To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - wyposażenie w CARISMIE

Matejko - 19-09-2006, 13:07

no ale jak pilotem od alarmu otwierasz to ci sie zamki otwieraja wszystkie? czy kluczykiem otwierasz drzwi kierowcy a pozniej wyciagasz w kazdych drzwiach te guziki?
Chooper - 19-09-2006, 18:47

stanik napisał/a:
i z tego co sie orientuję to do pełnego wyposażenia z tamtego rocznika brak mi halogenów, podłokietnika i ewentualnie klimatronika (chociaż nie jestem przekonany czy ten nie wszedł do wypposażenia razem z silnikiem GDi, czyli na koniec roku 1997). Na pewno lakierowane lusterka, klamki i progi weszły właśnie razem z GDi.

Lakierowane lusterka i klamki były od początku produkcji w każdym GLS, to był m.in. jeden z wyróżników odrózniających GLX od GLS

elementem rozrózniającym poszczególne wersje był też fason i typ obicia foteli.

mianowicie GL miały obicie tylko (plastik/tapicerka) czarne/czarne
GLX miały czarne/beżowe , czarne/granatowe, szare/jasno szare
GLS miały czarne/beżowe, czarne/granatowe, szare/jasno szare

Jednak GLS posiadało dodatkowe obszycie w miejscach szwów, tak, że nie widać miejsc łączenia materiału.

ponadto jest jeszcze jeden element, że GLX były w wersjach 1.6 i 1.8 a GLS tylko w 1.8.

wyposażenie GLS:

Standard:
    zderzaki w kolorze
    klamki w kolorze
    poduszka kierowcy i napinacz
    podłokietnik z tyłu dlapasażerów
    regulowany fotel kierowcy
    regulowane zagłówki przednich foteli
    siatka w bagażniku
    lusterka elektryczne i podgrzewane
    lusterka w kolorze nadwozia
    przednie szyby elektryczne

Dodatkowe:
    ABS
    wskaźnik temperatury na zewnątrz
    tylne szyby elektryczne
    elektryczny szyberdach
    lampy przeciwmgłowe projektor z autom. wył.
    3-punktowe pasy
    3 światło STOP
    climatronic
    mechanizm zabezpieczający przed kradzierzą
    podgrzewanie foteli
    poducha pasażera
    światła do jazdy w dzień
    tempomat
    radio

Anonymous - 19-09-2006, 21:58

GLX 1.9 TD

4xairbag
4xszyby elektryczne
klima
welur
abs
uchwyt na kubki
zderzaki w kolorze
podgrzewana tylna szyba
lusterka podgrzewane i elektryczne
radio diamant 555:P phahaha ale zaraz wywalam:)
schowek miedzy fotelami
podwojne swiatlo z przodu na kierowce i pasazera
regulowany fotel

to chyba na tyle co zauwazylem

[ Dodano: 19-09-2006, 21:59 ]
no jeszze jakes tam swiatlo 3 stop ora wskaznik temp zewnetrznej:P

gigant87 - 19-09-2006, 22:21

Matejko napisał/a:
no ale jak pilotem od alarmu otwierasz to ci sie zamki otwieraja wszystkie? czy kluczykiem otwierasz drzwi kierowcy a pozniej wyciagasz w kazdych drzwiach te guziki?

z pilota otwieram wszystkie, ale zeby tak bylo to trzeba bylo przy kazdym zamku zamontowac silowniki

Matejko - 20-09-2006, 02:38

gigant87 napisał/a:
Matejko napisał/a:

z pilota otwieram wszystkie, ale zeby tak bylo to trzeba bylo przy kazdym zamku zamontowac silowniki

pewnie ostro zjarani byli montujacy w holandi :mrgreen:

heer75 - 08-10-2006, 23:31

tez mam GLS, pelna elektryka (lacznie z antena), 4 poduszki, klimatronic, szklany elektryczny szyber. Kontroli trakcji chyba nie ma.
Anonymous - 09-10-2006, 11:20
Temat postu: carisma
hm.. z tego co wyczytałem.. wszyscy wymieniacie wyposażenie GLS i GLX, ale zapomnieliście o jednym BARDZO istotnym elemencie wyposażenia, który ja mam w swojej GLS... mianowicie.. skórzana tapicerka :P mam praktycznie wszystko to co wymieniliście począwszy od wszystkich elementów karoseri w kolorze nadwozia po uchwyty na napoje, podłokietniki (x2) klimatronic itp... brakuje mi szyberdachu (podobno w autach z klimą żadko zdaża sie szyberdach) automatycznej skrzyni biegów (wolę manual) trzeciego światła stop i komputerka... poza tym FULL OPCJA :lol:

co do tej skóy... mógł ją ktoś sobie gdzieś założyć.. ale wydaje mi się że jest oryginalna ponieważ posiada wytłoczone napisy CARISMA taką fajną czcioneczką boczki drzwi również są w kolorze sróry.

jestem ciekaw czy ktoś posiada taką cari??

stanik - 09-10-2006, 11:23

oj, bedzie ciezko taką znależć :) Ja widziałem Carisme ze skórzaną tapicerką, ale w wersji po liftingu. A w tej straszej budzie (czyli takiej jak Twoja, jak przypuszczam) to nie spotkałem.
Pozdrawiam

Matejko - 09-10-2006, 12:10

jesli ma wytloczone carisma to raczej watpie w orginalnosc tej skory, czy na siedziskach z przodu jest po srodku taki dziwny garb ??
Anonymous - 09-10-2006, 12:20
Temat postu: carism
garb ?? hm.. nie wiem.. nie przyglądalem się aż tak bardzo .. ale wieczorkiem sprawdzę i napiszę.. może jakieś foto da rade zrobić.
Uważasz że jeśli jest wytłoczony napis (wyszyty) to znaczy że jest nieoryginalna??

Anonymous - 09-10-2006, 12:41

gdzies na forum jest zeskanowany katalog w ktorym jest pokazana skora do carismy, poszukajcie i porownajcie.
ogolnie wyglada jak skora kanapowa, a na boczkach jest pomarszczona jak zaslonka u mojej babci, ogolnie imho wyglada tragicznie wiec sie nie dziwcie ze malo kto ja zamawial.

Cezar - 09-10-2006, 12:52

Prawy gorny rog

Matejko - 09-10-2006, 13:23

i chyba nawet widac to carisma wyszyte na srodku oparc :D :shock:

ostatnio na allegro stala carisma i miala taka skore:

Anonymous - 09-10-2006, 13:50

Matejko napisał/a:

po boczku drzwiowym widac ze jest "dostawiona"

Chooper - 09-10-2006, 13:59

arturro napisał/a:
Matejko napisał/a:

po boczku drzwiowym widac ze jest "dostawiona"