Carisma - Ogólne - wyposażenie w CARISMIE
Matejko - 19-09-2006, 13:07
no ale jak pilotem od alarmu otwierasz to ci sie zamki otwieraja wszystkie? czy kluczykiem otwierasz drzwi kierowcy a pozniej wyciagasz w kazdych drzwiach te guziki?
Chooper - 19-09-2006, 18:47
stanik napisał/a: | i z tego co sie orientuję to do pełnego wyposażenia z tamtego rocznika brak mi halogenów, podłokietnika i ewentualnie klimatronika (chociaż nie jestem przekonany czy ten nie wszedł do wypposażenia razem z silnikiem GDi, czyli na koniec roku 1997). Na pewno lakierowane lusterka, klamki i progi weszły właśnie razem z GDi.
|
Lakierowane lusterka i klamki były od początku produkcji w każdym GLS, to był m.in. jeden z wyróżników odrózniających GLX od GLS
elementem rozrózniającym poszczególne wersje był też fason i typ obicia foteli.
mianowicie GL miały obicie tylko (plastik/tapicerka) czarne/czarne
GLX miały czarne/beżowe , czarne/granatowe, szare/jasno szare
GLS miały czarne/beżowe, czarne/granatowe, szare/jasno szare
Jednak GLS posiadało dodatkowe obszycie w miejscach szwów, tak, że nie widać miejsc łączenia materiału.
ponadto jest jeszcze jeden element, że GLX były w wersjach 1.6 i 1.8 a GLS tylko w 1.8.
wyposażenie GLS:
Standard:
zderzaki w kolorze
klamki w kolorze
poduszka kierowcy i napinacz
podłokietnik z tyłu dlapasażerów
regulowany fotel kierowcy
regulowane zagłówki przednich foteli
siatka w bagażniku
lusterka elektryczne i podgrzewane
lusterka w kolorze nadwozia
przednie szyby elektryczne
Dodatkowe:
ABS
wskaźnik temperatury na zewnątrz
tylne szyby elektryczne
elektryczny szyberdach
lampy przeciwmgłowe projektor z autom. wył.
3-punktowe pasy
3 światło STOP
climatronic
mechanizm zabezpieczający przed kradzierzą
podgrzewanie foteli
poducha pasażera
światła do jazdy w dzień
tempomat
radio
Anonymous - 19-09-2006, 21:58
GLX 1.9 TD
4xairbag
4xszyby elektryczne
klima
welur
abs
uchwyt na kubki
zderzaki w kolorze
podgrzewana tylna szyba
lusterka podgrzewane i elektryczne
radio diamant 555:P phahaha ale zaraz wywalam:)
schowek miedzy fotelami
podwojne swiatlo z przodu na kierowce i pasazera
regulowany fotel
to chyba na tyle co zauwazylem
[ Dodano: 19-09-2006, 21:59 ]
no jeszze jakes tam swiatlo 3 stop ora wskaznik temp zewnetrznej:P
gigant87 - 19-09-2006, 22:21
Matejko napisał/a: | no ale jak pilotem od alarmu otwierasz to ci sie zamki otwieraja wszystkie? czy kluczykiem otwierasz drzwi kierowcy a pozniej wyciagasz w kazdych drzwiach te guziki? |
z pilota otwieram wszystkie, ale zeby tak bylo to trzeba bylo przy kazdym zamku zamontowac silowniki
Matejko - 20-09-2006, 02:38
gigant87 napisał/a: | Matejko napisał/a: | no ale jak pilotem od alarmu otwierasz to ci sie zamki otwieraja wszystkie? czy kluczykiem otwierasz drzwi kierowcy a pozniej wyciagasz w kazdych drzwiach te guziki? |
z pilota otwieram wszystkie, ale zeby tak bylo to trzeba bylo przy kazdym zamku zamontowac silowniki |
pewnie ostro zjarani byli montujacy w holandi
heer75 - 08-10-2006, 23:31
tez mam GLS, pelna elektryka (lacznie z antena), 4 poduszki, klimatronic, szklany elektryczny szyber. Kontroli trakcji chyba nie ma.
Anonymous - 09-10-2006, 11:20 Temat postu: carisma hm.. z tego co wyczytałem.. wszyscy wymieniacie wyposażenie GLS i GLX, ale zapomnieliście o jednym BARDZO istotnym elemencie wyposażenia, który ja mam w swojej GLS... mianowicie.. skórzana tapicerka mam praktycznie wszystko to co wymieniliście począwszy od wszystkich elementów karoseri w kolorze nadwozia po uchwyty na napoje, podłokietniki (x2) klimatronic itp... brakuje mi szyberdachu (podobno w autach z klimą żadko zdaża sie szyberdach) automatycznej skrzyni biegów (wolę manual) trzeciego światła stop i komputerka... poza tym FULL OPCJA
co do tej skóy... mógł ją ktoś sobie gdzieś założyć.. ale wydaje mi się że jest oryginalna ponieważ posiada wytłoczone napisy CARISMA taką fajną czcioneczką boczki drzwi również są w kolorze sróry.
jestem ciekaw czy ktoś posiada taką cari??
stanik - 09-10-2006, 11:23
oj, bedzie ciezko taką znależć Ja widziałem Carisme ze skórzaną tapicerką, ale w wersji po liftingu. A w tej straszej budzie (czyli takiej jak Twoja, jak przypuszczam) to nie spotkałem.
Pozdrawiam
Matejko - 09-10-2006, 12:10
jesli ma wytloczone carisma to raczej watpie w orginalnosc tej skory, czy na siedziskach z przodu jest po srodku taki dziwny garb ??
Anonymous - 09-10-2006, 12:20 Temat postu: carism garb ?? hm.. nie wiem.. nie przyglądalem się aż tak bardzo .. ale wieczorkiem sprawdzę i napiszę.. może jakieś foto da rade zrobić.
Uważasz że jeśli jest wytłoczony napis (wyszyty) to znaczy że jest nieoryginalna??
Anonymous - 09-10-2006, 12:41
gdzies na forum jest zeskanowany katalog w ktorym jest pokazana skora do carismy, poszukajcie i porownajcie.
ogolnie wyglada jak skora kanapowa, a na boczkach jest pomarszczona jak zaslonka u mojej babci, ogolnie imho wyglada tragicznie wiec sie nie dziwcie ze malo kto ja zamawial.
Cezar - 09-10-2006, 12:52
Prawy gorny rog
Matejko - 09-10-2006, 13:23
i chyba nawet widac to carisma wyszyte na srodku oparc
ostatnio na allegro stala carisma i miala taka skore:
Anonymous - 09-10-2006, 13:50
Matejko napisał/a: |
|
po boczku drzwiowym widac ze jest "dostawiona"
Chooper - 09-10-2006, 13:59
arturro napisał/a: | Matejko napisał/a:
po boczku drzwiowym widac ze jest "dostawiona" |