najlepiej jak leje prosto w dół na samą górę szyby. Płyn ścieka po szybie i nic nie chlapie dookoła. A pióra płaskie mam tak samo Valeo

W rozwiązaniu z jednym zbiorniczkiem z przodu auta stosuje się na przewodzie do tylnej szyby zaworek zwrotny (Civic stary tak miał) i nie odczuwasz ,że płyn przepływa przez całą długość auta.

zenek_bb - 24-01-2010, 00:16

barteski napisał/a:
zenek_bb, ojoj ale masz tam kolorowo :)

zdjęcie znalazłem na google, ja mam w oryginale, podpisałem tylko ładnie co i gdzie na czerwono :)

u mnie w aucie zamiast konsoli środkowej jest 14,3" wyświetlacz z laptopa zamontowanego w aucie :)

xxxmiloszekxxx - 24-01-2010, 00:42
Temat postu: o wyłączniku tylnej...
Mam Eclipse 2G. A zdjecie zrobie najszybciej jak sie da
barteski - 24-01-2010, 10:28

xxxmiloszekxxx napisał/a:
Mam Eclipse 2G
I NIE MORZNA BYLO TAK ODRAZU :?
zenek_bb napisał/a:
zamiast konsoli środkowej jest 14,3" wyświetlacz z laptopa

TEZ TAK CHCĘ :( a propo wycieraczki i spryskiwacza , morzna pociagnac werzyk i dysze umiescic na piórze wycieraczki tez tak pare autem ma ale czy to az tak potrzebne ???

zenek_bb - 25-01-2010, 07:59

dobry pomysł, trzeba by było węża przedłużyć i jakoś go umieścić na piórze, ale trzeba pamiętać że dobrze by było żeby psikał przed i za piórem, najlepszy efekt :) też to widziałem, w autobusach doskonale się sprawuje

PLUS dla Ciebie Barteski :) trzeba tak na lato zrobić :)

kamil4711 - 26-01-2010, 21:51

o takim spryskiwaczu mysle juz od jesieni jak zmienilem maske na plastik , ladnie pasi od kia pryzmat , ma dwie dyszki , ale za pioro nie bedzie pryskac , ale wystarczy
zenek_bb - 27-01-2010, 12:45

kamil4711 ale Ty mówisz o przodzie, a my o tyle :) gdzie kupiłeś maskę i ile dałeś? też chcę tylko do 1G może mają :D
kamil4711 - 27-01-2010, 22:26

zenek_bb napisał/a:
kamil4711 ale Ty mówisz o przodzie, a my o tyle :) gdzie kupiłeś maskę i ile dałeś? też chcę tylko do 1G może mają :D

no tak ,ale mowie ze z przodu tez niezle by wygladalo , jezcze wypuscic jakies niebieskie wezyki do dysz i by bylo lux zwlaszcza ze w masne nie ma otworow wierconych , ja na razie zamontowalem jedną podwojna dyszke w plastiku przed szyba , maske znalazlem tu tylko przyslali mi czarny kolor i nie musialem nawet malowac http://www.spojler.com.pl...el=294&s_kat=11

barteski - 28-01-2010, 13:17

kamil4711, maska za fajna kase 3 lata temu kupowałem do crx tylko carbonowa w INTER CARSIE płaciłem 1300zł była nawet nawet
a powiedz mi jak z ta twoja ?? chodzi mi o dokładnosc mocowan i ich rodzaj czy nie sa takie ze sie przy 200 otworzy ?? :?

kamil4711 - 28-01-2010, 18:54

powiem ci tak , jest dobrze spasowana do zawiasow i zamka , tylko wstawic i gotowe ale wykonczenie jej to juz inny temat , na zewnatrz nie podoklejana , jest troszke zamiekka jak dla mnie , wstawilem zapinki i na jednej mi brzydko sie wgiela chociaz musze przyznac ze jest bardzo lekka , jakbym mial kupic teraz maske to tylko karbon
zenek_bb - 29-01-2010, 02:05

fajny mają tam tylny zderzak do 1G ale maski niemają niestety do mojego modelu, co do spryskiwaczy na wycieraczce z przodu to niestety ale ja mam dziury nawiercane na masce a pozatym mi się tak podoba i jest praktyczne, natrysk ładnie ustawiony, 4ry dysze i tego nie zmienię, nad tyłem by trzeba było podywagować ;p

gratuluję maski :D