Colt - Ogólne - Fajna kierownica
Anonymous - 19-09-2006, 19:19
Ja mam taką w domu...
została mi po colcie CA0...
taką by mogli montować w każdym mitsu... bo te 2-ramienne w jajkach były tragiczne...
więcej fotek na www.sebastian85.fotosik.pl
Anonymous - 19-09-2006, 20:42
no ale ona nie jest taka fajna, jak ta, o której tu gadamy .
Anonymous - 19-09-2006, 20:48
Najfajniejsza jest ta, którą pokazał tomusn, tylko szkoda że niedostępna
Anonymous - 20-09-2006, 11:16
no jest ładniejsza, ale róznia sie tylko ramionami u dołu, reszta prawie identyczne...
tomusn - 20-09-2006, 11:23
czyli jak to jest? im więcej ramion, tym lepiej?
mi się moja podoba, ale gdym mógł, wstawił bym tę z Lancera (czteroramienną)
żeby mieć inaczej niż inne Colty
Krzyzak - 20-09-2006, 11:29
Ja powiem tak - czteroramienna kierownica zawsze mi się podobała, ale musi być ona dobrze wykonana. W przypadku tej z fotki górne ramiona są skierowane lekko w dół. Jechałem ostatnio Galantem E32 z 1992 i też miał 4ram. kierowicę, gdzie górne ramiona były skierowane w górę i... zasłaniały to co dla mnie najważniejsze - czyli przełączniki i część zegarów. Od tamtej pory już wiedziałem, że to było złe rozwiązanie.
Warto się czasem przymierzyć, bo nie zawsze ładne = praktyczne.
Hugo - 20-09-2006, 12:26
tomusn napisał/a: | czyli jak to jest? im więcej ramion, tym lepiej? |
Moim zdaniem nie. Kierownica jest po prostu ładna lub brzydka.
tomusn napisał/a: | mi się moja podoba, ale gdym mógł, wstawił bym tę z Lancera (czteroramienną) |
Ja również, ale na razie mam taką jak Ty i też mi się podoba.
tomusn - 20-09-2006, 12:32
a i tak najważniejsze jest to, o czym inni mogą pomarzyć, regulacja góra-dół i przód-tył, wg mnie to jest genialne. no i wspomaganie, bo co mi po ładnej kierownicy jak muszę się z nią namęczyć (wybaczcie chłopaki z C51, ale jechałem VWGolfII bez i się zmęczyłem)
Hugo - 20-09-2006, 14:39
tomusn napisał/a: | wybaczcie chłopaki z C51, ale jechałem VWGolfII bez i się zmęczyłem) |
Nie przesadzaj. Facet jesteś.
Anonymous - 20-09-2006, 15:53
Cytat: | Nie przesadzaj. Facet jesteś |
To jest argument! Szczegolnie, ze ci najwieksi twardziele maja gdzies Mitsubishi i popylaja do pracy Krazami z niedopompowanymi oponami na przedniej osi, co by wiekszy opor stawialy.
josie - 20-09-2006, 21:52
tomusn napisał/a: | no i wspomaganie, bo co mi po ładnej kierownicy jak muszę się z nią namęczyć (wybaczcie chłopaki z C51, ale jechałem VWGolfII bez i się zmęczyłem) |
C52 8v w większości jeśli nie wszystkie nie mają wspomagania. Ale nie jest tak źle - w miarę lekko się kręci. Nawet na gumach 185
Anonymous - 21-09-2006, 21:58
ja u siebie w lancerku mam taka jak zapodal J@rek jest moze ona ladniejsza od pozostalych ale jest strasznie duza (ok 37cm) i sie zastanawiam nad zmiana na cos mniejszego. ta co zapodal tomusn jest super tez nigdy nie widzialem takiej:P
ROMEL - 25-09-2006, 09:35
Josie... nie jest do końca jak piszesz z tym pasowaniem kierownic pomiędzy Lancer - Colt - nie ze wszystkich modeli posują do siebie... różnią sie wilowyoustem i odsadzeniem wielowypustu.... dodam jeszcze że nawet np: pomiedzy Colt - a Colt amerykaniec nie pasują kierownice...
Także proszę uważać i w ciemno niczego nie kupować, ja sugerowałbym przymiarkę...
Co do kierownicy jaka została tu zaprezentowana... jest OK... ale tak czy inaczej nie zamieniłbym za moją OMP 360mm odsadzenie 90mm trzyramienna - skórzana...
Pozdrawiam
Anonymous - 27-09-2006, 20:33
Czyli ten ją sam zamontował?
|
|
|